Kumaha pikeun nyegah prostatitis sareng ubar di bumi

dokter jeung penderita prostatitis

Prosés radang anu aya di daérah kelenjar prostat disebut prostatitis. Kasakit ieu brings teu ukur fisik, tapi ogé sangsara psikologis parna. Pangobatanna jangka panjang sareng henteu salawasna masihan hasil anu positif. Ku alatan éta, sadaya wawakil satengah kuat umat manusa anu geus ngahontal umur tilu puluh kedah usaha pikeun nyegah ngembangkeun kasakit. Pencegahan prostatitis di lalaki di imah dilumangsungkeun nurutkeun aturan nu tangtu.

Alesan utama pikeun pangwangunan

Pencegahan prostatitis di bumi utamina diwangun ku ngaleungitkeun faktor anu nyababkeun ngembangkeun panyakit. Prostatitis tiasa dipicu ku:

  • Kurangna kagiatan fisik. Wawakil profesi sedentary mindeng kakurangan tina masalah ieu: pagawe kantor, supir, jeung saterusna.
  • Nyiksa alkohol, ngaroko biasa.
  • Pantang berkepanjangan tina hubungan seksual.
  • Ayana panyakit kronis tina sistem kemih.
  • Palanggaran prinsip gizi ditangtoskeun jeung, salaku konsekuensi, palanggaran prosés métabolik dina awak.
  • Nyegah kakandungan anu teu dihoyongkeun tina pasangan kalayan téknik hubungan anu teu lengkep.
  • Seks anu teu dijagi sareng pasangan anu teu diverifikasi.
  • Panyakit dikirimkeun séksual ditunda.
  • Masalah sering sareng stool, hemorrhoids.

Pikeun rujukan. Ku ngaleungitkeun sagala faktor négatip, anjeun tiasa ngirangan kamungkinan ngembangkeun panyakit. Leuwih sering ti batur, lalaki leuwih 50 taun ngalaman prostatitis. Pikeun aranjeunna, pamariksaan médis rutin wajib.

Pangaluyuan gaya hirup

Metodeu utama pikeun nyegah prostatitis nyaéta gaya hirup anu leres. Saran di handap ieu bakal ngabantosan nyegah ngembangkeun masalah:

  • Lirén ngaroko. Roko langsung teu tiasa nyababkeun ngembangkeun prostatitis. Tapi, asupan rutin nikotin kana awak nyababkeun panurunan dina lumen pembuluh darah. Hasilna nyaéta palanggaran sirkulasi normal getih di daérah pelvic, anu tiasa nyababkeun panyakit. Ku alatan éta, quitting roko janten ukuran preventif alus.
  • Ngahindarkeun alkohol pikeun nyegah prostatitis
  • Ulah nyalahgunakeun inuman alkohol. Jumlah leutik alkohol ningkatkeun aliran getih sarta boga pangaruh mangpaat dina lilana sanggama. Lamun hiji lalaki teu nyaho iraha kudu eureun, likelihood tina ngamekarkeun kasakit kronis nu négatip mangaruhan kaayaan prostat naek sababaraha kali.
  • Timely ngosongkeun kandung kemih. Restraining prosés urination nyumbang kana ngembangkeun prosés radang.
  • Nganjang ka pamandian. Hawa panas ngarangsang sirkulasi getih aktip, ningkatkeun sirkulasi limfa. Ieu nyegah penampilan kamacetan dina organ pelvic. Upami prostatitis parantos didiagnosis, teras nganjang ka kamar uap dilarang pisan.
  • Candak pancuran kontras. Éta henteu ngan ukur ningkatkeun aliran getih ka sakumna awak, tapi ogé ningkatkeun pertahanan awak.
  • Tingali urologist anjeun rutin. Ieu hususna penting pikeun jalma anu résiko, kitu ogé lalaki anu umurna langkung ti 40 taun.
  • Anjeun kudu méakkeun leuwih waktos di luar. Pindah ka luar pas mungkin.

Niténan aturan basajan ieu, anjeun bakal bisa teu ngan ngajaga diri tina prostatitis, tapi ogé pikeun ngaronjatkeun kaséhatan Anjeun sacara umum. Dina ayana sagala panyakit kronis, awak anjeun kudu dirawat sababaraha kali leuwih taliti.

Kaayaan psiko-émosional anu goréng tina hiji jalma tiasa janten faktor anu nyababkeun panyakit. Janten, upami aya gejala anu ngareureuwas, anjeun kedah konsultasi sareng psikoterapis.

Latihan fisik

Pencegahan prostatitis kronis kedah komprehensif. Aktivitas fisik anu cekap janten salah sahiji komponén pentingna. Latihan bakal ngabantosan anjeun ngahindarkeun kamacetan pelvis sareng nguatkeun sistem imun anjeun.

Pikeun ngahindarkeun terapi anu panjang sareng nyeri tina panyakit, anjeun kedah rutin ngalaksanakeun sakumpulan latihan sederhana:

latihan pikeun pencegahan prostatitis
  • Meunang dina sagala fours. Ngalakukeun 50 tajongan. Lajeng ngulang latihan, ngarobah leg anjeun.
  • Luncat ka hiji tempat. Anjeun kedah ngalengkepan sahenteuna 100 gerakan.
  • Nyebarkeun suku anjeun lega. Nedunan 15 bends, kahiji ka katuhu, lajeng jumlah sarua ka kénca.
  • Ti posisi rawan, make suku anjeun dina cara nu sarupa jeung Ngabuburit.
  • Tarik napas jero sareng tahan napas anjeun salami 5 detik.
  • Ngagolér dina beuteung anjeun dina bal karét badag. Ayun-ayun deui.

Lalaki anu rutin nganjang ka gim langkung seueur kamungkinan kakurangan tina prostatitis. Voli, sapédah sareng jogging isuk-isuk ogé bakal aya mangpaatna.

Prinsip gizi anu saé

Nutrisi anu leres maénkeun peran khusus dina pencegahan prostatitis. Teu perlu lengket diet saumur hirup. Ieu cukup pikeun nuturkeun sababaraha saran penting:

ahli gizi nyarankeun sayuran pikeun pencegahan prostatitis
  • Diet kedah ngandung jumlah ageung sayuran sareng buah. Seledri, wortel, brokoli, apu, bit, tomat, kacang polong hususna kapaké. Lemak nabati dina ménu kedah langkung seueur tibatan sato.
  • Ulah loba teuing dahar uyah. Éta provokes ingetan cairan dina awak sareng ngembangkeun masalah sareng sistem kardiovaskular.
  • Teh kuat, kopi, daging asap, rempah-rempah gaduh pangaruh ngaganggu kana prostat. Kedah aya sakedik di antarana dina ménu anu jéntré.
  • Pikeun pencegahan sareng pengobatan prostatitis, produk susu ferméntasi seueur dianggo. Pamakéanna ngabantosan nyegah dysbiosis peujit sareng masalah dina sistem pencernaan, anu ngagaduhan pangaruh anu mangpaat dina kaayaan kelenjar prostat.
  • Penting pikeun nuturkeun rezim nginum anu leres. Inuman sahenteuna 2, 5 liter cairan per dinten. Inuman buah Berry, compotes, green tea, kaldu rosehip bakal mawa mangpaat.
  • Pikeun nyegah pangembangan panyakit, anjeun kedah nyerah pamakean produk semi-rengse sareng tuangeun gancang. Kadaharan ieu ngandung sajumlah ageung bahan kimia anu tiasa mangaruhan kaséhatan anjeun.
  • Ngenalkeun lauk lean, daging sareng jangjangan kana diet anjeun. Éta leuwih alus pikeun Panggang atawa steam masakan ti aranjeunna.
  • Diversify menu anjeun kalayan kacang, madu, kadaharan ti laut.

Pikeun lalaki, gizi anu leres penting pisan. Éta ngabantosan ngajaga kaséhatan sistem réproduksi, ngahindarkeun kaleuwihan beurat sareng nguatkeun pertahanan awak.

urut prostat

Téhnik anu pangsaéna pikeun pengobatan sareng pencegahan prostatitis nyaéta urut prostat. Prosedur ieu sacara efektif ngalawan stagnasi sareng ningkatkeun trophism jaringan. Aya sababaraha jinis urut sapertos:

urut prostat pikeun pencegahan prostatitis
  • Manual. Mustahil pikeun ngalaksanakeunana nyalira. Ieu bakal merlukeun bantuan jalma sejen. Ramo indéks, dirawat kalayan jelly petroleum, diselapkeun kana anus ku 5 cm, gerakan strokeking dipaké pikeun urut prostat. Hiji sési nyokot ngeunaan 2 menit.
  • Teu langsung. Unggal lalaki tiasa ngalaksanakeun manipulasi sapertos kitu. Ieu cukup pikeun squeeze na unclench otot gluteal sababaraha kali dina urutan.
  • Cai. A dekok chamomile dituang kana enema karét. Ujungna, dilumasi ku petroleum jelly, diselapkeun kana anus. kaldu beunang asup kana peujit. Satuluyna anjeun perlu squeeze anus guna nahan cairan dina jero pikeun sababaraha detik.

Urut pikeun prostatitis dilumangsungkeun nepi ka recovery lengkep. Pikeun tujuan pencegahan, cukup pikeun ngalaksanakeunana sababaraha kali saminggu. Gerakan anu teu leres tiasa ngakibatkeun microtrauma peujit. Ku alatan éta, leuwih sae pikeun mercayakeun urut ka spesialis a.

Kahirupan séks séhat

Pikeun ngajaga kaséhatan, lalaki sawawa peryogi kahirupan séks anu teratur. Éta mangrupikeun ubar anti-stagnant pangsaéna. Salila éjakulasi, hiji kontraksi aktif otot organ pelvic lumangsung, alatan nu awak diberesihan tina sékrési accumulating dina prostat. Kurangna séks nyumbang kana ngembangkeun prosés radang.

Lamun hiji lalaki teu boga pasangan seksual permanén, anjeun teu kudu Resort ka hiji-waktos kontak jeung Ladies unverified. Ieu bisa ngakibatkeun kasakit dikirimkeun séksual serius. Malah kondom teu bisa ngajaga tina sababaraha masalah. Dina kaayaan kitu, éta leuwih aman mun Resort ka masturbasi.

Pencegahan inféksi urogenital

Seringna, inféksi ku inféksi urogenital janten anu ngabalukarkeun ngembangkeun radang kelenjar prostat. Paling sering ieu kajadian jeung kelamin teu dijagi. Dina henteuna perlakuan anu leres, mikroflora patogén gancang nyebarkeun sapanjang sistem genitourinary. Pikeun nyegah ieu, cukup nuturkeun sababaraha aturan:

  • Sanggeus sanggama, kandung kemih kudu emptied langsung. cikiih bakal mantuan siram kaluar baktéri nu geus asup kana awak anjeun.
  • Nalika tanda-tanda awal panyakit bowel muncul, anjeun kedah ngahubungi proctologist. Upami teu kitu, inféksi bakal asup kana sistem kemih, sarta ti dinya kana kelenjar prostat.
  • Kudu ati kalawan pilihan Anjeun tina pasangan seksual. Inféksi lumangsung teu ngan ngaliwatan kontak tradisional, tapi ogé ngaliwatan anal jeung lisan kelamin.
  • Tuturkeun sacara ketat aturan kabersihan pribadi. Upami kontak anu teu dijagi parantos kajantenan, siram uretra nganggo solusi disinféktan dituduhkeun.

Éta ogé penting pikeun mendiagnosis sareng ngubaran sadaya panyakit tepa dina waktosna. Dina waktos anu sami, nyandak sadaya ukuran pikeun ngajaga kaayaan sistem imun dina tingkat anu leres.

Landong

Ubar modern nawiskeun ubar khusus pikeun pencegahan prostatitis. Anjeun teu kedah nganggo pangobatan sapertos kitu dina umur ngora. Aranjeunna dimaksudkeun pikeun lalaki anu geus meuntas tanda 50 taun.

Pangobatan ngan ukur tiasa dicandak saatos konsultasi ka dokter. asupan uncontrolled maranéhanana bisa négatip mangaruhan kaséhatan lalaki. Anjeun kedah nginum obat saluyu sareng petunjukna.

Pangobatan rahayat

Pencegahan sareng pengobatan prostatitis di bumi sering dilaksanakeun kalayan ngagunakeun ubar alternatif. Éta dijieun tina bahan alami anu tiasa dipendakan di unggal bumi. Resep handap dianggap paling éféktif:

remedies rahayat pikeun pencegahan prostatitis
  • Dina satengah liter cai ngagolak, steamed dua sendok tea willow garing. Komposisi disimpen sakitar 5 menit, saatos éta disaring. Pikeun nyegah panyakit, aranjeunna nginum sagelas dua kali sapoé. Éta leuwih hadé pikeun ngalakukeun ieu isuk-isuk sateuacan sarapan sareng wengi.
  • Ubar anu hadé pikeun pencegahan disiapkeun dina dasar produk beekeeping. Seueur ahli nyarankeun ngadamel lilin buatan bumi. Jang ngalampahkeun ieu, 80 gram jelly minyak bumi dicampurkeun sareng jumlah lilin indung anu sami. Komposisi dipanaskeun dina mandi cai. Saatos janten cair, 20 gram propolis disuntikkeun kana éta. Lilin leutik dibentuk tina massa anu disiapkeun. Pikeun hardening, aranjeunna dipiceun dina kulkas. suppositories misalna dipaké sakali sapoé sanggeus cleansing bowel.
  • Salah sahiji cara pikeun nyegah prostatitis nyaéta ngagunakeun tincture chestnut. Pikeun nyiapkeunna, anjeun peryogi mesek walnut héjo. Hal ieu ditumbuk jeung dituang ku cai nu ngagolak. Ubar sapertos kitu kedah infused sapeuting. Candak hiji séndok dina hiji waktu saméméh sarapan.
  • Siki waluh mantuan mulangkeun kaséhatan prostat ogé. Cukup tuang 30 lembar sareng satengah jam sateuacan tuang.
  • Siki sunflower ogé ngagaduhan sipat pencegahan. Hiji kilogram siki sareng jumlah walnut anu sami dialirkeun kana coét daging. Campuran anu disiapkeun didahar unggal dinten, hiji sendok. Anjeun tiasa nambihan ubar sapertos kitu ku sendok bawang parut.

Pencegahan prostatitis di lalaki jeung remedies rahayat kadang bisa ngangsonan réaksi alérgi. Pilihan agén khusus sareng durasi panggunaanana kedah disatujuan sareng dokter.

Prostatitis sacara signifikan ngarusak kualitas kahirupan lalaki. Ieu fraught kalawan ngembangkeun komplikasi serius. Perlakuan merlukeun pamakéan nginum obat jeung teu salawasna ngajamin hasil positif. Ku alatan éta, lalaki kudu ngarahkeun usaha maksimum pikeun nyegah panyakit.