Métode pikeun pencegahan prostatitis di lalaki di imah

Prostatitis mangrupikeun panyakit lalaki anu paling umum sareng pikaresepeun anu disanghareupan ku hiji tina tilu wawakil satengah kuat umat manusa dina yuswa 45 taun. Kiwari, aya kacenderungan kana panurunan dina umur awal ngembangkeun panyakit.

Naha panyakit ieu bahaya?

The peculiarity of prostatitis nyaeta perlakuan untimely atawa teu bener tina kasakit ieu bisa ngakibatkeunkomplikasi badag. . . Henteu ngan ukur sistem genitourinary anu kaancam, tapi sadayana awak lalaki. Dibikeun ieu, dina kacurigaan slightest, lalaki kudu geuwat konsultasi dokter.

Hiji lalaki boga prostatitis

Hayu urang daptar kamungkinan komplikasi prostatitis:

  • Sistitis.
  • Kasakit vesikel mani.
  • Radang testis.
  • Radang ginjal.
  • BPH.
  • Disfungsi séksual.
  • Infertilitas.
  • Sclerosis tina prostat.
  • Kanker prostat.
  • Sensasi nyeri nalika sanggama sareng kurangna orgasme.

Balukar tina panyakit ieu bahaya pisan sareng teu pikaresepeun. Salian sistem genitourinary, harga diri lalaki kapangaruhan pisan. Lalaki ngarasa inferior, kasakit bisa mangaruhan sesa hirupna - nyegah manehna ngamimitian kulawarga jeung conceiving anak.

Kalayan sclerosis kelenjar prostat, atrofi organ anu ngaluarkeun hormon lalaki lumangsung. Hasilna, gangguan psikologis timbul - lalaki jadi gampang ambek sarta saraf, throws tantrums sarta ngabuktikeun Innocence maranéhanana kalayan bantuan jeritan jeung cimata. Paripolah ieu sami sareng awéwé hamil.

Éta pisan sababna naha penting teu ukur timely jeung kualitas luhur perlakuan, tapi ogé pencegahan.

Naha kudu dirawat, sabab teu bisa gering pisan?

Adherence biasa kana saran bakal mantuan ngajaga kakuatan lalaki salila sababaraha taun. Teu jadi gampang pikeun milih métode pencegahan, sabab anu ngabalukarkeun kasakit di unggal lalaki bisa jadi béda. Hayu urang daptar anu paling umum sareng anu tiasa dipangaruhan ku ngarobih gaya hirup anjeun:

  • Gaya hirup sedentary.
  • kabiasaan goréng.
  • Teu teratur atawa interrupted sanggama.

Pencegahan panyakit kedah ditujukeun pikeun ngaleungitkeun panyabab panyakit ieu.

Eta sia noting yén éta worthwhile pikeun nguatkeun kaséhatan lalaki teu dina waktu awal kasakit, tapi sateuacanna. Hal utama dina hal ieukateraturan. . . Upami anjeun nuturkeun saran pikeun sababaraha minggu sataun, éta moal aya gunana. Pencegahan prostatitis kedah janten bagian tina kahirupan lalaki naon waé, henteu paduli umur sareng ayana panyakit.

Ngaleungitkeun lalaki tina ngaroko tiasa ngabantosan nyegah prostatitis

Métode pikeun pencegahan prostatitis di bumi

Ieu tiasa dilakukeun di dieu sareng ayeuna. Métode ieu sadia pikeun unggal lalaki, maranéhna teu merlukeun waragad finansial sarta loba waktu, masalah utama - disiplin diri. Janten, hayu urang teraskeun kana hal utama sareng daptar tindakan utama dina jalan pikeun kaséhatan lalaki:

  • Latihan otot jeung latihan. . . Upami teu aya waktos kanggo latihan pinuh, anjeun tiasa ngalaksanakeun hiji latihan anu sederhana, tapi mangpaat pikeun 10 menit sadinten - kontraksi sareng rélaxasi otot perineum. Senam sapertos kitu bakal nyayogikeun aliran getih kana kelenjar prostat sareng nyegah kabentukna kamacetan. Hal ieu kacida penting pikeun ngalakukeun latihan ieu pikeun lalaki jeung pakasaban kantor sedentary.
  • Leumpang di awang-awang. . . Leumpang téh mangpaat henteu ngan pikeun pencegahan prostatitis, tapi ogé pikeun kaséhatan sakabéh awak sakabéhna. Leumpang ngagancangkeun getih sareng nyaimbangkeun métabolisme. Leumpang rutin nguatkeun sistem imun, ngajantenkeun awak langkung kuat sareng langkung kuat sacara fisik. Lalaki anu resep leumpang jarang ngaganggu prostatitis. Pikeun ngahontal pangaruh, anjeun kedah leumpang sahenteuna 4 km per dinten.
  • Pancuran tiis sareng panas. . . Perlu nyeuseuh di pancuran rutin, kontras pancuran accelerates getih jeung strengthens sistim imun. Salaku tambahan, jet cai ngagaduhan pangaruh urut tambahan dina daérah palangkangan.
  • Pijat lumbar. . . Prosedur ieu kudu dipigawé rutin sakali unggal tilu bulan. Hal utama nyaéta milarian ahli terapi urut profésional.
  • Diét. . . Loba lalaki sieun kecap creepy ieu, tapi anjeun teu kudu sieun ieu. Upami anjeun leres ngarumuskeun diet, tuangeun henteu ngan ukur séhat, tapi ogé ngeunah. Hal utama nyaéta kirang lemak sareng ngaroko. Éta ogé patut nyerah alkohol sareng rokok. Sayuran, bungbuahan sareng kadaharan laut diidinan dina jumlah naon waé. Diet sapertos kitu henteu ngan ukur nyalametkeun anjeun tina prostatitis, tapi ogé ngagaduhan pangaruh penyembuhan umum dina awak.
  • Kadényegah hipotermia. . . Dina usum tiis, anjeun kudu pakéan warmly sarta ulah poho ngeunaan baju jero haneut jeung nyaman. Dina usum panas, anjeun kedah waspada tina draf.
  • pamariksaan médis rutin. . . Kadé teu ngan pikeun pariksa ku urologist a, hal anu penting pikeun ngawas kaséhatan Anjeun sakabéh. Malah peradangan hampang dina awak bisa ngakibatkeun masalah kaséhatan serius, kaasup ngembangkeun prostatitis. Perlu nganjang ka urologist dua kali sataun, sanaos teu aya anu ngaganggu anjeun. Dina tahap awal, panyakit naon waé dirawat langkung gancang sareng langkung gampang.
Ujian taunan ku urologist pikeun pencegahan prostatitis

Kumaha dahar kalawan prostatitis?

Kalayan panyakit ieu, anjeun kedah nyerah alkohol sareng rokok. Inuman alkohol anu kuat ngairitasi saluran prostat sareng tiasa ningkatkeun peradangan. Produk bako ngabalukarkeun bareuh. Disarankeun pikeun nyerah produk ieu sakali sareng kanggo sadayana, atanapi nolak ngagunakeunana salami perawatan. Salila période remisi, konsumsi alkohol minimal mungkin, tapi disarankeun pikeun henteu ngalakukeun ieu pisan.

Dina prostatitis kronis, dilarang dahar pangan lemak, utamana daging lemak. Lemak daging naékkeun koléstérol, anu ngahalangan témbok pembuluh darah sareng ngaganggu sirkulasi getih. Ieu ngaganggu aliran getih kana kelenjar prostat sareng ngalambatkeun prosés penyembuhan.

Mangpaat pisan pikeun prostatitis kronis dahar sayuran ti kulawargacruciferous. . . Bisa jadi mustard, peterseli, parsnip, atawa horseradish. Kadaharan ieu anti radang.

Pikeun pengobatan sareng pencegahan prostatitis, saurang lalaki nuturkeun diet anu séhat

Unggal dinten anjeun kedah tuang sayuran sapertosbawang jeung bawang bodas. . . Kadaharan ieu ningkatkeun sirkulasi sareng ngalawan inféksi. Nalika dianggo, agén sabab prostatitis ngeureunkeun réproduksina. Sajaba ti éta, bawang bodas gelut mikroba, jeung bawang ngaronjatkeun potency. Sababaraha urang resep produk ieu atah, hal anu penting pikeun inget yen salila perlakuan panas sayur ieu teu leungit sipat mangpaat maranéhanana. Anjeun ngan saukur tiasa nambihanana nalika anjeun masak tuangeun karesep anjeun.

Kalayan prostatitis kronis, anjeun kedah tuang tuangeun anu beunghar séng. Ieu zat nu mantuan nyegah exacerbation tina peradangan prostat. Séng beunghar ku kadaharan ti laut jeung siki waluh. Lauk, tiram, cumi sareng kerang kedah aya dina diet pasien.

Pikeun prostatitis, anjeun tiasa tuang seueur buah sareng sayuran. Kadé produk ieu ramah lingkungan, ngan lajeng bakal aya mangpaatna. Produk susu sareng sereal ogé ditampilkeun.

Penting pikeun terang ngeunaan produk anu dilarang, sapertos legum, daging, kaldu lauk sareng supa, inuman berkarbonat, lemak babi sareng domba, tea sareng kopi anu kuat, piring asin sareng lada, caviar, sorrel, barang dipanggang.

Peran senam jeung latihan

Senam mangrupikeun salah sahiji metode anu paling efektif pikeun nyegah prostatitis. Anjeun tiasa latihan di imah, ngajalankeun latihan basajan, dina posisi diuk, nangtung atawa bohong. Latihan anu pang populerna anu dilakukeun nalika nangtung nyaéta ngayun suku, ngabengkokkeun gurat, sareng mumbul.

Dina posisi diuk, anjeun kudu manteng suku anjeun lempeng di hareup anjeun sarta "buka" ka hareup, ngagunakeun otot gluteal jeung otot pelvic. Latihan kadua dilaksanakeun dina posisi anu sarua. Perlu ngahontal ku panangan anjeun ka toes anjeun sareng tahan dina posisi ieu salami mungkin. Ogé, pikeun pencegahan prostatitis, latihan klasik sareng terkenal "Birch" cocog.

Latihan ku lalaki pikeun pencegahan prostatitis sareng promosi kaséhatan umum

remedies rahayat dina gelut pikeun kaséhatan lalaki

Ubar rahayat pikeun pengobatan prostatitis populer pisan, sabab ieu mangrupikeun resep anu diuji waktos. Salaku tambahan, nyandak pangobatan rahayat langkung pikaresepeun tibatan urut prostat atanapi suntikan antibiotik.

Pikeun pencegahan prostatitis loba dipakéInfus tea Ivan. . . Pikeun ieu, sababaraha sendok bumbu dituang ku cai anu ngagolak, sareng saatos 5 menit disaring. Perlu nyandak "ubar" ieu dua kali sadinten - isuk-isuk dina burih kosong sareng sonten sajam sateuacan tuang.

A ubar alus dianggapoats asak kalawan jus peterseli. . . Pikeun ieu, 2 sdm. oats dituang ku cai nu ngagolak jeung pindang nepi ka séréal lemes, jus peterseli ditambahkeun kana gruel rengse. Perlu "dahar" ubar sapertos dina laju 100 gram per dinten.

Pikeun pencegahan panyakit, éta mangpaat pikeun meakeun hiji spoonful tina sunflower jeung siki walnut ditumbuk dina coét daging per poé. Ogé, anjeun kedah tuang hiji bawang atah unggal dinten.

Jalma anu boga huntu amis bakal resep resep madu jeung walnuts atawa madu jeung siki waluh. Mangpaat dahar "salad" tina walnuts jeung sagala bungbuahan garing.

Pangobatan narkoba

Mertimbangkeun pangobatan paling modern jeung populér pikeun pengobatan prostatitis:

  • Persiapan ékstrak prostat (suntik). . . Alatna nguatkeun dinding pembuluh darah sareng ningkatkeun aliran getih. Ngaronjatkeun otot kandung kemih sareng kelenjar prostat. Dosis obat diresmikeun ku dokter.
  • Kompléks protéin sareng nukléoprotein diisolasi tina kelenjar prostat sapi (BAA). . . Ningkatkeun métabolisme dina kelenjar prostat. Hal ieu dipaké pikeun tahap 1-2 tina kasakit jeung disfungsi seksual. Hartina dina bentuk tablet. Éta kedah dicandak 3 kali sadinten salami 15 dinten.
  • Ubar antiexudative sareng antiandrogenic kalayan ékstrak buah palem ngarayap. . . Ngatur fungsi sistem genitourinary sareng gaduh pangaruh anti-radang. Ubar kasebut sayogi dina kapsul. Dosisna diresmikeun ku dokter.
  • Ubar topikal kalayan nonivamide sareng nicoboxil, anu sayogi dina bentuk salep. The salep warms up na dilates pembuluh darah. Ieu sanes ubar anu paling mujarab pikeun prostatitis, janten kedah dianggo ngan ukur sakumaha anu diarahkeun ku dokter.
  • Inhibitor réduktase 5-alfa tipe II husus. . . Ubar kasebut sayogi dina bentuk pil sareng dianggo pikeun hipertrofi prostatik benign. Perlu nyandak ubar sapertos dina genep bulan, hiji tablet sadinten.

Dana di luhur, tangtosna, ngan tiasa dianggo dina pangawasan dokter!