Kahiji tanda prostatitis di lalaki

Prostat nyepeng peran nu penting dina fungsi awak jalu – normalizes ayana spérma, éncér spérma, ngiring dina pangaturan tingkat hormonal. Lalaki kakurangan ti ieu patologi, ngalambangkeun hiji inflammation tina kelenjar prostat.

kahiji tanda

Bentuk prostatitis

Spesialis ngabedakeun sababaraha rupa patologi:

  • Kronis baktéri bentuk kronis nu tangtu tina panyakit, dipicu ku inféksi baktéri;
  • Kronis abacterial kronis radang prosés dijieun ku non-tepa sabab;
  • Bentuk akut panyakit – nyeri kronis serangan, ngumpul di wewengkon rarangan;
  • Asimtomatik bentuk panyakit – ditangtukeun ku hese, biasana ngan sanggeus teratur preventif pamariksaan.

Éta hésé ngomong kumaha eta bakal lumangsungna panyakit dina unggal lalaki nu tangtu. Ayana tangtu tanda gumantung kana sababaraha faktor luar jeung internal. Pikeun genah, ciri panyakit, sagala gejala prostatitis bisa dibagi jadi 3 golongan badag: jalma nu patali jeung palanggaran urination, disfungsi seksual, masalah mental.

Tanda prostatitis

Naon prostatitis? Biasana dokter ngabedakeun 6 tanda heralding nu prostatitis. Lamun lalaki noticed sahenteuna 2 tanda ti daptar, mangka manéhna pasti kudu indit ka dokter:

  • Lemah aliran cikiih ragrag ka handap jeung hiji range leutik;
  • A conflicted moments lamun urinating;
  • Nyeri gejala dina prosés urination;
  • Lilana urination, cikiih semprot, hiji intermittent jet;
  • Parsial nelen of kandung kemih;
  • Sering urination, utamana peuting.
prostat

Dokter bakal sok bisa nangtukeun tanda prostatitis di lalaki, jeung perlakuan sanggeus diagnosis bakal dilakukeun di luhur timely, jeung hasil positif. Gejala ieu timbul alatan palanggaran kemih fungsi alatan anatomis fitur tina struktur jeung lokasi kandung kemih jeung prostat. Signifikan jeung dibaca ogé gejala prostatitis-patali jeung disfungsi seksual.

Sabab patologi

Para ahli nyebutkeun yén alesan pikeun formasi panyakit:

  • Weakening sistim imun – ngurangan halangan nu nyegah loba inféksi viral;
  • Tepa prosés viral unsur, kuman, baktéri ngaliwatan getih atawa limfatik cara kana prostat. Gejala ieu fenomena – suhu lamun prostat naek;
  • Gaya hirup Sedentary – ngabalukarkeun disruptions di sirkulasi getih, kalaparan oksigén;
  • Disruptions di sirkulasi salaku hasil tina ngeuyeumbeu moments di wewengkon séks – disababkeun alatan hirup seksual, lila teu dahar ti bandung, henteu teratur seksual hubungan seksual.

Inflammation di prostat bisa ngamimitian alatan penetrasi of kuman, tapi pikeun pengembangan tina inféksi kudu pathogenic microflora nu bisa dijieun alatan faktor di handap ieu – ayana ngabahayakeun addictions, kabebeng, hormonal disruptions, tatu, hipotermia jeung saterusna.

Gejala patologi

ngarareunah

Naon prostatitis? Penting gejala nu nunjukkeun kajadian prostatitis – prosés hese urination, nyeri sensasi di titik ieu. Sering pangjurung kosong kandung kemih di bagian leutik nunjukkeun perkembangan patologi. Jadi, pastikeun konsultasi jeung dokter anjeun dina kaayaan ieu, disebutkeun inflammation bakal béda-béda dina kronis struktur. Bentuk akut panyakit loba nu leuwih gampang pikeun ngaidentipikasi nu manifestasi patologi sok ngadadak jeung dramatis. Anjeun kudu mertimbangkeun kajadian kasakit utamana ku ciri individual unggal awak manusa. Aya di handap gejala tina radang prostat:

  • Nyeri dina perineum;
  • Kanaékan suhu;
  • Prosés defecation dipirig ku nyeri serangan;
  • Potency gangguan;
  • Sering urination;
  • Ngaronjat sweating;
  • Malaise umum;
  • Rasa fullness tina kandung kemih;
  • Sénsitip, ngadadak swings mood;
  • Secretory phenomena nu uretra dina prosés defecation.

Biasana lumangsung ngan sababaraha titik di luhur.

Kanaékan suhu

Bentuk akut tina patologi dicirikeun ku kaayaan mabok, muriang, suhu pikeun prostatitis bisa ngahontal nepi ka 40 derajat. Bentuk akut of prostatitis merlukeun perlakuan timely, disebutkeun eta bisa ngakibatkeun konsékuansi négatif, nepi ka campur bedah. Protracted kaputusan dina hiji ujian médis bisa mangaruhan modifikasi tina panyakit dina bentuk kronis, jeung nu lila periode tumuwuhna, merlukeun badag waragad finansial pikeun perlakuan maranéhanana.

Nyeri serangan dina perkembangan patologi

analisis

Nu pajeulit struktur prostatitis nyaéta dipirig ku nyeri gejala. Nyeri dina prostatitis di lalaki teu dicirikeun ku hiji tepat lokalisasi. Dina henteuna prosés treatment nyeri serangan nambahan, sumebar séjén rarangan. Dina advanced kaayaan fase akut panyakit, adenoma. Hal ieu dipikanyaho yén nyeri prostatitis di lalaki, pondok, lila. Biasa nyeri serangan ngakibatkeun an uncomfortable gaya hirup, perkembangan neuroses di jalu, mangaruhan kualitas hirup. Biasana nyeri lumangsung di titik di handap:

  • Dina prosés urination;
  • Salila cacakan;
  • Salila sanggama;
  • Di parantosan sapatemon;
  • Dina prosés defecation;
  • Alatan jangka panjang teu dahar, atawa, sabalikna, promiscuous hubungan seksual;
  • Sanggeus paparan;
  • Alatan stress fisik parna.

Ilangna nyeri mungkin jeung metodeu di handap ieu:

  • Prostat urut;
  • Phytotherapeutic treatment;
  • Hormonal métode curing patologi;
  • A diet husus ka normalize kaayaan jalma;
  • Antibakteri ubar pikeun ngabahayakeun unsur;
  • Pamakéan blocker pikeun oblegchenno pangaruh lamun urinating.

BPH atawa prostatitis?

BPH benign ti di wewengkon kelenjar prostat, biasana ieu patologi ieu observasi dina lalaki sanggeus 45-50 taun. Salaku alesan penting pikeun formasi patologi diakuan saimbangna hormonal – leuwih taun tingkat hormon jalu anu robah, nurun. Aya ogé faktor resiko nu nyumbang ka panyakit – obesitas, stress, aterosklerosis, nu ngabahayakeun kecanduan. Nu manifestasi patologi of dibaca, ku alatan éta, geus dina tahap awal anak pembangunan kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun akurat nyieun diagnosis nu. Tangtu BPH di lalaki dicirikeun ku gerakan maju, berkembang tumor provokes anyar aspék klinis.

saran

Diagnostik ukuran

Dokter bisa ngadeteksi tanda prostatitis di lalaki jeung perlakuan anak bakal timely diangkat. Pikeun definisi prostatitis kudu menta nasehat urologist anu bakal nalungtik jeung nulis resep penting séjén diagnostics nyaéta:

  • Ujian médis pikeun nyadiakeun hiji sakabéh gambar klinis;
  • Nyokot tina cikiih;
  • Sampel pikeun deteksi STDs;
  • Tekad ayana atawa henteuna inféksi, hiji swab dicokot ti uretra;
  • Analisis tina ejaculate;
  • Hiji ultrasound sahiji organ séks;
  • Urography;
  • A biopsy pikeun disangka kanker fenomena.

Ngaliwatan hasil prosés luhur, dokter gigi ngajadikeun hiji perlakuan panyakit dina pasien.

Métode nyampurkeun prostatitis

Kumaha pikeun ngubaran ieu patologi? Sanggeus diagnosis panyakit, dokter nangtukeun perlakuan panyakit, biasana maké hiji pendekatan terpadu diwangun ku titik di handap:

  • Antimicrobial terapi métode – ahli prescribes tangtu perlakuan pangobatan, nyaéta, antibiotik pikeun nyabut ngabahayakeun unsur renik, ngarah ka prostatitis. Maranéhanana ogé nurunkeun suhu;
  • Fisiologis samping, contona ku laser, gelombang ultrasonic, gelombang éléktromagnétik.
  • Dipaké rahayat métode treatment – haneut baths jeung bumbu;
  • Diurut di wewengkon kelenjar prostat – eta kaluaran saluran ti stagnation, nambahan aliran getih ka rarangan;
  • Phytotherapy – pamakéan decoctions tina dipake bumbu ubar, Suplemén dietary mantuan nguatkeun sistim imun, gelut inféksi;
  • Psychotherapeutic métode – sabab prostatitis di lalaki ngamekarkeun négatif masalah psikologis, leungit kapercayaan, aya nu takwa salila sanggama;
  • Bedah perlakuan nu dipaké dina maju jeung parna tahap panyakit, contona, bisul prostat;
  • Koreksi sistim imun – dokter anjeun bisa nulis resep asupan husus vitamin, mineral, micronutrients pikeun nguatkeun sistim imun sabar;
  • A saimbang, diet ditangtoskeun pikeun prostatitis, nu tampikan alkohol, Udud, pangan lemak, ngawatesan asupan uyah sarta ogé nginum deui cai polos sahenteuna 2 liter per poé.
nyeri dina kandung kemih

Awal kasakit

Kumaha pikeun nangtukeun prostatitis nyaéta dipikawanoh pikeun unggal wawakil kuat sex. Ngeunaan awal panyakit, bisa sinyal ayana tanda saperti: cikiih ngalirkeun data lemah, range turun kurang ti 20 sentimeter;

  • urination intermittent jeung nyeri;
  • aya hiji rarasaan teu lengkep nelen of kandung kemih;
  • beuki pangjurung pikeun urinate peuting.

Mindeng awal tina prosés radang provokes inféksi. Oge, eta nyumbang ka stagnation getih dina organ pelvic, penampilan nu nyumbang ka sedentary pakasaban jeung beurat. Dina kasus palanggaran sirkulasi getih dina pelvis, breed patogén nu bisa ngabalukarkeun perkembangan prostatitis. Tapi, kasakit mimiti nembongan, awak perlu jadi santai.
Ieu nyumbang ka: hipotermia, kabebeng, sedentary karya, teu aktif gaya hirup, seksual dahar, aktif kahirupan sex jeung beda mitra, nu mana wae nu undertreated kasakit kronis, gangguan hormonal, ayana kaayaan nu bisa ngabalukarkeun depresi sistim imun: deprivation sare, processing, diet teu bener jeung stress. Gangguan tina kelenjar prostat, bisa ditembongkeun dina cara nu beda. Ku alatan éta, prostatitis di lalaki bisa dibagi kana 2 rupa, unggal nu dicirikeun ku tanda – akut jeung kronis.

Akut prostatitis

Akut prostatitis ngabogaan tilu tahapan manifestasi klinis:

  • catarrhal;
  • follicular;
  • parenchymal.

Diajar kumaha ngakuan a dimimitian akut prostatitis, perlu mertimbangkeun gejala ciri unggal panggung. Awal perkembangan akut prostatitis lumangsung dina catarrhal panggung. Dina awak manusa nyirorot ngaronjatkeun jumlah baktéri, nu nyadiakeun fungsi normal anak, kukituna micu awal tina prosés radang. Ogé ngabalukarkeun inflammation bisa inféksi dina prostat ti lingkungan. Salaku hasil prosés radang expands lobules tina kelenjar prostat, eta swells jeung ngaronjatkeun dina ukuran, kaganggu excretory ducts. Ngeunaan kumaha mucunghul prostatitis dina lalaki di catarrhal panggung, nunjukkeun gejala ieu:

naékna suhu
  • a kanaékan slight dina suhu awak;
  • nyeri dina perineum;
  • sering urination dipirig ku nyeri.

Gejala nu hampang, tapi lamun waktu keur maranehna mayar perhatian jeung ngamimitian treatment cageur kasakit nyaéta dimungkinkeun dina 7-10 poé.
Lamun kahiji gejala prostatitis di lalaki geus teu geus pasti, perkembangan kasakit ngalir ka tahap salajengna. Tumuwuh follicular bentuk panyakit.
Sababaraha lobules ngawitan suppurate, purulent foci kabentuk. Gejala jadi caang ditepikeun:

  • suhu awak naék ka 37 °C — 38 °C;
  • nyeri dina perineum nambahan, méré ka sacrum, anus;
  • prosés urination dipirig ku nyeri parna;
  • nyeri salila gerakan bowel.

Teu narima perlakuan ditangtoskeun, kasakit progresses jeung belah ka tahap katilu. Jumlah purulent foci nambahan, maranéhanana digabungkeun, bisa jadi aya hiji bisul prostat. Manifes saperti tanda jeung gejala prostatitis: suhu naék ka 39 °C atawa nu leuwih luhur, chills, lemah, sengit haus, ngilu jadi pohara kuat, méré kana dubur, alatan nyeri parna, hiji jalma nyegah pangjurung ka defecate, nu balukarna kabebeng lumangsung, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngeureunkeun urinating. Ku kituna, pikeun ngamimitian treatment leuwih alus penampilan kahiji gejala kasakit ka ngaruksak ka awak panyakit ieu minimal jeung recovery ieu kahontal salaku gancang-gancang.

Diagnosis akut prostatitis

prostat urut

Tahap dina beungeut jeung treatment of prostatitis nyaéta hiji diagnosis. Lamun ka nangtukeun jenis panyakitna kasakit dina waktu, bakal mantuan ngamimitian treatment langsung jeung nyegah komplikasi panyakit. Pikeun nangtukeun jenis panyakitna kasakit kudu indit ka dokter-urologist atawa andrologist. Lamun manusa kunjungan pertanyaan: "Kumaha apal lamun anjeun geus prostatitis?", ieu téh leuwih alus pikeun balik dina konsultasi ka dokter. Dina dasar sabar aduan dokter baris ngalakonan hiji ujian mimiti nulis resep jeung nu perlu ujian. Pikeun éféktif treatment perlu ngarti kana naon nu ngabalukarkeun panyakit. Pikeun studi laboratorium anu ditugaskeun pikeun kaluman:

  • rusiah tina kelenjar prostat;
  • Umum analisis cikiih;
  • analisis cikiih dina tilu bagian.

Ogé dilakukeun baktéri analisis cikiih, Diplomatie jeung ultrasound prostat. Ultrasound di akut prostatitis nyaéta transrectal atawa transabdominal. Hasilna nyaéta bentuk tina kelenjar, ukuran sarta fokus robah. Nurutkeun hasil ulikan nu ditangtukeun tahap akut prostatitis jeung perlakuan salajengna ditangtukeun ku dokter.