Kumaha dahar kalawan prostatitis

Prosés radang dina kelenjar prostat mangrupakeun masalah anu cukup umum di lalaki umur 35-40 taun. Tapi prostatitis teu sabalikna, sabab di hal nu ilahar panyakit ieu responds ogé mun perlakuan. Ogé, penting pisan pikeun nuturkeun gizi anu leres sareng prostatitis di lalaki, sabab sababaraha tuangeun tiasa ningkatkeun kaséhatan sacara umum sareng ningkatkeun pertahanan imun. Nu, kahareupna bakal nguntungkeun mangaruhan fungsi sakabéh sistem reproduksi, kaasup kelenjar prostat di lalaki.

dahareun pikeun prostatitis

Nutrisi anu leres pikeun radang kelenjar prostat?

Ampir satengah tina tamba mujarab pikeun prostatitis gumantung kana nginum obat jeung urut prostat, kitu ogé dina gaya hirup umum hiji lalaki: diet sehat sarta hubungan jeung olahraga. Kadé pikeun lalaki anu geus didiagnosis kalawan prostatitis nengetan ngaronjat kana diet jeung olahraga. Kanyataan yén sababaraha pangan tiasa ngarugikeun sadaya organ sareng sistem awak. Tapi di dieu, produk anu dipilih leres, kalayan prostatitis, sabalikna, tiasa ngaktifkeun sadaya cadangan anu disumputkeun sareng cadangan kakuatan awak, ku kituna ngabantosan awak lalaki gancang ngatasi radang kelenjar prostat.

Kadaharan naon anu henteu kedah dikonsumsi kalayan prostatitis?

Dina prostatitis kronis, dokter mamatahan lalaki pikeun ngarobah diet maranéhanana: ngaluarkeun tina menu eta pangan nu bisa aggravate ngembangkeun kasakit.

Alkohol

Sakumaha anjeun terang, alkohol tiasa mangaruhan kaséhatan manusa upami dikonsumsi sacara berlebihan. Kalayan prostatitis, alkohol kedah dikonsumsi dina moderation, coba ngawatesan diri kana dosis minimal. Éta ogé mungkin yén dokter bakal nempatkeun larangan lengkep dina alkohol, ieu bisa jadi alatan kanyataan yén dina sababaraha kasus perlakuan prostatitis ngawengku nyokot Pél kuat sarta pangobatan séjén anu sauyunan jeung alkohol.

Alkohol négatip mangaruhan saluran kemih sareng ningkatkeun peradangan dina prostat. Ogé, anjeun kudu meunang leupas tina roko, roko jeung alkohol babarengan bisa ngamekarkeun kasakit serius dina sistem reproduksi lalaki.

Kopi sareng inuman anu ngandung kafein

kopi pikeun prostatitis

Henteu kedah ngantunkeun panggunaan inuman ieu, tapi ngirangan jumlahna mangrupikeun léngkah anu penting pikeun mulangkeun kekebalan. Élmuwan ti Universitas Cambridge ngalaksanakeun percobaan anu nunjukkeun yén kopi bahaya pikeun kaséhatan seksual lalaki. Kanyataan yén kopi ngandung zat nu sarupa dina struktur jeung aksi ka hormon bikang éstrogén. Ieu "awéwé" zat akumulasi dina awak lalaki poé sanggeus poé jeung taun sanggeus taun sarta ahirna bisa ngakibatkeun ngaronjat résiko meunang masalah kaséhatan di lalaki: masalah jeung potency, ngurangan libido. Kalayan prostatitis sareng adenoma prostat, lalaki kedah ati-ati pisan nalika nginum inuman anu ngandung kafein.

Kolesterol sareng prostatitis dilarang

konsultasi sareng dokter pikeun prostatitis

Kadaharan berlemak dipikanyaho ngandung kadar kolesterol anu luhur. Kumaha hubungan prostatitis sareng koléstérol? Kanyataanna nyaéta koléstérol dipikabutuh ku awak dina jumlah minimal, tingkat rendahna henteu ngarugikeun awak. Tapi tingkat koléstérol luhur (overabundance) ngabalukarkeun ngarugikeun serius pikeun kaséhatan sakabéh lalaki. Kolesterol négatip mangaruhan sistem kardiovaskular. Hasilna, sakabéh prosés sirkulasi kaganggu, salaku hasilna, lalaki ngamekarkeun kasakit sapertos: cacakan goréng, éjakulasi prématur, prosés radang dina organ pelvic sarta panyakit pikaresepeun séjén sadaya organ jeung sistem. Salila pamakean daging (lemak) dina awak manusa, zat dileupaskeun anu mangaruhan sareng ngairitasi saluran kemih, sareng ogé ngaktifkeun prosés salajengna tina ngembangkeun panyakit (prostatitis).

Masakan goreng

Ieu kalebet sadaya tuangeun anu digoréng (daging, sayuran, lauk, tuangeun genah, jsb). Ngaleungitkeun sadaya tuangeun goreng tina diet anjeun ampir teu mungkin, janten cobian nganggo metode masak "séhat" anu sanés (kulub, Panggang, Stew, jsb. ). Kadaharan goreng tiasa ngarugikeun henteu ngan ukur anu gering, tapi ogé jalma anu séhat.

Hidangan asin, haseup sareng lada

Pisan asin, smoked jeung lada masakan teu ngan ngurangan produksi téstostéron hormon jalu, tapi ogé ngairitasi saluran kemih jalu jeung komposisi maranéhanana. Uyah diperlukeun ku awak pikeun ngajaga kasaimbangan cai awak, tapi dina jumlah minimal. Tapi leuwih hade poho ngeunaan meats smoked jeung pangan lada pikeun durasi perlakuan prostatitis.

Dahareun gancang, produk semi-rengse

dahareun dilarang pikeun prostatitis

Grup ieu ngawengku: produk daging instan (cutlets, lauk iteuk), french fries, chip, pizza, cheeseburgers, hot dog, pangsit toko-meuli jeung pangsit, saos, mayonis jeung pangan canned séjén. Grup produk ieu ngaronjatkeun gejala akut prostatitis, sarta ogé ngandung loba aditif jieunan dina bentuk dyes, enhancers rasa jeung rasa nu bisa ngarugikeun sakabéh awak komo ngabalukarkeun kanker. Kalayan prostatitis, penting pisan pikeun ngantunkeun tuangeun "plastik" sapertos kitu sareng ngarobih diet kana katuangan anu langkung alami (sayur seger sareng buah, produk susu, kadaharan ti laut, sareng anu sanésna).

Kadaharan séhat pikeun prostatitis

Kalayan prostatitis sareng adenoma prostat, dokter mamatahan yén aranjeunna nuturkeun diet anu tangtu, anu kalebet ngan ukur katuangan anu bakal ngabantosan iritasi sareng peradangan tina kelenjar prostat, sareng ogé ngabantosan ningkatkeun kesejahteraan lalaki sacara umum.

Sababaraha pangan tiasa ningkatkeun pangaruh pangobatan sareng nyepetkeun prosés penyembuhan sadayana. produk ieu ngawengku:

inuman alam

Kalayan radang prostat, awak peryogi vitamin, sareng inuman alami henteu ngan ukur ngandung vitamin anu diperyogikeun, tapi ogé antioksidan penting sareng zat anu mangpaat. Nu nguatkeun kelenjar prostat, ngaktipkeun jeung normalize karyana, kitu ogé siram saluran kemih, bari ngurangan peradangan sakabéh. Inuman alami kalebet: jus, seger, green tea, uzvar, compote, jsb.

bungbuahan seger jeung sayuran

Buah seger sareng sayuran ngandung sadaya kompleks vitamin sareng unsur renik anu diperyogikeun, zat anu mangpaat ieu ngadukung fungsi normal kelenjar prostat.

sereal

Sereal (sereal, oatmeal, millet) ningkatkeun métabolisme, ningkatkeun jalanna dahareun ngaliwatan peujit, sarta ogé ngaronjatkeun aliran getih kana organ pelvic, sarta ogé ngurangan peradangan tur ngembangkeun maranéhanana.

Dahareun protéin

Kadaharan protéin anu gampang dicerna ngamungkinkeun anjeun ngeusian awak kalayan jumlah protéin anu pas: variétas rendah lemak tina keju pondok sareng kéju.

Cai

Lalaki kedah nginum sakitar 2 liter cai non-karbonat per dinten. Cai ngabersihkeun awak, ngaleungitkeun racun sareng zat ngabahayakeun sanésna.

Madu

Éta ngagaduhan sipat ubar, éta ngandung sadaya unsur mikro sareng vitamin anu dipikabutuh pikeun jalma, madu ogé ngaleungitkeun peradangan sareng ningkatkeun sistem imun. Madu disarankeun pikeun dikonsumsi babarengan sareng kacang, sapertos "koktail penyembuhan" bakal ngarahkeun padamelan awak pikeun pulih.

Séng

lalaki Nyiapkeun sayuran pikeun prostatitis

Diet pikeun prostatitis kaasup tanpa gagal eta pangan nu beunghar séng. Séng nyaéta microelement nu normalizes kamampuhan fungsi kelenjar prostat, sarta ogé kalibet dina produksi spérma kualitas luhur. Séng miboga éfék positif dina cacakan sarta mantuan nyegah misalna hiji kasakit pikaresepeun kayaning infertility. Aya loba séng dina ati hayam, ogé dina sakabéh legumes, dina rupa-rupa kadaharan ti laut jeung kacang. Supados séng janten saé sareng gancang kaserep, éta kedah dikonsumsi babarengan sareng vitamin E; tanpa vitamin E, séng praktis henteu kaserep.

Bioregulator pikeun prostatitis

Dina kombinasi kalayan gizi ditangtoskeun, urologists mamatahan nyandak ubar tina alam, nu normalize prosés métabolik dina kelenjar prostat, sarta ogé nyegah ngembangkeun adenoma jeung tumuwuhna kelenjar prostat sorangan. Salah sahiji loba remedies éféktif nyaéta lilin jeung séng. Ubar kasebut ngaleungitkeun bengkak kelenjar prostat, sareng ogé ngeureunkeun prosés radang di jerona. Ubar ngandung séng, vitamin A sareng E, éta tiasa dianggo tanpa resép dokter.

Naha prostatitis tiasa diubaran ku nutrisi anu leres?

awéwé jeung lalaki Nyiapkeun dahareun pikeun prostatitis

Leres, nutrisi anu leres pikeun prostatitis sareng adenoma nyumbang kana pamulihan gancang!

Masalah sareng kelenjar prostat sarta sakabéh sistem reproduksi jalu leuwih gampang pikeun ngajawab kalawan diet sehat, sabab diet jeung perlakuan dipilih leres bisa mantuan sakabeh awak leuwih aktip Cope jeung prosés radang di jerona.

Éta ogé penting pikeun nyaho: dokter dicatet yén datangna timely ka klinik pikeun diagnosis kasakit méré kasempetan luhur yén perlakuan bakal jangka pondok, uncomplicated tur suksés. Sareng upami anjeun nambihan olahraga kana nutrisi anu leres sareng prostatitis di lalaki, pangaruh terapi mulangkeun fungsi normal kelenjar prostat bakal dua kali sakedap.