Gejala jeung tanda prostatitis

Gejala prostatitis anu teu tangtu jeung lumangsung dina rupa-rupa urological jeung non-kasakit urological. Aya nu béda dina tangtu tina bentuk akut jeung kronis of prostatitis.

Gejala akut prostatitis:

  1. Kalemahan umum, muriang, chills.
  2. Dibaca nyeri dina perineum, ngawengku wewengkon groin jeung ngaronjatkeun salila urination atawa defecation.
  3. Gejala prostatitis
  4. Sering urination, teu bringing relief alatan lengkep nelen of kandung kemih nu. Dina kasus parna, bisa ngamekarkeun akut ingetan kemih.

Prostatitis akut tanpa perlakuan timely, bisa ngahasilkeun formidable komplikasi — bisul prostat, akut epididymitis (peradangan epididymis), pyelonephritis (akut ingetan kemih, jeung sepsis).

Kahiji tanda prostatitis kronis bisa maké erased jeung implisit. Teu kawas bentuk akut, prostatitis kronis bisa jadi asimtomatik jeung paling mindeng lumangsung tanpa tanda gejala ciri (ie, laten). Penderita teu mayar pikeun ngarareunah alatan perhatian jeung teu nganggap hal éta perlu neangan bantuan médis. Alesan pikeun néangan perhatian médis nu ngan gejala saperti masalah jeung potency jeung jengkar dina taneuh mental jeung emosional gangguan.

Gejala prostatitis nyeri dina perineum, di wewengkon pubic jeung palangkangan. Fitur rupa-rupa nyeri — nu nagging, hemeng nyeri tanpa jelas lokalisasi, ngawengku beuteung handap, perineum, uretra, kanjut, leuwih goreng sanggeus sapatemon jeung éjakulasi. Eta nu kamari gejala alesan lalaki konsultasi urologist.

Di lalaki jeung prostatitis kronis bisa ngarobah lilana sapatemon, bisa jadi duanana nambahan jeung pondok. Sababaraha lalaki catetan parobahan kacaangan seksual sensations. Man di tempat kahiji kudu nengetan kanyataan yen cikiih stream geus jadi lemah atawa aya masalah di awal jeung di ahir urination. Loba penderita dicatet rasa lengkep nelen of kandung kemih nu.

Prosés radang bisa ngabalukarkeun sering urination, utamana peuting (nocturia tumuwuh), biasana di bagian leutik. Sadaya ieu gejala nu jelas ngobrol ngeunaan perkembangan patologis prosés jeung merlukeun saharita perlakuan ka dokter. Characteristically, gejala prostatitis nu jadi grueling nu sabar ngalaman depresi, penindasan, kahariwang. Dina sababaraha kasus, hypochondriac penderita bisa ngalaman depresi jeung hiji ngurangan signifikan dina kualitas hirup. Ku alatan éta, lamun anjeun boga gejala prostatitis gé kudu konsultasi urologist. Pikeun nyieun diagnosis nu bener jeung nunjuk treatment éféktif bisa ngan ahli.