Prostatitis

Prostatitis mangrupikeun panyakit anu, numutkeun statistik, mangaruhan unggal lalaki kasapuluh. Patologi didiagnosis utamina dina yuswa 30-50 taun.

nyeri palangkangan ku prostatitis

Seueur jalmi-jalmi éra nyarioskeun perkawis gejala prostatitis ka dokter, anu nyababkeun transisi panyakit kana bentuk kronis, ngahesekeun pangobatan sareng janten masalah fungsi réproduktif. Penting pikeun ngamimitian terapi dina tahap awal prosés patologis.

Ngeunaan naon ubar pikeun prostatitis di lalaki anu paling sering diresepkeun sareng dianggap paling épéktip, salajengna.

Naon ari prostatitis

Prostatitis mangrupikeun panyakit anu dicirikeun ku prosés peradangan dina kelenjar prostat (mani). Kelenjar ngalakukeun sababaraha fungsi penting, salah sahijina nyaéta ngahasilkeun sékrési éjakulasi khusus anu ngajaga sareng nyéhatkeun spérma. Cairanna ngandung énzim, protéin, lemak, hormon, anu tanpa sistem réproduktif moal tiasa ngalakukeun tugasna normal.

dokter ngobrol ngeunaan prostatitis

Fungsi penting séjén tina prostat nyaéta ngébréhkeun spérma, ngajantenkeun spérma langkung mobile sareng langkung kamungkinan ngahontal targetna.

Upami prosés peradangan dimimitian dina kelenjar prostat, karyana kaganggu. Dina hal ieu, lalaki éta karasaeun gejala ciri.

Nyababkeun jeung tanda peradangan prostat

Sumber utama ngembangkeun prostatitis nyaéta penetrasi inféksi sareng prosés stagnan dina jaringan kelenjar mani. Bakteri sareng kuman lebet kana prostat tina:

  • organ genitourinary;
  • fokus kronis jauh tina inféksi sareng aliran getih (karies, sinusitis, sinusitis, flu, radang paru-paru, tonsilitis, furunculosis);
  • caket dieu organ peradangan (rektum peradangan), jsb.

Faktor sateuacanna ngembangkeun panyakit:

  • pantang lila tina hubungan séks;
  • nganggo baju ketat teuing;
  • alkohol, ngaroko, kecanduan narkoba;
  • sering gangguan tina hubungan séks;
  • éjakulasi rusak;
  • hirup kelamin henteu teratur;
  • hypodynamia;
  • sering kabebeng;
  • kaayaan anu neken kekebalan (setrés, kurang gizi, kurang bobo);
  • hipotermia tunggal atanapi permanén;
  • ayana inféksi kronis (bronchitis, tonsillitis, cholecystitis);
  • gairah seksual kuat, saatos sanggama teu nuturkeun;
  • kasakit urologis ditunda (cystitis, urethritis);
  • mindahkeun inféksi séks (gonorrhea, trichomoniasis).

Hyperplasia, atanapi prostat adenoma, kalayan jalan anu jinak, ogé tiasa ngangsonan kamekaran panyakit. Salaku tambahan, trauma perineal mangrupikeun faktor predisposisi dina awal prostatitis. Ieu sering katingali dina pengendara motor, pengendara motor, pengendara motor, jsb.

ngabandingkeun adénoma séhat sareng peradangan

Peryogi dicatet yén prostatitis baktéri didiagnosis 8 kali kirang sering dibanding henteu tepa. Alesan utama anu terakhir nyaéta stagnasi dina kelenjar. Ieu ngakibatkeun kasusah dina sirkulasi getih ngalangkungan pembuluh alit, edema jaringan prostat, ningkat oksidasi radikal bébas lipid. Sadaya prosés ieu nyiptakeun kaayaan peradangan sareng nyeri parna dina perineum sareng alat kelamin.

Salila période parah tina prostatitis di lalaki, aya:

  • ningkat kiih;
  • cikiih tiasa kaluar sareng pangotor getih, nanah;
  • gangguan méntal - jengkel, kurang saré, hariwang;
  • ngalanggar prosés ngijih - tiasa sesah, nyeri;
  • nyeri dina skrotum, réktum sareng sirit;
  • disfungsi erectile.

Kalayan parah, suhu awak tiasa rada naék.

Grup farmakologis ubar pikeun prostatitis

Ieu mangrupikeun kelompok obat-obatan farmakologis pikeun pangobatan prostatitis:

  1. Obat antibakteri pikeun prostatitis. Resep ngaleungitkeun mikroflora patogén. Kalayan bantosan zat aktif anu ngawangun ubar-ubaran, patogén anu ngangsonan prosés tepa musnah. Antibiotik dicandak dina tahap akut sareng salami période remisi panyakit.
  2. Pamblokir alfa. Dokter resep ubar ieu pikeun ubar nalika diperyogikeun pikeun ningkatkeun urodinamika, mempermudah kaluarna cikiih dina pasién, sareng ngirangan kamungkinan akibat tina hiperplasia.
  3. Antispasmodics. Obat sapertos kitu pikeun pengobatan prostatitis diresepkeun kanggo nyeri ngareureuhkeun otot lemes tina prostat, ningkatkeun sirkulasi getih.
  4. Obat anti radang non-stéroidal ku épék analgesik. Ubar sapertos kanggo pengobatan prostatitis diresepkeun kanggo nyeri, keram, nada otot ningkat tina perineum, masalah sareng urin, sareng peradangan.
  5. Ahli analgesik. Ngaleungitkeun kanyeri. Resep dina bentuk tablet, supositoria rektum, suntikan.
  6. Phytopreparations. Pangobatanana ngan ukur ngandung bahan hérbal alami. Resep dikombinasikeun sareng pangobatan. Dirancang pikeun ngaleungitkeun nyeri, peradangan, ngagentos setrés méntal. Éta diresepkeun duanana dina bentuk kronis sareng éksaserbasi (dina kombinasi sareng ubar sanésna).
  7. Pangobatan hormonal pikeun prostatitis. Ngaleungitkeun prosés peradangan, ngirangan pembengkakan kelenjar, normalkeun prosés ngijih.

Kumaha carana milih ubar

Pilihan ubar pikeun prostatitis perlu gumantung kana bentuk panyakit. Kalayan parah, antibiotik diresepkeun heula. Gancang anjeun ngamimitian nyandak agén antibakteri, geuwat gejala ngaleungit sareng kirang kamungkinan komplikasi sareng transisi panyakit kana tahap kronis.

Upami panyakit ieu dibarengan ku narik kanyeri dina sistem genitourinary, gangguan méntal dina bentuk iritasi, kahariwang, insomnia, disfungsi seksual. Dina hal ieu, anjeun kedah nyandak pangobatan anu ningkatkeun sirkulasi getih, ngaleungitkeun nyeri, peradangan, sareng masalah méntal. Pikeun tujuan ieu, ieu diangkat:

  • analgesik;
  • antispasmodics;
  • NSAIDs;
  • ubar antibakteri (kalayan sering diperparah);
  • imunomodulator;
  • obat penenang hérbal.

Bisi waé, ngan dokter anu tiasa resep ubar pikeun prostatitis saatos dipariksa. Perawatan diri tiasa ngakibatkeun akibat serius, salah sahijina nyaéta subur.