Prostatitis baktéri: gejala sareng pengobatan

Prostatitis ngan ukur panyakit lalaki. Ieu mangrupikeun prosés radang sistem genitourinary, éta dimimitian ku inféksi di jerona. Unggal lalaki katilu gering ku eta. Kasakit dimimitian dina yuswa 25-30, sareng langkung ageung umurna, langkung ageung résiko gering. Hésé pikeun ngubaran prosés radang ieu, upami panyakitna dimimitian, éta tiasa nyababkeun infertility.

Babandingan prostatitis baktéri diantara sagala bentuk panyakit:

  • Bentuk akut lumangsung dina 5-10% lalaki anu kapangaruhan.
  • Bentuk kronis lumangsung dina 7-12% lalaki anu kapangaruhan.

rupa-rupa

Aya dua jinis panyakit: kronis sareng akut.

Bentuk akut prostatitis muncul nalika patogén (inféksi) asup kana kelenjar prostat. Manehna meunang ti foci radang deukeut dirina ngaliwatan pembuluh. Sababaraha patogén sok aya dina awak jalma anu séhat, tapi ngan saatos asup kana kelenjar, aranjeunna janten panyabab panyakit.

Agen sabab tina prostatitis ngawengku mikroorganisme handap:

  • Pseudomonas aeruginosa sareng batang peujit,
  • staphylococcus aureus sareng enterococcus,
  • Proteus,
  • klebsiela,
  • enterobacter,
  • seration.

Bentuk akut panyakit jarang, tapi teu aya anu ditangtayungan tina éta. Upami saurang lalaki ngalaksanakeun kahirupan séks anu teu dijagi, gaduh pasangan anu béda-béda, ngalaman panyakit anu dikirimkeun séksual sareng ngagaduhan sistem imun anu lemah, maka anjeunna kalebet kana kelompok résiko. Inféksi asup kana awak ngaliwatan uretra, jeung getih ngaliwatan pembuluh, ngaliwatan sambungan limfatik jeung réktum.

Gejala

Tanda-tanda di handap ieu ngamungkinkeun anjeun nyangka ayana masalah sareng kelenjar prostat:

  • ngaronjat suhu awak,
  • tiis,
  • masalah sareng urination,
  • nyeri, stinging sareng ngaduruk nalika ngosongkeun kandung kemih,
  • sering ka WC,
  • henteu mampuh pikeun ngosongkeun kandung kemih lengkep,
  • ngaluarkeun getih bodas tina uretra,
  • nyeri parah dina perineum sareng palangkangan,
  • kabebeng, henteu mampuh ngosongkeun peujit,
  • apatis, kalemahan umum, headaches.

Upami perlakuanna henteu leres atanapi teu pas, maka bentuk akut bakal janten kronis.

Gejala panyakit béda-béda gumantung kana panggung:

  • Tahap awal - catarrhal - dicirikeun ku radang saluran tina kelenjar prostat. Urination janten langkung sering, sensasi nyeri muncul.
  • Dina tahap kadua lumangsung lesion tina lobules prostat, nyeri intensifies, radiates kana anus. Urination jadi hésé, kadang teu mungkin. Aya kanaékan saeutik dina suhu awak.
  • Dina tahap katilu, peradangan nyebar ka sakuliah kelenjar. Suhu awak naék ka 40 derajat, nyeri perineum janten langkung kuat, kabebeng muncul, sareng urination sesah pisan.

Wangun kronis

nyeri palangkangan kalawan prostatitis baktéri

Prostatitis baktéri kronis langkung hese diubaran. Éta tiasa lumangsung tanpa tanda-tanda, ngan ukur ngingetkeun diri kalayan sensasi nyeri nalika urination. Patogén inféksi sok aya dina kelenjar; aranjeunna henteu ngaréspon saé kana ubar antibakteri sareng antibiotik. Ku alatan éta, pengobatan prostatitis baktéri mindeng nyangsang salila sababaraha bulan.

Gaya hirup anu teu aktif, padamelan sedentary, konsumsi alkohol sareng ngaroko, hipotermia biasa sareng prostatitis tiasa nyumbang kana munculna bentuk kronis panyakit. Gejala bentuk akut sareng kronis béda.

Gejala prostatitis kronis:

  • nyeri dina tonggong handap, palangkangan, perineum sareng beuteung handap,
  • nyeri nalika ngalirkeun cikiih,
  • rasa kandung kemih pinuh
  • turun libido
  • henteu mampuh ngahontal orgasme sareng éjakulasi,
  • nyeri di wewengkon palangkangan salila hubungan seksual.

Prostatitis baktéri kronis sering dibarengan ku radang sistem genitourinary kusabab ayana konstan mikroorganisme tepa dina kelenjar prostat.

Sirkulasi getih anu goréng tiasa nyumbang kana penampilan panyakit. Résiko nyaéta lalaki anu:

  1. ngagunakeun katéter pikeun ngaluarkeun cikiih tina awak,
  2. teu nungkulan pengobatan kasakit tepa tina sistem genitourinary,
  3. ulah make kondom nalika ngalakonan kelamin anal,
  4. gering ku phimosis
  5. parantos ngalaman campur tangan bedah sareng médis dina organ genitourinary,
  6. ngagem baju ketat sareng baju jero,
  7. ngidinan kandung kemih sering overflow,
  8. sering hipotermia
  9. Aranjeunna nyiksa alkohol, tuangeun lada sareng ngaroko.

Diagnostik

tingali dokter pikeun prostatitis baktéri

Nalika gejala munggaran muncul, anjeun kedah konsultasi ka urologist. Upami dokter mendiagnosis prostatitis baktéri akut atanapi kronis, anjeun kedah langsung ngawitan ngubaranana ku obat-obatan anu diresmikeun ku dokter.

Bentuk akut henteu hese dikenalkeun kusabab gejala sareng nyerina. Pikeun kéngingkeun inpormasi anu langkung rinci, anjeun kedah nyumbang getih sareng cikiih pikeun panalungtikan. Kalayan pitulungna, bakal ditangtukeun mikroorganisme anu patogén. Pikeun mariksa organ tatangga pikeun prosés radang, pamariksaan ultrasound sareng tomografi ditunjuk.

Prostatitis baktéri kronis langkung hese didiagnosis kusabab kurangna gejala anu terus-terusan.

Éta ditangtukeun dina sababaraha tahap:

  • Dokter nangtukeun jenis panyakitna.
  • Pamariksaan beuteung sareng alat kelamin dilakukeun.
  • Palpation tina prostat ngaliwatan réktum dipaké.
  • Analisis cikiih, sékrési sareng getih dicandak.
  • Dokter tiasa mesen ujian ultrasound.

Dina kalolobaan kasus, inpormasi anu ditampi cekap pikeun ngadiagnosis sareng milih pangobatan. Upami aya kasusah, maka pamariksaan tambahan ditunjuk.

  • Cystoscopy. Kalayan bantosan alat khusus anu diselapkeun kana sirit, fokus peradangan dina sistem genitourinary ditangtukeun.
  • Ultrasound sareng MRI. Kamampuhan pikeun ngadeteksi batu sareng kanker dina sistem genitourinary, upami aya.
  • Pamariksaan urodinamika dilakukeun pikeun nangtukeun pangaruh panyakit dina kamampuan urinate.
  • Biopsi. Pikeun ngaluarkeun atanapi mastikeun ayana sél kanker dina prostat.

Pangobatan

lalaki éta mikir ngeunaan pengobatan prostatitis baktéri

Butuh waktu lila pikeun ngubaran prostatitis. Durasi kursus rata-rata pikeun bentuk akut nyaéta 1 - 1, 5 bulan, sareng pikeun bentuk kronis 1 - 3 - 6 bulan. Perawatan kompléks diwangun ku pangobatan sareng prosedur fisioterapi.

Rupa-rupa pangobatan dianggo pikeun ngubaran prostatitis:

  • AntibiotikObat-obatan ieu dipikabutuh pikeun ngaleungitkeun kontaminasi baktéri. Dina awal perlakuan, pangobatan dianggo dina suntikan, saatos éta pasien resep pil. Kursus terapi sakitar 2 minggu.
  • Pameungpeuk alfa sareng sambetan. Anu kahiji hartosna ningkatkeun prosés urination, kelompok kadua ngirangan volume kelenjar prostat.
  • Imunomodulator diresepkeun pikeun ngadukung sistem imun sareng nyepetkeun pamulihan.
  • Pikeun ngaleungitkeun peradangan sareng ngarareunah, resep antipsikotik, analgesik sareng antispasmodik.

Mandi haneut sareng urut prostat ngan tiasa dianggo pikeun kaayaan kronis. Dina akut, paparan ka kelenjar prostat dilarang. Pasién kedah ngarobih gaya hirupna, mindahkeun langkung seueur, tuang tuangeun anu séhat sareng gaduh kahirupan séks rutin sareng hiji pasangan seksual.

Aya kali nalika perlakuan teu mawa hasil nu dipikahoyong, tapi ngan suppresses gejala. Lajeng dokter nyarankeun resection transurethral. Salila operasi ieu, pasien sawaréh dikaluarkeun tina kelenjar prostat. Ieu bisa ngakibatkeun peluh, infertility sarta incontinence kemih, ku kituna ditawarkeun ka jalma lamun teu mungkin pikeun ngalakonan perlakuan jeung métode séjénna.

Penting pikeun nuturkeun saran dokter, ngamimitian perawatan dina waktosna, rutin nginum obat sareng henteu ngaganggu kursus terapi. Ieu bakal ngabantosan anjeun ngahindarkeun komplikasi.

Komplikasi

Upami, nalika gejala muncul, henteu konsultasi ka dokter sareng ngamimitian perawatan, maka komplikasi bakal dimimitian. Ieu sering diwujudkeun ku bisul, dimana suhu awak naék pisan. Éta gancang janten busung lapar sareng ngaganggu aliran cikiih tina awak. Kadang karacunan getih lumangsung - sepsis.

Kadang-kadang komplikasi dimimitian sapertos:

  • radang vesikel mani,
  • radang testis,
  • formasi fistula tina prostat,
  • alatan nyeri, gangguan saraf lumangsung,
  • sclerosis tina prostat,
  • formasi kista sareng batu dina kelenjar,
  • adenoma tina kelenjar.

Pikeun nyegah penampilan komplikasi anu langkung hese diubaran, dina gejala anu munggaran peryogi konsultasi urologist pas mungkin. Jalma bakal dibéré diagnosis anu akurat, ngalaksanakeun pamariksaan sareng resep pangobatan anu diperyogikeun. Sadaya rekomendasi dokter kedah diturutan sacara ketat. Sareng upami gejalana uih deui, langsung laporkeun ka ahli urologi.