Nyababkeun prostatitis

Paparan kana awak manusa faktor kayaning ékologi goréng, tegangan saraf periodik atawa biasa, setrés, kacapean kronis, pamakéan produk bako jeung alkohol ngabalukarkeun panurunan dina fungsi pelindung awak. The weakening tina sistim imun nyumbang kana ngembangkeun intensif prosés radang dina jaringan, provoked ku mikroorganisme pathogenic.

Catetan! Seringna, panyebaran inféksi di lalaki kacatet dina sistem genitourinary sareng dinyatakeun dina panyakit sapertos prostatitis.

Kumaha panyakit ieu digolongkeun, sareng faktor naon anu nyababkeun kamajuan patologi - urang bakal mertimbangkeun dina tulisan ieu.

Jenis prostatitis

Panyakit prostatitis dicirikeun ku radang kelenjar prostat, anu mangaruhan parenchyma sareng interstitium kelenjar. Gumantung kana jenis panyakit, gejala concomitant jeung darajat ruksakna kelenjar prostat, jenis handap nyatet:

  • >bentuk akut tina prostatitis;
  • bentuk kronis tina prostatitis.

Bentuk akut

Kalayan manifestasi prostatitis dina bentuk akut, pangaruh tepa anu diucapkeun dina jaringan prostat diperhatoskeun. Upami urang nganggap data statistik, maka paling sering panyakit ieu dipicu ku inféksi baktéri, kurang sering - ku spora jamur atanapi protozoa.

Multiplication gancang tina mikroorganisme pathogenic jeung éfék toksik maranéhanana diucapkeun dina awak, manifests sorangan dina bentuk gejala handap:

  • Malaise parna, dinyatakeun dina penampilan muriang, muriang, chills sarta kelemahan umum. Kadang symptomatology ieu bisa patalina jeung tahap awal ngembangkeun ARVI atawa influenza, kumaha oge, gejala di handap ieu bakal nulungan ngabedakeun prosés radang prostat tina kasakit ieu.
  • Akut, seukeut, ngaronjatna nyeri dina perineum, di wewengkon palangkangan, nu mana ka bagian handap handap deui jeung suku. Gerakan bowel nyeri anu umum, sarta jadi hésé leumpang jeung latihan.
  • Prosés urination kaganggu. Nyeri muncul, ingetan cikiih lumangsung, anu ngabalukarkeun masalah sareng ngosongkeun kandung kemih.
  • Aya tanda peluh - masalah cacakan.

Kadé! Hiji prosés radang éksténsif bisa dibarengan ku ngurangan purulent. Ieu mungkin dirumuskeun dina kasus ngembangkeun berkepanjangan inféksi tepa dina awak.

Tahap akut prostatitis ogé tiasa tina sababaraha jinis:

  • catarrhal - lesion mangaruhan saluran kelenjar prostat, teu aya parobahan dina kelenjar;
  • follicular - panyebaran peradangan mimiti mangaruhan jaringan kelenjar, parobahan strukturna - paningkatan ukuran lumangsung, flabbiness muncul;
  • parenchymal - aya hiji enlargement sengit tina kelenjar, formasi formasi bisul lumangsung.

Wangun kronis

Upami anjeun henteu langsung ngarawat ubar dina tahap akut prostatitis, maka panyakit janten kronis, i. e. prosés radang janten sluggish, tapi lesion progresses sarta mangaruhan jaringan padeukeut.

Kadé! Dina tahap ieu kasakit, formasi cysts jeung abscesses, tumuwuhna jaringan tapak tatu mungkin.

Gumantung kana darajat karuksakan sarta kalibet dina prosés patologis organ séjén tina sistem genitourinary, tanda di handap ieu tina prostatitis kronis kacatet:

  1. nyeri hampang nu localized di groin jeung wewengkon suprapubic, radiating ka perineum, réktum jeung sacrum;
  2. ngaronjat nyeri sanggeus sanggama;
  3. éjakulasi prématur lumangsung, orgasme jadi kirang dibaca tur nyeri;
  4. prosés urination jadi berkepanjangan, aliran jadi lemah, hartina tetes demi tetes;
  5. neurasthenia ngembang, sare kaganggu sareng efisiensi turun.

Prostatitis kronis tiasa lumangsung dina bentuk kalkulus, anu dicirikeun ku formasi batu dina prostat.

Nyababkeun Prostatitis Akut

Anu jadi sabab utama tahap akut prostatitis nyaéta inféksi awak anu lemah sareng inféksi. Faktor utama dina ngembangkeun prosés patologis ieu kalebet:

  • multiplication intensif Escherichia coli dina awak;
  • inféksi ku amoeba, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa atanapi enterococci.
nyeri huntu sareng karies salaku panyabab prostatitis

Anu ngabalukarkeun prostatitis akut bisa jadi kasakit rongga lisan, kayaning caries. Ayana prosés radang purulent dina organ séjén (sinusitis atanapi sinusitis) mangrupikeun faktor provokatif dina ngembangkeun inféksi dina organ pelvis.

Nyababkeun prostatitis kronis

Tahap kronis prostatitis bisa ngamekarkeun ogé akut - salaku hasil tina karuksakan kelenjar ku mikroorganisme pathogenic, tapi aya sababaraha faktor nu nyumbang kana multiplication of mikroorganisme. Ieu kalebet:

  1. kasakit tepa kumat tina sistem kemih;
  2. weakening umum tina sistim imun salaku hasil tina kasakit saméméhna atawa sanggeus pamakéan berkepanjangan ubar antibakteri;
  3. kurangna aktivitas fisik;
  4. kaayaan stres biasa;
  5. trauma mékanis kana organ pelvic;
  6. nyiksa produk bako;
  7. overheating atanapi hipotermia awak.

Malah dina henteuna faktor concomitant di luhur, a timely untreated tahap akut of prostatitis mangrupakeun hiji-hijina alesan utama pikeun ngembangkeun kasakit dina tahap kronis.

Pangaruh umur dina penampilan prostatitis (statistik)

Beuki kolot umur lalaki, beuki lemah kekebalan awak.

Éta metot! Dumasar data statistik, kategori umur lalaki kaserang prostatitis beda-beda ti 40 nepi ka 55 taun. Sanajan kitu, kaayaan ieu worsening unggal taun, di momen ngeunaan 70% lalaki dewasa séksual boga tahap kronis prostatitis (Mehik A. et al. , 2010), sapertilu ti saha ragrag gering dina yuswa 20-25.

Dina umur heubeul, prostatitis lumangsung alatan masalah urological concomitant, turun aktivitas seksual, ngaronjat karentanan awak kana pangaruh jeung sumebarna inféksi baktéri.

roko jeung alkohol salaku ngabalukarkeun prostatitis

Bencana lingkungan, gizi henteu saimbang jeung pangaruh destructive dina organisme ngora alkohol, rokok jeung ubar "rejuvenate" prostatitis, nyumbang kana ngembangkeun kasakit malah di siswa.

Pencegahan ngembangkeun panyakit

Pikeun ngahindarkeun penampilan, kamajuan prostatitis akut atanapi kambuh deui panyakit, perlu nuturkeun aturan anu sederhana. Ieu kalebet - sanitasi fokus inféksi sareng patuh kana kaayaan steril salami prosedur endourethral sareng endovesical. Anjeun oge kudu serius ngubaran urethritis jeung peluh, normalizing aktivitas seksual.

Pencegahan prostatitis kronis diwangun dina pengobatan tahap akut panyakit. Relief tina prosés radang dina peujit jeung kandung kemih. Anjeun kedah nuturkeun gaya hirup anu aktip sareng tuang tuangeun anu dikuatkeun.