Naha prostatitis kronis di lalaki tiasa diubaran salamina?

Lalaki anu didiagnosis kalawan prostatitis kronis mindeng heran lamun kasakit bisa diubaran. Peradangan kelenjar prostat nyaéta kajadian anu umum, statistikna teu kaampeuh: langkung ti satengah lalaki kakurangan tina panyakit, tapi anjeun henteu kedah putus asa. Prostatitis kronis tiasa diubaran upami anjeun angkat ka klinik dina waktosna.

Naon prostatitis

Salah sahiji ciri awak lalaki nyaéta ayana kelenjar prostat, disebut ogé prostat. Fungsina pikeun ngahasilkeun hormon lalaki. Struktur kelenjar dicirikeun ku ayana sajumlah badag saluran ngaliwatan nu patogén bisa asup ka dinya, ngabalukarkeun inféksi bahaya. Peradangan nyertakeun jaringan lemes tina kelenjar, nu ngabalukarkeun kanaékan ukuran sarta tekanan dina organ pelvic. Prosés ieu disebut prostatitis.

Gejala

Tanda prostatitis téh individual sarta gumantung kana jenis sarta ngalalaworakeun masalah. Kalayan panyakit kronis, aya sensasi anu teu pikaresepeun atanapi nyeri dina beuteung handap. Nyeri mimiti ngadadak sareng ogé ngaleungit, sakapeung pikeun waktos anu berkepanjangan. Dina sababaraha kasus, éta seukeut atawa narik, bisa radiate kana palangkangan, anus atawa handap deui. Sadaya ieu lumangsung ngalawan latar tukang fading fungsi seksual, worsening cacakan jeung masalah jeung éjakulasi. Urination jadi slow sarta nyeri. Gejala utama nyaéta:

  • masalah sareng urination, sering pangjurung (cystitis);
  • sensasi nyeri dina abdomén handap, dina perineum, scrotum, handap deui;
  • disfungsi seksual;
  • masalah sareng éjakulasi, kualitas sarta kuantitas spérma robah pikeun goréng;
nyeri beuteung kalawan prostatitis kronis

Alesan pikeun pangwangunan

Prostatitis lumangsung pikeun dua alesan utama: alatan pangaruh dina awak faktor stagnan atawa inféksi. Aranjeunna nyegah kelenjar prostat tina fungsi normal, ngarah kana peradangan sarta enlargement na. Prostatitis ngajadikeun sorangan dirasakeun ku penampilan nyeri, peluh, cystitis. Virus, fungi, baktéri janten panyabab inféksi. Diantara alesanana:

  • inféksi nu geus sumebar ka getih atawa limfa;
  • hipotermia;
  • kontak seksual uncontrolled kalawan pasangan béda;
  • gaya hirup pasip;
  • trauma kana kelenjar prostat;
  • masalah dina lapisan intim: pantang atawa interrupted sanggama;
  • kacapean;
  • nginum inuman alkohol atawa roko;
  • ngurangan kekebalan.

Naha prostatitis tipe kronis tiasa diubaran?

Gejala prostatitis sering muncul dina yuswa 35 taun. Lalaki bisa sabar nyeri, salah yakin yén éta téh disababkeun ku dahareun goréng, kesel peujit, sarta tatu teu kahaja. Sanggeus diajar ngeunaan kasakit, penderita mindeng heran naha prostatitis kronis bisa diubaran. Ubar modéren nganggap panyakit éta tiasa diubaran dina kaayaan kunjungan awal ka dokter: proporsi jalma anu parantos kapok ngahontal 90%. Kahiji dina daptar spesialis nganjang: urologist. Bentuk kronis dirawat kanggo waktos anu lami, ngabutuhkeun pendekatan anu tanggung jawab ti pasien.

Prostatitis tiasa janten baktéri atanapi abakterial. Dina pilihan kahiji, antibiotik dianggo pikeun pengobatan, dina kasus kadua, kompleks ubar dianggo pikeun ngaleungitkeun konsékuansi stagnation sareng ngancurkeun mikroflora patogén sareng kainféksi. Pikeun pengobatan radang kelenjar prostat, fisioterapi diresmikeun, kursus urut transrectal dilakukeun ku dokter, diwangun ku 10-15 sesi per bulan. Ubar tradisional dianggap suplemén anu mujarab.

Kumaha carana ngubaran prostatitis kronis

Lalaki sering heran naha prostatitis kronis tiasa diubaran permanén. Kasakit, sanajan dina bentuk kronis, bisa diubaran, tapi sabar kudu muncul pas mungkin dina janjian jeung spesialis a. Teu mungkin pikeun ngubaran panyakit di bumi, sareng sagala jinis pangobatan rahayat mangrupikeun ukuran tambahan, tapi sanés dasar. Pikeun ngaleungitkeun panyakit, anjeun kedah nyandak tilu léngkah:

  1. Tingali dokter (urologist atanapi androlog).
  2. Ngajalanan pamariksaan teleb, numutkeun hasil anu dokter bakal ngartos kaayaan pasien.
  3. Ngubaran peradangan kronis prostat dina tahapan ngagunakeun ubar individual tailored sarta prosedur.

Pikeun pengobatan prostatitis, agén hormonal sareng antibakteri, ubar anu ningkatkeun kekebalan, ogé fisioterapi sareng urut prostat dianggo. Sadaya ukuran ieu bakal ngabantosan ngaleungitkeun peradangan. Upami pangobatan dimimitian dina tahap awal panyakit, maka mungkin waé pikeun mulangkeun kelenjar ka kaayaan normal. Pangobatan rakyat sareng bumi bakal ngabantosan ngontrol panyakit sareng nyegah kambuh deui. Sateuacan ngamimitian terapi, anjeun kedah terang naon anu nyababkeun peradangan. Upami anu nyababkeun prostatitis nyaéta baktéri, tés karentanan antibiotik dilakukeun.

Dina bentuk baktéri, perlakuan bakal dilaksanakeun nganggo sababaraha ubar antibiotik anu béda; budaya bacteriological biasa kelenjar bakal diperyogikeun pikeun ngawas efektivitas terapi. Kalayan prostatitis kronis abakterial, teu aya kabutuhan pikeun ngaleungitkeun mikroflora, anu ngagampangkeun pengobatan sareng henteu mangaruhan pisan kana ati. Terapi kedah ngaleungitkeun fénoména anu nyababkeun peradangan, momen ngeuyeumbeu sareng normalkeun karya kelenjar. Sagala jinis metode rahayat cocog pikeun pengobatan.

konsultasi dokter pikeun prostatitis kronis

Pangobatan ubar

Perawatan prostatitis kronis bakal nyandak waktos anu lami, sareng pasien kedah sabar. Perlu rutin nyandak pangobatan sareng nganjang ka spesialis pikeun pamariksaan sareng prosedur. Diantara ubar anu tiasa resep dokter, antispasmodik mangrupikeun anu munggaran. Pangobatan ngirangan nyeri prostatitis sareng bengkak prostat.

Pain relievers bisa jadi prescribed pikeun nyeri akut. Blokade Novocaine dina abdomén handap tiasa épéktip sahingga pasien ngaleungitkeun manifestasi nyeri dugi ka genep bulan. Diantara ubar pikeun merangan peradangan prostatitis nyaéta suppositories rectal. Aranjeunna gampang pikeun nyimpen sarta pohara efisien.

Éta ogé nganggo antibiotik dina bentuk tablet sareng solusi pikeun suntikan pikeun maéhan baktéri, aranjeunna ngaleungitkeun peradangan, maéhan virus. Grup utama: fluoroquinolones, tetracyclines, pénisilin, cephalosporins, macrolides. Dina prostatitis kronis, microclysters resep, leyuran dituang ngaliwatan réktum ngahontal prostat sarta ngubaran eta.

urut transrectal

Hal ieu dianggap hiji perlakuan mujarab pikeun radang kronis kelenjar. Pikeun nyegah panyakit, urut prostat dipigawé sabulan sakali. Sanggeus 30 taun, prosedur wajib pikeun kahirupan sex pinuh. Urut Transrectal tiasa dilakukeun nyalira atanapi di klinik kalayan bantosan spesialis. Toko-toko ngajual alat pikeun ngalaksanakeun prosedur di bumi, ku kituna unggal lalaki tiasa ngalakukeun urut pikeun dirina. Prosedur henteu tiasa dilakukeun upami aya rasa nyeri.

Fisioterapi

Diantara metodeu anu efektif pikeun ngubaran prostatitis nyaéta prosedur fisioterapi, anu bakal janten tambahan anu saé pikeun terapi kompléks. Anu pangsaéna nyaéta:

  • Diathermy. Pemanasan jero kelenjar nganggo arus frekuensi tinggi atanapi nganggo gelombang mikro. Prosedur relieves nyeri, relieves spasms, sarta dipaké pikeun ngubaran peradangan.
  • Darsonvalization. Prosedur ieu dumasar kana pamakéan arus frékuénsi luhur jeung tegangan low. Arus mantuan pikeun ngagentos spasms, ngalereskeun karuksakan, sarta normalize sistim saraf. Prosedur ngaronjatkeun aliran getih, nu penting pikeun prostatitis.
  • Ultrasound. Gelombang panas tempat nyeri. Ultrasound gaduh pangaruh antibakteri ku maéhan kuman. Prosedur ngaronjatkeun sirkulasi getih.
  • Éléktroforésis. Arus listrik mantuan pikeun nganteurkeun zat ubar ka tempat katuhu.

étnosains

Infusions, decoctions tina bumbu, mandi panas boga pangaruh positif kana prostat, nyadiakeun éfék strengthening dina awak, nu moal menyakiti sanggeus kursus antibiotik. Métode ubar tradisional kedah pelengkap terapi ubar. Kami nawiskeun sababaraha resep anu mujarab pikeun pengobatan:

  • Aspen babakan. Kumpulkeun bahan baku (ieu kudu dipigawé di cinyusu, nalika babakan henteu leuwih ti 5 mm kandel), garing, eusian vodka jeung ninggalkeun salila dua minggu di hiji tempat poék. Saatos straining infusion, nyandak 3 kali sapoé. Tambahkeun ukur sababaraha tetes kana satengah gelas cai. Candak sakitar dua bulan.
  • Infusion tina campuran bumbu. Anjeun peryogi: akar licorice, chamomile apoték (kembang garing), buah fennel, akar peterseli. Aduk dina hiji séndok unggal bahan. Tuang hiji spoonful tina campuran jeung hiji liter cai nu ngagolak, dina satengah jam infusion bakal siap. Candak dina isuk jeung sore (sagelas saparapat dina hiji waktu).
  • peterseli. Jukut jukut mujarab. Akar peterseli ogé dianggo. Hal ieu ditumbuk, dituang ku cai pindang (4 sendok per 1/4 liter). Keukeuh sapeuting, tuluy saring. Candak hiji séndok sanggeus hidangan.
  • Ginseng. Tutuwuhan miboga éfék positif dina potency, kandung kemih, éféktif ngalawan mikroba, relieves inflammation. Anjeun tiasa ngadamel teas herbal nganggo akar ginseng, atanapi mésér tincture alkohol di apoték.
  • Lidah buaya. Geutah tutuwuhan relieves bareuh, radang anu ngaruksak jaringan prostat, kelenjar mimiti cageur gancang. Lidah bertindak salaku reliever nyeri alam, ngaronjatkeun microcirculation getih, sarta promotes penyembuhan. Nyiapkeun infus nganggo lidah (0, 5 kg), madu (0, 5 L) sareng anggur (0, 5 L). Grind tutuwuhan, aduk bahan, nempatkeun dina wadah kaca. Ninggalkeun dina kulkas salila saminggu, teras galur. Minggu kahiji, nyandak hiji séndok 3 kali sapoé, lajeng nyandak hiji séndok.
  • Jus asparagus. Cai mibanda pangaruh positif dina libido jeung potency. Volume diperlukeun per poé: 600 ml.
  • Propolis. Produk beekeeping ieu mujarab pikeun pengobatan prostat. Nyarupaan lem dina konsistensi, propolis disinfects, miboga éfék antibakteri, relieves peradangan, narrows pembuluh darah di situs lesion. Resep tincture: ngilu 10 g zat, campur lem nyiruan kana alkohol dipanaskeun dina cai mandi. Simpen infusion anu hasilna di tempat anu poék.

Pangaturan diet sareng latihan

Pangobatan prostatitis moal efektif upami panyesuaian gaya hirup henteu dilakukeun anu janten kabiasaan. Ieu lumaku pikeun duanana gizi sarta olahraga. Urang bakal kudu ngarévisi diet: jeung radang kelenjar prostat, di handap ieu contraindicated: amis, pangan lemak, meats smoked, pickled, pangan asin, produk semi-rengse, teh, kopi, tipung, confectionery. Kadaharan ieu dina ménu ngakibatkeun irregularities serius. A diet sehat ngalibatkeun ayana produk susu ferméntasi, lauk, sayuran, kadaharan ti laut, bumbu, bungbuahan jeung berries, madu cocog salaku amis.

Hiji gaya hirup cageur kalayan prostatitis ogé presupposes nyerah kabiasaan goréng: bako, alkohol, sarta ngawengku latihan biasa. Ngajalankeun sareng ngojay ngabantosan ngaleungitkeun stagnasi getih di daérah pelvic, dina parenchyma prostat. Aya sakumpulan latihan terapi anu kalebet squats. Anjeun tiasa ngalawan panyakit ku nguatkeun sistem imun sareng ningkatkeun aliran getih ku hardening, tuang cai tiis kana éta.