Naha prostatitis bahaya upami henteu dirawat?

Nalika hiji lalaki janten prostatitis, hal anu mimiti anjeunna pendakan nyaéta panolakan. Sigana éta tiasa kajantenan ka saha waé, tapi henteu ka anjeunna.gejala prostatitis dina lalakiNyatana, ieu mangrupikeun panyakit anu cukup populér, anu seueur lalaki dina résiko saatos umur 45 taun. Kusabab kanyataan yén jalma henteu tiasa ngatasi diagnosis pikeun sababaraha waktos, anjeunna nunda pangubaran dina pembakar punggung, ngarepkeun panyakit na bakal musna nyalira. Tapi ieu henteu kajantenan - tanpa terapi anu leres, akibatna ngan ukur langkung parah.

Kumaha kasangka prostatitis?

Prostatitis mangrupikeun patologi numana prostat (kelenjar prostat) janten radang. Anjeunna tanggel waler pikeun ngahasilkeun sékrési anu ngadukung motilitas spérma sareng vitalitas. Nalika organ diperedih, janten teu tiasa ngalaksanakeun fungsina, anu diwujudkeun ku gejala ieu:

  • Urination janten sesah - aliran janten lemah, éta kedah diperes ku usaha, sareng prosés éta sorangan dibarengan ku nyeri sareng kaduruk;
  • Hubungan seksual janten langkung pondok - kusabab éjakulasi anu gancang sareng kasusah pikeun ngendalikeunana;
  • Burukna potency - kalayan peradangan prostat, libido ragrag, degdegan janten lemah sareng jarang;
  • Aya nyeri dina palangkangan - biasana bakal parah saatos sanggama.
  • Henteu mungkin pikeun nyusun budak sanajan usaha aktip - sabab kualitas spérma turun.

Sadaya tanda ieu nunjukkeun yén prostat kabeurangan. Ieu kajadian ku rupa-rupa alesan. Rada sering, prosés peradangan berkembang ngalawan latar tukang inféksi séks atanapi hipotermia saméméhna. Ogé anu résiko nyaéta lalaki anu mindahkeun saeutik, ngaroko sareng jarang hubungan séks.

Beuki lila lalaki nunda pangobatan panyakit, beuki seueur prostatitis maju. Dina tahap anu maju, éta tiasa nyababkeun akibat serius pikeun awak.

Komplikasi prostatitis

Janten, naon bahaya prostatitis? Mimiti, éta pisan ngarusak kualitas kahirupan séks lalaki. Poténsi dina panyakit ieu kaganggu, anu pasién mimitina nyalahkeun sagala-galina kusabab teuing damel sareng setrés. Tapi, beuki jauh, beuki hésé pikeun ngahontal degdegan, sareng épisode langka tina kaakraban réngsé gancang teuing sareng henteu ngaraosan kasenangan anu diarepkeun. Dina kasus anu maju, éta bahkan tiasa ngahontal disfungsi erectile lengkep.

Salaku tambahan pikeun ngaruksak poténsi, upami anjeun henteu ngubaran prostatitis, anjeun tiasa ningali kumaha libido laun turun. Ieu disababkeun kanyataan yén tingkat hormon jalu anu jawab gairah séks turun. Libido ogé tiasa murag kusabab alesan psikologis. Barina ogé, lalaki anu gagal terus-terusan janten gugup, teu aman, hariwang.

Sanajan panyakitna henteu ngagaduhan waktos pikeun mangaruhan potency sareng nafsu seksual, éta sacara kuat "pencét" fungsi réproduktif lalaki. Kusabab kanyataan yén sékrési kelenjar prostat henteu dihasilkeun dina jumlah anu diperyogikeun, spérma janten kirang, sareng kualitasna buruk. Aya sakedik spérma anu tiasa dipikahoyong di jerona, ku alatan éta, ku prostatitis maju, 30-40% lalaki ngembangkeun infertilitas.

Sadaya ieu langkung ti cukup pikeun indit ka dokter dina gejala mimiti panyakit. Sumawona, prostatitis sareng akibat na tiasa langkung parah:

  • Sclerosis tina prostat - organ janten teuing padet sareng turunna ukuran, lengkep kaleungitan fungsina.
  • Cystitis sareng pyelonephritis - fokus peradangan tina kelenjar prostat ngalir kana kandung kemih sareng ginjal.
  • Peradangan vesikel mani (vesikulitis) - némbongan dirina ku prostatitis canggih sareng gancang sumebar ka téstis, ngabahayakeun fungsi séksual lalaki.
  • Adénoma prostat mangrupikeun sumebarna jaringan prostat anu jinak. Ngadegkeun dedegan sareng orgasme, ngakibatkeun infertilitas sareng tiasa turun janten tumor ganas.
  • Batu di jero kelenjar - akumulasi sareng peradangan berkepanjangan sareng memprovokasi prosés stagnan.
  • Bisul prostat - lumangsung sareng bentuk peradangan purulén sareng nyababkeun dékomposisi sareng pecah jaringan organ. Éta dibarengan ku nyeri parah, kaluarna nanah sareng gejala mabok umum.
  • Kanker prostat mangrupikeun demonstrasi anu jelas ngeunaan naon anu bakal kajadian upami prostatitis kronis henteu dirawat. Kalayan panyakit anu berkepanjangan, sél-sél organ janten teu ati-ati, tumor ganas kabentuk ti aranjeunna. Ieu ngakibatkeun kanyataan yén prostat kedah dipiceun lengkep.

Fitur pangobatan

Pilihan pangobatan gumantung kana bentuk sareng parahna panyakit. Nyadar bahaya prostatitis akut, dokter biasana nunjukkeun yén pasién dirawat di rumah sakit. Obat antimikroba sareng antibiotik diresepkeun, sedengkeun ubar sareng dosis na dipilih masing-masing.

Nalika hiji jalma didiagnosis sareng prostatitis kronis, balukarna sering diwujudkeun, ku alatan éta, pangobatan rumit perlu. Salila période parah, pasién tiasa ditingalkeun di rumah sakit. Obat-obatan diresepkeun kalayan tumut kana kompleksitas kasus - sering diperyogikeun imunomodulator, angioprotéktor sareng ubar sanés sareng antibiotik. Disarankeun ogé pikeun nimbangkeun deui gaya hirup - langkung gerak, nuturkeun diet.

Di klinik, prostatitis didiagnosis sareng akurasi tinggi, sareng pangobatanana dipilih masing-masing pikeun pasién. Dokter nyobian mulangkeun kasihatan lalaki sareng kualitas kahirupan séksna sabisa-bisa. Kanggo diuji, daptar pikeun konsultasi sareng ahli urologi!