Gejala prostatitis di lalaki jeung anak treatment

Prostatitis di lalaki nu hiji panyakit anu pohara ilahar, perlakuan nu anjeun kudu mawa kaluar geura-giru. Yunani kuna healers disebut kelenjar prostat "kadua jantung lalaki." Prostatitis – radang prostat, ngembang dina latar tukang tina inféksi. Aya naon jeung gejala panyakit jeung kumaha pikeun ngubaran eta – isu utama nu bakal wangsit dina artikel.

Diagnosis of prostatitis

Tanda, komplikasi

Gejala dibagi kana tilu golongan:

  1. Gangguan sistim genitourinary. Tanda manifested ku sering urination, dipirig ku nyeri palangkangan.
  2. Disfungsi seksual. Indikasi: nyeri dina uretra jeung réktum nalika éjakulasi, ngurangan potency, éjakulasi prématur, leungitna orgasme.
  3. Ngarecah. Tanda: ngaronjat kahariwang tina neurotic manifestasi, agresi, sakapeung apathetic nagara.

Prostatitis di lalaki bisa jadi akut atawa kronis. Pikeun bentuk akut dicirikeun ku muriang nepi ka 400 C (response awak ka inflammation). Ngalawan tukang ieu, di lalaki teu muriang, chills, sweating, sarta leungitna napsu dahar. Masalah sareng urination, dipirig ku nyeri alatan bareuh tina kelenjar prostat. Eta bareuh janten ngabalukarkeun ingetan kemih.

Pikeun prostatitis kronis dicirikeun ku gejala ngan dina periode exacerbation. Lamun datang ka remisi, kasakit asimtomatik.

Kasakit lumangsung dina lalaki anu geus meuntas milestone 45th ulang. Ngabalukarkeun – inféksi baktéri – chlamydia, gonorrhea, Trichomonas, Gardnerella. Meunangkeun mikroorganisme ngabahayakeun di prostat ti réktum, uretra. Lumangsung patologi di 78 % tina lalaki.

Lamun waktu teu méakkeun nyukupan treatment, prostatitis di lalaki ngora ngabogaan:

  • bentuk kronis;
  • halangan of kandung kemih nu, di nu aya akut ingetan kemih (diolah ngan surgically);
  • infertility jalu;
  • Patologi prostat
  • kumat cystitis;
  • pyelonephritis;
  • bisul – bisa diolah ngan surgically;
  • sepsis, nu bisa diterangkeun ka maot, utamana ngalawan latar tukang diabetes, gagal ginjal.

Pikeun ngalakonan timer treatment hartina, unacceptable. Ngan hiji ahli bakal bisa napelkeun nyukupan bener perlakuan.

Urut

Prostat urut mangrupa salah sahiji bantu métode treatment, tapi teu bisa meta salaku hiji terapi primér. Ngan dina kasus ieu datang ka pangaruh nu dipikahoyong tina prosedur. Urut disarankeun pikeun ngalakukeun salaku pencegahan panyakit.

Aspék positif meuseul:

  • kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nangtukeun ayana tumor di hiji tahap awal tumuwuhna;
  • pikeun nyegah akumulasi mani cairan, nu mindeng ngabalukarkeun inflammation jeung hyperplasia prostat;
  • urut mantuan pikeun ngurangan otot nada dina prostat, salaku hasil aliran getih téh disimpen, ku kituna aya hiji recovery sirkulasi getih, awak ieu jenuh jeung zat gizi, nu penting pikeun panggancangna recovery;
  • sedengkeun kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyegah tumuwuhna sél kanker sarta tumor;
  • lamun didiagnosis kasakit sampurna relieves gejala, teu ngarareunah;
  • normalizes impaired urination di lalaki.

Urut teu dipigawé lamun prostat of a young man dipirig ku tumor malignant, hemorrhoids dina tahap akut, adenoma, akut urethritis, urolithiasis.

Kumaha pikeun ngubaran prostatitis di lalaki dokter

Treatment ubar terapi atawa bedah. Nu mana wae nu ubar geus contraindications, jadi anjeun kudu pake pikeun ngubaran eta dina ordo dokter ka ngaluarkeun akibat négatif pikeun awak.

Lamun prostatitis di urang ngora manifests sorangan di slight darajat, anu ditugaskeun pikeun terapi médis. Hal ieu aimed utamana di ngaleungitkeun inflammation jeung ngurangan tumor. Prostatitis dina lalaki di hambalan maju kudu diolah surgically. Paling mindeng dipaké téhnik transurethral resection prostat. Nyadiakeun keur panyabutan tumor ngaliwatan uretra nu. Téhnik ieu téh cocog pikeun lalaki anu boga patologi di tengah panggung, teu dibarengan ku hiji tepa lesion, eta teu perlu pikeun ngajaga fungsi seksual. Minimally invasif téhnik ayeuna anu cukup populér. Nu prosedur panyabutan tumor anu dipigawé ngaliwatan punctures dina kulit. Operasi kurang traumatis ti métode, nu make scalpel a. Rehabilitasi leuwih gancang. Risiko inféksi jeung komplikasi sanggeus operasi nu kaasup. Metoda ieu téh lumaku di hambalan nu beda-beda patologi.

Perlakuan di imah

Imah terapi bisa dilaksanakeun ngan salaku sekundér metoda boh pikeun pencegahan prostatitis. Mantuan pikeun ngurangan gejala kasakit. Di hambalan maju hal ieu teu disarankeun pikeun ngubaran panyakit nu di imah.

Resep populér ngaronjatkeun daya tahan awak ka injections pikeun mantuan ngurangan peradangan prostat di tahap awal:

  1. Perlakuan tina bentuk kronis: siki waluh (400 g) ditumbuk, eta ditambahkeun ka madu cair (150 g). Nyieun campuran pikeun 3 minggu di 1 sdm hal ieu Teu disarankeun lamun anjeun alérgi ka produk nyiruan.
  2. Lain resep waluh siki pikeun prostatitis di lalaki. Garing siki babarengan jeung grind nu mesek. Powder kudu sieved jeung dicokot unggal poé jeung cai madu 2 sdm. Nyiapkeun cai madu kudu 200 ml cai jeung 2 sendok madu.
  3. A dekok jeung jus lidah (2 sdm) per galon cai. Jus lidah Buaya nyaeta leuwih hade ka pencét ti tutuwuhan, nu geus leuwih ti 3 taun. Pre-lembar kudu disimpen dina kulkas pikeun 2-3 jam. Rahayat healers ngaku yén sanggeus cooling, nu komponén anu kaasup jeung lidah maximum mangtaun kakuatan-na. Kulub komposisi pikeun 10 menit, nyokot 3 sdm 2 kali sapoé.
  4. Prostat sehat jeung inflamed
  5. Treatment juices asparagus, wortel, beets. Maranehna dina jumlah sarua nu dicampur. Komposisi téh dicokot 3 kali sapoé 200 ml.
  6. Pangaruh alus boga lilin ti propolis, utamana lamun gejala nu dibaca. Nunda eta unggal poé jeung peuting. Lilana panarimaan ditangtukeun ku dokter.
  7. Prostatitis di lalaki dirawat jeung peterseli. Tutuwuhan (100 g) anu ditumbuk, pindang di 1 liter cai dina mandi uap pikeun 5-7 min. Komposisi infused 3 poé sanggeus dibawa 1 kaca per poé.
  8. Tincture Kalanchoe anu disusun ti 100 g tina crushed tutuwuhan jeung 150 g tina vodka atawa kagiatan, diluted jeung cai dina nisbah 1:1. Keukeuh campur kudu 4 poe, sanggeus nyokot 1 séndok téh 3 kali sapoé.
  9. A dekok tina chestnut tangkal. Maranéhanana anu kudu diusahakeun alat ieu, kuring assure yén éta téh sahingga efisien jeung éféktif, utamana pikeun ngagentos gejala. Mesek chestnuts (250 g) tuang cai nu ngagolak, keukeuh dina thermos pikeun 5-7 jam. Nyokot 1 séndok 3 kali sapoé. Saméméh pamakéan komposisi konsultasi jeung dokter anu nedunan diperlukeun.

Loba healers nyarankeun perlakuan celandine. Tapi pikeun ngalakukeun hal eta categorically mustahil. Tutuwuhan ngan bahya bisa ngabalukarkeun kaduruk mémbran mukosa, ngabalukarkeun sariawan burih atawa dubur. Dokter nyaram pamakéan celandine pikeun prostatitis.

Prostatitis di lalaki mindeng tumuwuh dina latar tukang tina kurang gizi. Teu kudu dipaké broths dumasar kana suung, lemak daging babi, lauk lemak. Kudu ngawates asupan asin, pickled, smoked produk. Anjeun ogé kudu kaasup ti diet rempah jeung kadaharan lada.

Moal ngaganggu lamun prostat haneut baths jeung sajaba ubar decoctions. Pikeun conto, jeung chamomile. Anjeun nyaho, Daisy nu paling kandungan antioksidan anu kuat di alam. Alus teuing relieves inflammation, ngarangsang ngaleupaskeun racun ti getih, restores ati jeung produksi énzim tanggung jawab pikeun métabolisme. Ku alatan éta, dokter teu nyaram atawa ngan pikeun nyokot mandi tapi nginum dekok tina 200 ml per poé. Pangwatesan pikeun pangakuan ngan lumaku dina hal lamun aya hiji Alergi. Mantuan ngurangan peradangan jeung gejala panyakit enema jeung dekok tina chamomile.

Coniferous baths teu kurang efisien salaku hiji bantu metoda treatment. Pinus jarum ngabogaan sipat anti-radang, dengekeun kawedukan, nu penting pikeun nu mana wae nu inflammation. Anjeun bisa make siap-dijieun farmasi tincture atawa asak.

Pikeun ngaluarkeun kamungkinan perkembangan prosés radang prostat di lalaki kudu dipaké prophylactic métode. Pas tanda awal kasakit kudu geuwat konsultasi dokter pikeun administer perlakuan. Salaku nyaho – nu sooner kasakit téh didiagnosis, jeung saeutik dampak dina awak bakal jadi kudu nyanghareupan.