Nu bentuk kronis of prostatitis

Naon prostatitis kronis di lalaki? Panyakit radang prostat disebut prostatitis. Prostat jadi inflamed, swells jeung bisa meungpeuk uretra nu. Mindeng jadi panyakit kronis bentuk — prostatitis kronis — inflammation kronis tina kelenjar prostat (kronis radang prostat). Eta kajadian geulis gancang, utamana lamun ditinggalkeun untreated.

misfire

Aya dua bentuk prostatitis kronis:

  • Baktéri (tepa). Eta ngabalukarkeun rupa-rupa inféksi – fungi, baktéri, virus, jeung sajabana.
  • Non-communicable (kamacetan, non-baktéri, kognitivnyj). Kasakit ngabalukarkeun rupa-rupa faktor luar jeung cara hirup.

Alesan

Baktéri prostatitis lumangsung alatan lesion tina kelenjar spésiés nu beda-beda baktéri. Alesan pikeun pengembangan tepa kronis prostatitis di lalaki bisa jadi faktor di handap ieu:

  • Permanén hipotermia, parna colds / flu / tikoro nyeri.
  • Kronis atawa akut cystitis.
  • Lengkep kandung kemih nelen jeung stagnation cikiih, kasakit urological.
  • Kasakit sakabéh sistem organ kemih.
  • Ayana inféksi dikirimkeun sacara séksual (STIs), sering promiscuous sex.
  • Kasakit jamur organ séjén (paling mindeng lumangsung Candida prostatitis).

Ayana dina awak inféksi nu ngaleuleuskeun sistim imun, promotes sumebarna gancang tina inféksi sakuliah awak jeung bisa ngabalukarkeun bentuk akut of prostatitis kronis. Bahaya prostatitis kronis? Jamur prostatitis disababkeun alatan Candida. Ieu suung kapanggih dina awak manusa terus, tapi lamun pikeun nu mana wae nu alesan maranéhanana dimimitian tumuwuhna aktif, maranéhanana bisa ngabalukarkeun loba kasakit di sagala rupa organ internal jeung mémbran mukosa. Suung ngawitan balikeun alatan teu bener gaya hirup, kabiasaan goréng, overeating amis, hiji gaya hirup sedentary, parobahan dina kasaimbangan microflora, ayana inféksi dina getih jeung nu séjénna, sahingga bisa hirup kalawan bahya alesan.

Non-baktéri prostatitis bisa disababkeun ku:

  • Stagnation getih dina urat alatan gaya hirup sedentary.
  • Maké baju jero teuing ketang, kolor jeung calana. Angger komprési organ perineum bisa ngakibatkeun stagnation dina prostat.
  • Henteu teratur kahirupan seksual. Sex ngarangsang sirkulasi getih dina kelenjar prostat. Eta bisa dipake pikeun ningkatkeun sirkulasi getih dina urat prostat.
  • Ayana ngabahayakeun kabiasaan (alkohol, kecanduan narkoba).
  • Kurangna aktivitas fisik.

Gejala

Pikeun prostatitis kronis dicirikeun ku gejala di handap ieu:

  • Ngarareunah salila urination, lemah cikiih stream. Bisa jadi nyeri seukeut.
  • Hiji rasa teu lengkep nelen of kandung kemih nu.
  • Nyeri abdomén (beuteung wewengkon).
  • Nyeri dina perineum (jarak ti anus ka rarangan), nu bisa dibikeun dina kanjut.
  • Nu deterioration tina hiji cacakan, turun libido, ngurangan waktu sanggama.
  • Erections isuk (involuntary) bisa périodik ngaleungit atawa jadi sagemblengna bolos.
  • Sanggeus sapatemon bisa dimimitian cara nyeri dina sirit, nu ngaleungit sanggeus 20-30 menit.
diagnosis

Mecenghulna jeung perkembangan

Prostatitis kronis nyaéta bahaya pikeun lila anak asimtomatik tangtu (laten panyakit). Paling lalaki teu ngarasa akut gejala jeung nyeri, jadi ulah mayar leuwih ti hampang ngarareunah. Aya sababaraha tahapan prostatitis kronis. Dimimitian tahap kronis kasakit jeung gejala nu hampang. Eta bisa jadi nyeri sanggeus sex, lemah stream lamun urinating, cara sensasi dina perineum atawa nu sejenna ulterior manifestasi. Ieu tahap bisa lepas ti sababaraha bulan pikeun sababaraha taun. Gejala bisa nambahan, atawa teu némbongan di sadaya. Salajengna prostatitis bisa worsen jeung balik kana hiji akut jeung kronis panggung. Sadaya gejala ngawitan manifest, lugas. Dina hal ieu komplikasi ka organ séjén jeung kualitas hirup bisa teu jadi. Sanggeus tahap akut, utamana lamun ieu geus teu geus éfisién dirawat, dituturkeun ku komplikasi. Kasakit nu paling umum nu cystitis (inféksi kandung kemih) jeung pyelonephritis (peradangan pelvis renal).

Komplikasi

Naon kasakit ngabalukarkeun prostatitis kronis?

  • Vesiculitis (inflammation tina téstés, raptorial jeung mani sipatna).
  • Masalah jeung potency (peluh, teu biasa erections, lemah atawa bolos éjakulasi, jsb.).
  • Infertility. Bisa ngamekarkeun alatan komplikasi tina gering atawa keur alesan psikologis.
  • Kanker prostat. Kanaékan jumlah radikal bébas dina prostatitis kronis bisa mangaruhan tumuwuhna sél kanker.
  • Sclerosis prostat (induration prostat, ngarobah ukuran anak bisa mangaruhan kinerja fungsi utama tina otoritas).
  • Angger reureuh tina cikiih dina kandung kemih, panurunan dina fungsi uretra nu.
  • Masalah psikologis. Ayana saperti masalah hipu bisa mangaruhan harga diri lalaki, ngarah manéhna kaayaan angger setrés. Ngalawan tukang ieu bisa nembongan nervousness, sénsitip, Nagara depressive, halangan psikologis salila sapatemon jeung masalah séjén patali jeung psyche.

Diagnosis

Sanggeus kajadian kahiji tanda prostatitis kudu geuwat konsultasi urologist. Manéhna bakal méakkeun perlu ujian pikeun ngaidentipikasi ngabalukarkeun prostatitis kronis.

Diagnosis ngawengku:

  • A swab ti rarangan. Ujian mikroskopis of nu ngolesan ti uretra. Eta bisa nangtukeun tingkat leukosit di prostat sékrési. Normal kudu ti 0 nepi ka 5. Lamun tingkat anu leuwih gede ti 10, kasebut nyaéta dimungkinkeun sabar prostatitis.
  • Tes pikeun STIs (ngolesan).
  • Analisis tina véna getih pikeun prostat husus antigen PSA (PSA).
  • Analisis Umum cikiih.
  • Palpation of prostat (digital ujian). Lamun Clinician nyokot analisis sékrési pikeun panalungtikan satuluyna.
  • Ultrasound prostat.
  • Transrectal ultrasound prostat (prostat ngaliwatan réktum nu).
  • Dina kasus parna, mungkin dimeunangkeun tina bahan pikeun biopsy prostat (dumasar kana dipisahkeun sapotong jaringan pikeun ulikan).

Sadaya prosedur diagnostik bisa réngsé dina hiji poé gawe. Hasil tina ujian nu disusun dina 1-3 poé gawe.

Treatment

Kumaha meunang leupas tina prostatitis kronis salawasna? Unggal kasus treatment of prostatitis kronis dianggap individual. Treatment gumantung kana ngabalukarkeun kasakit, kasakit nu patali jeung kaayaan, tahap jeung waktu lumangsungna prostatitis.

produk

Remedies rahayat

Treatment of rahayat cara anjeun bisa méré hasil positif, tapi pikeun timer medicate pikeun prostatitis kudu dina ngurus urologist. Cara bener bisa ngabalukarkeun akibat teu bisa malik – infertility, kanker, peluh, jeung sajabana, anu kacida teu pikaresepeun komplikasi prostatitis kronis. Kahiji, anjeun kudu lulus sadaya pamariksaan jeung tes. Terapi ubar bisa digabungkeun jeung perlakuan remedies rahayat.

  1. Waluh siki. Waluh siki ngandung jumlahna ageung séng. Pikeun ngaronjatkeun kaséhatan sakabéh jeung ngurangan peradangan anjeun kudu nyokot 30 siki (10 isuk, 10 soré, 10 peuting). Siki dicokot 30 menit saméméh tepung a.
  2. Camomile tea (1 séndok garing chamomile atawa 1 teabag brewed jeung 200 ml cai ngagolak jeung ninggalkeun pikeun 25-30 menit). Dina isuk, sore jeung sore pikeun 200 ml 1 jam saméméh tepung a. Oge, saméméh bade sare anjeun bisa nyieun hiji infusion of ekstrak chamomile dina anus ngaliwatan mikroklizmy (pir).
  3. 500 ml jeruk madu (nu anti-radang) dicampurkeun jeung 100-150 gram walnuts. Kacangan bisa jadi kenca lengkep gembleng, rendang jadi buah leutik atawa grind lengkep. Infused campuran sahenteuna 14 poé. Lamun kacang taneuh atawa dicincang, mangka anjeun kudu ngadagoan pikeun 20-30 poé nepi ka pinuh minyak anu dicampurkeun. Salila poé anjeun kudu dahar 1-2 sendok madu campuran. Disarankeun pikeun nyokot campuran isuk, tapi bisa dahar ngandung gisi ngubaran iraha wae poé. Nu tangtu nyaéta 30 poé. Ieu dituturkeun ku break pondok (7-10 poé) sarta anjeun bisa malikan nu tangtu. Kalayan perawatan pikeun nyokot gula getih luhur.
  4. Infusion tina celandine. Hiji séndok tina garing bumbu atawa dicincang seger celandine dituang 100 ml vodka atawa Cahors. Keukeuh di hiji tempat poék haneut jeung si udung ditutup pikeun14 30 poé. Poé kahiji nyokot 1 lungsur, teras ningkatkeun dosis ku 1 leupaskeun per poé. Kursus – 14 poé. Tuluy dijieun 14-30 poé sarta tangtu bisa terus-terusan, ngurangan jumlah pakait unggal poé (dina unggal kursus saterusna jumlah pakait ngurangan / nambahan). Nu prosedur sarua bisa dipigawé jeung Hemlock. Boh bumbu nu bahya!
  5. Jus peterseli (bumbu seger grind dina coét daging jeung squeeze jus nu). Nyokot 1 dessert sendok 3 kali sapoé.
  6. Nu propolis. Ieu bisa dipaké di jero rohangan, jeung madu atawa salaku lilin. Campur sapotong propolis jeung kandel mentega (misalna koko mentega) terus selapkeun rectally peuting.

Diet

Nu diet dina prostatitis kronis di lalaki kudu? Dina treatment of prostatitis kronis teu merlukeun nu mana wae nu husus diets, tapi pastikeun gizi ditangtoskeun. Saluran cerna perlu digawé lancar. Lamun power bakal didominasi ku lemak, goreng, dahareun jeung pengawet, GMOs, jeung dyes, nu kamungkinan kajadian rupa-rupa pathologies (tekenan, rasa panas di jero beuteung, gastritis, borok, inféksi, buruk, jsb.). Ogé teu bisa dibawa jauh ku overeating kadaharan amis, sodas, asinan, kadaharan lada. Anjeun teu bisa diuk dina diet a, sabab nu mana wae nu pangwatesan dina dahareun bisa ngangsonan a ngarecahna, exacerbation alatan kasakit nu geus aya (kaasup prostatitis kronis), mood bad. Anjeun kudu dahar kadaharan cahya, lean daging, sayuran, bungbuahan, masak bisa steamed.

Minimally invasif téhnik

  • Thermotherapy. Dilaksanakeun dina fasilitas médis (transrectal jeung transuretralna panas tina prostat jeung radiasi éléktromagnétik).
  • Laser treatment (panas prostat ngaliwatan uretra).
  • Jarum ablation (panas prostat ngagunakeun jarum husus pikeun terapi).

Urut jeung latihan

prosedur

Dina kronis congestive prostatitis urut perlu jeung latihan rutin. Urut bisa dipigawé jeung ramo (ramo diwanohkeun kana anus, tuluy diurut prostat, panyorot ogé titik-titik sékrési) atawa unit husus (porsi aparat diselapkeun kana dubur, mangka hal ieu rada diputer di arah nu beda pikeun urut wewengkon nu dipikahoyong). Senam nu gede keur sakabeh tipe prostatitis. Anjeun bisa ngan 15-30 menit pikeun ngalakukeun sababaraha latihan basajan unggal poé. Pikeun ngalakukeun leuwih latihan dina awak handap. Squatting, bending, leg swings, leg lifts, Jogging. Step sisi jeung leuwih.

Sisi positif latihan di prostatitis kronis:

  • ngamungkinkeun awak pikeun leuwih alus sarta leuwih gancang pikeun meunangkeun cukup oksigén,
  • ngaktifkeun prosés métabolik dina saluran pencernaan,
  • ngaronjatkeun mood,
  • ngaronjatkeun nada otot,
  • ngaronjatkeun élastisitas pembuluh darah,
  • ngaronjatkeun élastisitas kulit,
  • revitalizes sakabéh awak.

Kumaha hirup jeung prostatitis kronis

Urang junun diolah pikeun prostatitis kronis, kuring hirup cukup hirup normal. Maranéhanana teu boga masalah jeung cacakan jeung éjakulasi (komo lamun maranehna, maranehna nu cukup gancang tanpa hurting nu psyche lalaki). Nya eta mungkin boga sex jeung prostatitis kronis? Lalaki ngora, tengah-yuswa manusa, hiji lalaki kolot – mana wae nu di antarana bisa aktip kalibet dina sex jeung prostatitis kronis. Polah seksual teu ngan menyakiti urang jeung prostatitis, tapi bakal pisan gunana! Pikeun beget barudak ogé dicandak dina kasus nu radang prostat teu sumebar ka organ internal anu deukeut ka dirina (utamana téstés sarta mani sipatna). Lamun manusa salila sapatemon mani – konsepsi lumangsung.

Kakeuheul

Remisi, naon nya? Prostatitis kronis di remisi (a lessening gejala) bisa falsely nunjukkeun yen kasakit geus receded, tapi ieu téh perlu pikeun ngangsonan a prostatitis deui, manéhna datang jeung gaya anyar anak akut panggung jeung eerie, dibaca gejala. Kumaha pikeun ngubaran exacerbation of prostatitis kronis? Pikeun ngurangan nyeri bakal mantuan jumlah badag cai bersih, sesa jeung terapi médis:

  • antibiotik (suhu),
  • jaroponijatuyu (suhu),
  • panawar nyeri
  • pangobatan anti-kahariwang,
  • antispasmodics.

Ramalan

Naon ramalan keur prostatitis kronis? Prostatitis kronis hese cageur lengkep. Teu pinuh dipikaharti nu nyababkeun sababaraha rupa panyakit. Nu mana wae nu menit ayeuna diolah tadi di panyakit mulang. Ukuran preventif bakal mantuan pikeun reureuh awal exacerbations.

Pencegahan

prostatitis

Pencegahan prostatitis kronis di lalaki ngawengku sababaraha basajan kaayaan:

  • Teu jadi gering jeung prostatitis (kronis panggung sok timbul alatan éta saterusna wangsit, improperly diolah atawa teu kapok prostatitis).
  • Pikeun nangtayungan wewengkon pelvic (tatu, hipotermia, jsb.).
  • Pikeun ngarobah gaya hirup lamun perlu (nu kudu right way of life).
  • Pikeun abandon kabiasaan goréng.
  • Preventif ujian ku urologist 1 dina waktu 12 bulan.
  • Aktivitas fisik.
  • Pikeun nyingkahan stress.

Prostatitis kronis bisa nembongan dina man nu mana wae nu ti yuswa 20 nepi ka 50 taun. Di risiko jeung bisa jadi leres pisan dulur. Ieu téh perlu pikeun niténan ukuran preventif dina raraga teu turun dina jumlah kasus prostatitis kronis.