Nyababkeun prostatitis calculous jeung métode perlakuan

Prostatitis mangrupikeun panyakit umum di satengah lalaki manusa, anu dicirikeun ku radang kelenjar prostat. Patologi bisa lumangsung ngalawan latar tukang inféksi tina prostat, sarta ogé bisa mangrupa manifestasi parobahan nu patali umur jeung gaya hirup pasip, manifesting sorangan ngalawan latar tukang gangguan degenerative.

nyeri palangkangan dina prostatitis calculous

Prostatitis tiasa akut jeung kronis, dimungkinkeun lumangsung dina henteuna perlakuan timely of prostatitis akut. Prostatitis Calculous mangrupikeun bentuk pajeulit tina prostatitis kronis. Patologi sapertos kitu nyababkeun nyeri, parah ngaganggu prosés urination, bahkan tiasa ngabutuhkeun intervensi bedah.

Prostatitis kalkulus kronis

Prostatitis Calculous mangrupikeun panyakit radang kronis tina kelenjar prostat, dimana kabentukna calculi (batu) lumangsung. Kasakit sok lumangsung ngalawan latar tukang prostatitis kronis anu panjang sareng sluggish sareng sering pisan komplikasina.

Numutkeun statistik, panyakit ieu dideteksi dina sakitar 8% tina sadaya lalaki anu tobat ka urologist atanapi androlog pikeun konsultasi. Calculous prostatitis lumangsung dina penderita heubeul ti 40 taun. Dina umur ieu, kasakit pakait sareng STIs, sanggeus 50 taun Patologi manifests sorangan ngalawan latar tukang adenoma prostat, sarta sanggeus 70 taun ngalawan latar tukang ménopause lalaki.

Bentuk calculous prostatitis dianggap paling parna. Éta kirang ditolerir ku pasien, nyababkeun seueur kasulitan sareng sesah dirawat. Sareng sadaya sabab batu muncul dina saluran ékskrési, diwangun ku uyah kapur, fosfat sareng unsur padet anu sanés.

Nyababkeun prostatitis calculous

Batu tiasa eksogen sareng endogen. Batu exogenous kabentuk ngan lamun dititénan réfluks urethro-prostatic, nalika cikiih teu ninggalkeun awak, tapi dialungkeun kana saluran prostat. Uyah anu dikandung dina cikiih disimpen dina saluran tina prostat, compacted sarta ngabentuk batu.

Nempo dokter pikeun prostatitis calculous

Sareng endogenous kabentuk ngalawan latar tukang kamacetan dina kelenjar prostat, anu persis dititénan dina prostatitis kronis. Ogé batu bisa jadi primér sarta sekundér.

Anu primér kabentuk dina prostat sareng saluranna, sedengkeun anu sekundér migrasi tina ginjal atanapi kandung kemih. Kaayaan dimungkinkeun dina kasus dimana lalaki kakurangan tina urolithiasis.

Anu ngabalukarkeun prostatitis calculous nyaéta kamacetan dina prostat ngalawan latar tukang prostatitis baktéri atawa non-baktéri kronis maju. Faktor di handap ieu tiasa ngangsonan kaayaan ieu:

  • Gaya hirup pasip, kurang gerak sacara umum, padamelan sedentary.
  • Kurangna séks. Dina hal ieu, rusiah prostat teu kaluar, tapi stagnates.
  • Hiperplasia prostatik benign (adenoma prostat).
  • Inféksi kronis tina sistem genitourinary.
  • Gaya hirup nakal, penyalahgunaan alkohol, pergaulan bebas.
  • Stress konstan, kacapean kronis.
  • Avitaminosis, gizi goréng.
  • Hipotermia konstan.
  • Panolakan pikeun ngubaran prostatitis pikeun lila.

Sacara umum, anu nyababkeun prostatitis kalkulus henteu bénten sareng anu nyababkeun prostatitis kronis.

Gejala prostatitis kalkulus

Gejala prostatitis kalkulus:

  • Nyeri nyeri dina palangkangan, radiating ka coccyx, ka skrotum.
  • Nyeri nalika urination, éjakulasi, defecation.
  • Gangguan kemih, khususna ingetan kemih, jet sluggish, sering ngadesek.
  • Getih tiasa aya dina mani sareng cikiih.
  • Discharge tina saluran urogenital.
  • Disfungsi erectile dina derajat anu béda-béda, khususna, cacakan sluggish, teu aya cacakan pisan, éjakulasi prématur.

Ieu kudu dicatet yén prostatitis calculous tiasa sagemblengna asimtomatik, teu béda dina manifestasi tina prostatitis kronis sluggish. Tapi batu anu ngabentuk dina prostat pikeun lila ngakibatkeun komplikasi parna, kaasup hiji bisul tina kelenjar, degradasi lengkep anak, sarta ngembangkeun vesiculitis.

Perlakuan médis prostatitis calculous

Prostatitis calculous kronis, dideteksi dina waktosna, tiasa dirawat sacara konservatif. Dina hal ieu, kelompok obat di handap ieu ditunjuk:

  • Antibiotik pikeun inféksi baktéri. Dipilih dina dasar individu.
  • Obat anti radang non-stéroid.
  • Antispasmodik sareng analgesik pikeun ngaleungitkeun nyeri.
  • Pameungpeuk alfa pikeun mulangkeun aliran kaluar cairan.
  • Vitamin pikeun nguatkeun kekebalan umum.
obat pikeun prostatitis calculous

Perawatan konservatif ngalibatkeun kunjungan fisioterapi, contona, magnet, éléktroforésis, ultrasound. Tapi urut prostat kalawan prostatitis calculous ieu categorically contraindicated. Dampak fisik bakal ngakibatkeun trauma kana prostat kalawan batu, ngaronjat bareuh jeung nyeri.

Salila periode perawatan, anjeun kedah nuturkeun diet. Dilarang ngonsumsi alkohol, lemak, lada, asin sareng junk food. Perlu taat kana prinsip gizi anu leres, tuang saloba sayuran sareng bungbuahan sabisa-gancang pikeun nguatkeun sistem imun.

Lamun perlakuan konservatif teu epektip, atawa batu geus kacida gedéna, perlakuan bedah bakal diperlukeun. Dina ayana bisul, prostat dibuka, nanah kaluar tina eta babarengan jeung batu.

Upami batuna mobile, teras aranjeunna nyobian nyorong kana kandung kemih, dituturkeun ku disolusi ku lithotripsy non-bedah. Dina kasus parna, ku ayana batu badag sarta tetep, kitu ogé adenoma prostat, ngaleupaskeun kelenjar geus latihan lengkep. Metoda radikal perlakuan dipaké rada jarang, dina kasus canggih.

Perlakuan prostatitis calculous kalawan métode rahayat

Éta langkung saé henteu ngubaran prostatitis kalkulus kalayan pangobatan rahayat, ku kituna anjeun tiasa ngamimitian panyakit langkung seueur sareng kaleungitan organ sadayana. Ngan dina terapi kompléks anu diresmikeun ku androlog saatos pamariksaan, pangobatan rahayat tiasa dianggo. Tapi sateuacan anjeun ngamimitian nyandak ubar ieu atanapi éta, langkung saé konsultasi sareng dokter anjeun ngeunaan kasaluyuan obat sareng pangobatan anu diresmikeun.

dekok herbal pikeun prostatitis calculous

Tina prostatitis kalkulus, pangobatan rahayat disarankeun anu gaduh pangaruh anti-radang, analgesik, sareng ogé ngarecah prosés ngeuyeumbeu. Dana ieu kalebet:

  • A dekok tina akar rosehip.
  • A dekok tina sage.
  • Infusion tina babakan Birch jeung jeruk nipis.
  • A dekok tina adonis, goutweed jeung bedstraw ulet, dicampurkeun dina babandingan sarua.
  • Infusion tina akar jeung peterseli.
  • Perawatan jus ogé mangpaat pikeun nguatkeun sistem imun sareng merangan prosés radang.

Anjeun teu kedah nganggo enemas terapeutik sareng supositoria rectal persiapan anjeun sorangan pikeun prostatitis culculous. Pangecualian nyaéta kaayaan nalika ubar apoték diresepkeun ku dokter. Perkenalan suppositories homemade tiasa nyababkeun iritasi prostat sareng penampilan bareuh na.

Pencegahan prostatitis

Ayeuna, prostatitis mangrupikeun panyakit anu umum pisan. Unggal 2 lalaki sanggeus 40-45 taun ngalaman ti hiji gelar atawa nu sejen tina kasakit. Ku alatan éta, para ahli ngadesek lalaki pikeun tanggung jawab kaséhatan maranéhanana sarta pikeun nyegah prostatitis ti umur ngora.

Pencegahan prostatitis culular mangrupikeun perlakuan anu pas sareng cekap pikeun peradangan akut kelenjar prostat. Disarankeun ogé nuturkeun tip ieu:

  • Rutin ngalakukeun hubungan seksual supados jus prostat medar sareng henteu stagnate.
  • Mimpin gaya hirup aktip, ngalakukeun latihan, maén olahraga.
  • Pakéan pikeun cuaca, ulah overcool.
  • Dahar leres, nyingkahan kakurangan vitamin.
  • Hindarkeun promiscuity, ngajaga ngalawan STDs.

Ku kituna, pencegahan utama nyaéta pangropéa tina gaya hirup cageur, kitu ogé ngalaksanakeun bener tina kahirupan seksual. Lamun hiji lalaki ngurus kaséhatan maranéhanana, anjeunna pasti bakal bisa nyingkahan prostatitis kronis.

kacindekan

Prostatitis Calculous mangrupikeun bentuk prostatitis kronis anu teu diabaikan, tapi éta umum pisan. Ieu nunjukkeun yén kalolobaan lalaki nolak ngubaran prostatitis, ti mana maranéhna salajengna sangsara.

The sooner perlakuan prostatitis dimimitian, nu hadé pikeun sabar. Dina kalolobaan kasus, formasi batu bisa dihindari lamun balik ka androlog di luhur timely.