Perlakuan modern tina prostatitis jeung ubar na bedah

tingali dokter pikeun prostatitis

Sanggeus opat puluh taun, loba wawakil kelamin kuat Nyanghareupan kasakit kelenjar prostat, ku kituna, pengobatan prostatitis di lalaki nempatan hiji tempat penting dina urology. Perlakuan prostatitis akut sareng exacerbation tina bentuk kronis panyakit ieu dilaksanakeun dumasar kana skéma anu sami.

Terapi ubar

Kumaha ngubaran prostatitis di lalaki geus mutuskeun gumantung kana gejala jeung tipe Patologi. Upami prostatitis mangrupikeun sifat tepa sareng disababkeun ku baktéri, virus atanapi jamur, maka aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun tanpa antibiotik, antiviral sareng agén antimikotik. Sareng upami prostatitis congestive (non-tépa) didiagnosis, maka éta bakal cekap nyandak ubar anti-radang, ogé ningkatkeun microcirculation dina organ pelvic sareng obat thinning getih. Salaku tambahan, dina sadaya kasus, koréksi kekebalan sareng terapi vitamin penting pisan.

Antibiotik

Henteu aya antibiotik universal anu tiasa ngabantosan sadayana lalaki anu ngagaduhan prostatitis anu sami. Nalika milih ubar antibakteri dina unggal kasus klinis khusus, sensitipitas anu diungkabkeun tina mikroorganisme anu nyababkeun patologi nyaéta decisive. Paling sering dina kursus terapi, urologists nulis resep fluoroquinolones ka penderita maranéhanana, sabab pangalusna akumulasi dina konsentrasi dipikahoyong dina jaringan prostat. Antibiotik anu paling efektif nyaéta:

  • Ubar antibakteri basis Levofloxacin. Saatos administrasi oral, zat aktif ampir kaserep tina saluran pencernaan. Dahar sacara praktis henteu ngalambatkeun prosés ieu. Dina sirkulasi sistemik, aya saloba zat aktif sakumaha bakal jadi kalawan administrasi parenteral.
  • Agén chemotherapeutic basis Ciprofloxacin anu gaduh pangaruh anu lega dina sababaraha jinis mikroorganisme. Ubar kasebut gancang kaserep tina saluran pencernaan, sareng tuang sacara praktis henteu ngalambatkeun prosés ieu. Volume ubar anu parantos ngahontal situs utama tindakanna nyaéta 70%. Disebarkeun saé dina jaringan sareng cairan awak. Regimen dosis obat nyaéta individu.
  • Agén antimikrobial kalayan bahan aktif ofloxacin. Saatos administrasi oral, aranjeunna gancang sareng lengkep kaserep tina saluran pencernaan. Dahar dina hal ieu tiasa rada ngalambatkeun laju nyerep, janten disarankeun nyandak ubar 1 jam saatos tuang. Konsentrasi maksimum zat dina plasma getih ngahontal saatos 120 menit. Agén ieu disebarkeun sacara lega dina jaringan sareng cairan awak, kalebet kelenjar prostat.

Kusabab agén sabab tina prosés radang dina kelenjar prostat ogé bisa jadi agén jamur atawa inféksi digabungkeun, hiji perlakuan éféktif prostatitis bisa ngawengku agén gabungan antimikrobial.

Pikeun ngaleungitkeun sagala gejala prostatitis di lalaki, terapi antibiotik berkepanjangan (nepi ka 28 poé) bisa jadi diperlukeun. Sajaba ti éta, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngurangan dosis atawa ngabolaykeun ubar ngan dina hidayah ti dokter attending, disebutkeun sakabeh terapi bakal turun ka solokan.

Anti radang

Salian ngancurkeun patogén, aya tugas séjén dina pengobatan prostatitis. Kusabab tanda-tanda prostatitis di lalaki kalebet sindrom nyeri anu diucapkeun dina perineum sareng daérah palangkangan, mustahil pikeun ngalakukeun tanpa ubar anti-radang non-stéroid. NSAIDs datangna dina bentuk tablet atanapi supositoria rectal.

Dina pengobatan prostatitis, loba perhatian dibayar ka suppositories rectal jeung rupa-rupa bahan aktif, nu lalaunan, lancar, dina konsentrasi aman jeung bypassing petikan ngaliwatan ati, nganteurkeun ubar ka fokus patologis. Dina urology, ubar di handap ieu sering dianggo:

  • Olahan asal sato, nu bisa ngabenerkeun fungsi impaired tina jaringan kelenjar prostat. Suppositories rectal, 1 sapotong, disarankeun pikeun nempatkeun dina isuk jeung sore. Kursus terapi biasana 10 dinten. Saatos bubuka, éta henteu disarankeun pikeun mindahkeun satengah jam. Sateuacan nyetél lilin, pastikeun pikeun ngabersihkeun peujit, sareng moisten supositoria sorangan ku cai.
  • Ubar gabungan anu tiasa ngaleungitkeun peradangan sareng nyageurkeun tatu. Éta kalebet komponén di handap ieu: jelly karajaan, madu, roti lebah, propolis, sari kembang. Disarankeun nempatkeun dana sakali sapoé peuting, sanggeus gerakan bowel alam atawa enema cleansing. Kursus terapi tiasa ti 2 dugi ka 4 minggu. Upami diperlukeun, éta tiasa diulang saatos 2-3 bulan.

Upami radang kelenjar prostat mangrupikeun sifat tepa, maka ieu pisan ngirangan awak sareng ngirangan sipat pelindungna, janten kompleks terapi kedah kalebet immunomodulators. Dina panempoan ieu, babarengan jeung ubar lianna, prostatitis mindeng dirawat ku suppositories kalawan methyluracil na genferon.

Pameungpeuk alfa

Aya seueur pilihan pikeun kursus prostatitis, sareng perlakuanna tiasa béda-béda sacara signifikan. Dina sababaraha kasus, éta bakal mungkin pikeun ngahontal pangaruh maksimal tina regimen ubar terapi upami alfa-blocker kalebet di jerona.

Pameungpeuk alfa adrenergik diapresiasi pisan dina urologi, sabab ngamungkinkeun pikeun ngaleungitkeun stagnasi dina sistem genitourinary sareng prosés radang purulent ku mastikeun aliran kaluar cikiih normal.

Fisioterapi

Métode pengobatan pikeun prostatitis di lalaki rupa-rupa. Prosedur fisioterapi ngagaduhan tempat anu khusus dina pengobatan pasien urologis. Pikeun prostatitis di lalaki, pikeun ngaleungitkeun gejala, perlakuan bisa ngawengku métode handap physiotherapy:

  • Galvanisasi. Prosedur fisioterapi ieu ngalibatkeun pangaruh kana awak arus listrik kontinyu konstan, anu gaduh tegangan sareng kakuatan anu lemah. Tiap sési butuh 10 nepi ka 20 menit, sarta total kursus terapi nyaéta 15 kunjungan ka kamar perawatan.
  • Éléktroforésis ubar. Métode dumasar kana pangaruh gabungan tina arus bolak-balik sareng ubar dina awak. Dina bentuk kronis prostatitis, éléktroforésis sering resep sareng 1-5% larutan kalsium klorida sareng 2-5% larutan natrium bromida. Zat ubar ieu henteu ngan ukur sacara efektif ngaleungitkeun prosés radang dina kelenjar prostat, tapi ogé ngaleungitkeun nyeri. Salaku tambahan, analgesik tiasa dianggo.
  • Stimulasi listrik. Dina prosés ngalaksanakeun manipulasi dina pangaruh langsung tina arus listrik, jaringan sareng serat otot kontraksi, anu sacara signifikan ngagancangkeun prosés métabolik, ngaktifkeun kekebalan, sareng sacara efektif ningkatkeun sirkulasi getih. Prosedur bisa dipigawé transurethrally, transrectally na externally.
  • Terapi UHF. Métode fisioterapi ieu dumasar kana paparan jaringan anu kapangaruhan kana médan éléktromagnétik kalayan frékuénsi ultrahigh. Dina kasus prostatitis, métode transverse utamana dipaké. Dina hal ieu, médan éléktromagnétik mangaruhan henteu ngan jaringan prostat, tapi ogé organ padeukeut.
  • Terapi ultrasound. Aksés dina hal ieu nyaéta anus, dimana pemancar gelombang diselapkeun. Geter anu diciptakeun salami prosedur gaduh épék antimikrobial sareng immunomodulatory. Pangaruh baktéri disababkeun ku karusakan mémbran sél mikroorganisme.

Salaku tambahan, mandi kalayan ngagunakeun rupa-rupa cair dina kaayaan suhu anu béda-béda, microclysters sareng infusions pepelakan ubar, ogé terapi leutak seueur dianggo. Mana sahiji metodeu fisioterapi anu didaptarkeun bakal paling relevan dina unggal kasus klinis diputuskeun ku dokter anu ngahadiran. Anjeunna anu assesses gejala jeung milih perlakuan.

urut prostat

Rupa-rupa perlakuan fisioterapi nyaéta urut prostat. Prosedur ieu kedah dilakukeun ku urologist atanapi androlog anu disertipikasi. Sateuacan prosedur, pasien diwajibkeun ngabersihkeun réktum, ngalaksanakeun wc anu jero tina aurat éksternal sareng anus. Jeung geura 60 menit saméméh prosedur dijadwalkeun, inuman 2-3 gelas cai ambéh kandung kemih tekenan prostat ka réktum, sarta leuwih gampang pikeun urut eta.

urut prostat pikeun prostatitis

Prosedur urut milik prosedur pohara efektif, tanpa nu mustahil pikeun ngubaran prostatitis. Pijat ngidinan Anjeun pikeun squeeze akumulasi sékrési tina prostat, nu lajeng dikaluarkeun sorangan ngaliwatan uretra. Sajaba ti éta, prosedur ieu mantuan pikeun ngaronjatkeun microcirculation getih dina jaringan prostat.

Ieu contraindicated mun urut salila exacerbation, sabab bisa nyumbang kana sumebarna prosés tepa. Biasana, prosedur dilaksanakeun nalika prosés radang akut turun.

Métode tradisional

Kalayan manifestasi gejala sareng perlakuan anu dipilih nganggo ubar tradisional, sababaraha pasien masih hoyong terang kumaha ngubaran prostatitis di lalaki nganggo metode alternatif. Anu pang populerna nyaéta metode pangobatan alternatif di handap ieu:

  • Waluh. Salaku ubar, anjeun tiasa nganggo jus anu énggal (250 ml jus waluh sareng 20 g madu alami 1 waktos per dinten), sareng siki (100 g per dinten). Ku cara ieu, prostatitis lalaki dirawat salila 3-4 minggu.
  • Bawang. Ubar disiapkeun ku grinding 2 bawang sedeng-ukuran jeung tuang massa hasilna kana 600 ml cai pindang. Wadahna kedah ditutup ku tutup sareng dibungkus ku sal haneut. Keukeuh 3-4 jam. Infusion kudu dilaksanakeun unggal 60 menit, 50 ml.
  • Walnuts. Pikeun nyiapkeun infus, 2 sendok mémbran walnut kedah kulub dina 300 ml cai dina panas sedeng sareng keukeuh 120 menit. Saatos straining, infusion kudu dicokot 3 kali sapoé, 100 ml.
  • Celandine. Pikeun nyiapkeun infus, anjeun peryogi 2 sendok ramuan celandine garing, tuang 200 ml cai anu ngagolak sareng keukeuh 120 menit di tempat anu poék. Lajeng produk kudu disaring sarta dicokot 1 séndok 3 kali sapoé satengah jam saméméh hidangan atawa 1 jam sanggeus.
  • peterseli. Pikeun tujuan ubar, jus sareng siki dianggo. Jus kedah diinum 15 ml 3 kali sadinten 30 menit sateuacan tuang. Sareng dekok disiapkeun tina siki. 2 sendok siki dikulub dina 200 ml cai salami 15 menit. Saatos cooling, kaldu kudu disaring sarta dicokot 1 séndok 4-6 kali sapoé.

Dina ubar rahayat, prostatitis dilawan henteu ngan ukur nganggo sarana pikeun panggunaan internal, tapi ogé ngajukeun pikeun ngubaranana kalayan bantuan suppositories propolis homemade.

Ekstrak propolis disiapkeun sateuacanna ku ngejat dina 200 ml étil alkohol. Ekstrak anu hasilna dicampur sareng mentega kakao dina nisbah 0, 1: 2. Tina campuran anu hasilna, lilin ngawangun kerucut kabentuk, anu kedah disimpen dina kulkas. Pasang lilin 1 sapotong sateuacan bobo salami 30 dinten. Teras istirahat 1-2 bulan sareng malikan kursus deui.

Métode radikal

Upami prostatitis terus-terusan sareng perlakuan henteu masihan perbaikan atanapi peradangan mimiti nyebarkeun gancang, maka kaputusan tiasa dilakukeun pikeun ngalaksanakeun operasi bedah. Metodeu utama pikeun pengobatan prostatitis radikal nyaéta kieu:

bedah pikeun prostatitis
  • Prostatectomy. Jenis bedah ieu ngalibatkeun panyabutan lengkep prostat. Operasi kagolong kana rongga sareng dilaksanakeun dina anesthesia umum. Dina prosésna, ahli bedah motong kaluar pembuluh getih suplai kana kelenjar prostat, prostat sorangan, vesikel mani lokasina di luhur eta, kitu ogé titik limfa padeukeut.
  • Endoscopic prostatectomy. Manipulasi anu langkung lembut, ngalibatkeun 3-4 tusukan leutik dina peritoneum dina anesthesia umum. Liang-liang ieu dipikabutuh pikeun asup kana alat-alat endoskopik sareng coagulator anu dianggo pikeun motong jaringan sareng pembuluh darah. Dina ahir manipulasi, jaringan ieu cauterized, nu ngajaga ngalawan leungitna getih badag.
  • Resection tina prostat. Operasi ieu ngalibatkeun ngaleupaskeun bagéan patologis tina kelenjar prostat. Aya 3 pilihan pikeun ngalaksanakeun operasi sapertos kitu, anu béda dina cara aksés: suprapubic (témbok beuteung anterior dipotong), laparoscopic (témbok beuteung anterior ditumbuk dina 3-4 tempat sareng sadaya alat sareng alat bedah anu diperyogikeun. diselapkeun ngaliwatan aranjeunna) atanapi TUR (transurethral resection).
  • Drainase. Nalika peradangan prostat nyusahkeun ku fusi purulent tina jaringan kelenjar prostat, kitu ogé formasi bisul di jerona, campur bedah sareng drainase awal ditunjuk. Jang ngalampahkeun ieu, jarum suntik diselapkeun kana kelenjar prostat ngaliwatan bukaan dina peritoneum handap atawa perineum. Lajeng wewengkon patologis dirawat ku antiseptik pikeun ngaleungitkeun nanah. Saatos éta, panyabutan lengkep atanapi parsial prostat tiasa dilakukeun ku cara standar.
  • Nguap. Ieu prosedur bedah modern dina prostat nu ngidinan Anjeun pikeun miceun foci patologis ku laser a. Dina pangaruh gelombang laser, anu langsung diarahkeun ka bagian inflamed tina prostat, eta evaporates (vaporization). Kauntungan utama tina bedah laser nyaéta yén aya cauterization otomatis tina bolong vaskular dina pangaruh suhu anu luhur, anu ngamungkinkeun pikeun nyegah lumangsungna perdarahan bahaya nalika manipulasi sapertos kitu.

Kumaha carana ngubaran prostatitis na naon métode konservatif atawa radikal milih dina waktos anu sareng mutuskeun ku observasi sabar, urologist atawa sakabeh dewan dokter.

Sanaos dina kasus kritis, saurang lalaki teu gaduh pilihan sareng kapaksa satuju kana operasi, tapi anjeun tetep kedah disiapkeun kanyataan yén, sapertos metode konservatif perawatan, campur bedah henteu masihan 100% jaminan pikeun pulih pinuh. .

kacindekan

Kalayan prostatitis di lalaki, tanda-tanda karakteristik muncul anu suksés lulus upami anjeun terang kumaha ngubaranana sareng kumaha milih obat anu pangsaéna. Ubar pikeun prostatitis akut diucapkeun upami pamariksaan kontrol nunjukkeun yén jaringan prostat sareng fungsina parantos pulih, sareng mikroorganisme patogén henteu dideteksi dina studi laboratorium.

Perkara teu sabaraha lalaki hiji hayang nganjang ka urologist a, éta pasti patut ngalakukeun, sabab timer nginum obat teu ukur bisa alleviate kaayaan, tapi ogé aggravate kursus kasakit. Dina waktos anu sami, upami regimen perawatan didamel sacara kompeten ku jalma anu terang pisan ngeunaan ieu, maka pasien tiasa ngandelkeun ramalan anu nguntungkeun.