Pangubaran masarakat, lilin, plasters, bumbu, biaya, tincture pikeun pangobatan prostatitis

Prostatitis mangrupikeun peradangan kelenjar prostat. Ieu panyakit anu paling umum dina sistem genitourinary di lalaki. Paling sering, prostatitis mangaruhan pasién umur 30-50 taun. Kasakit tiasa akut atanapi kronis.

Tanda klinis utama prostatitis nyaéta nyeri nyusahkeun sareng sesah, nyeri di daérah panggul, sareng ngembangkeun disfungsi séks. Diagnosis didamel dumasar kana data anamnesis, wawancara sareng pamariksaan pasién, gambaran klinis panyakit sareng dikonfirmasi kalayan bantosan laboratorium tambahan sareng studi instrumental (budaya baktéri dina cikiih sareng sékrési prostat, ultrasound kelenjar prostat ).

Klasifikasi prostatitis

idéntifikasi jinis prostatitis di lalaki

Ku étiologi, jinis-jinis prostatitis ieu dibédakeun:

  • henteu baktéri;
  • baktéri (kapanggih dina kaseueuran kasus).

Bédakeun sareng aliran:

  • prostatitis akut;
  • prostatitis kronis.

Nyababkeun prostatitis

Alesan utama pangembangan panyakit nyaéta:

  • gangguan sirkulasi dina organ pelvis;
  • penetrasi inféksi kana kelenjar prostat;
  • trauma ka alat kelamin luar sareng organ pelvis;
  • ningkat beban dina otot perineum;
  • hirup kelamin henteu teratur;
  • reureuh dina ngijih;
  • gangguan hormonal;
  • gaya hirup cicingeun;
  • obesitas;
  • sering hipotermia awak;
  • kabiasaan goréng;
  • gizi salah;
  • turun kekebalan;
  • ayana fokus inféksi kronis dina awak;
  • setrés konstan, galur saraf;
  • kagiatan séks anu kaleuleuwihi, hubungan seksual kaganggu;
  • kasakit radang sistim kemih sareng pencernaan;
  • kabebeng kronis;
  • STDs.

Gejala prostatitis

Bentuk akut tina panyakit mimiti nunjukkeun dirina sacara klinis ku paningkatan suhu awak anu seukeut. Pasén ngagaduhan kakirangan, kalemahan umum, nyeri dina otot, sendi, tonggong handap.

Perasaan haneut sareng teu ngarareunah anu teu biasa dirasakan dina perineum. Ngabengkok sakedik dimungkinkeun kusabab paningkatan dina ukuran prostat. Pasien gaduh dorongan konstan pikeun ngijih, cikiih mendung.

Nalika anjeun némpél perineum dina tempat peradangan, nyeri kajantenan, anu beuki parah nalika mencét kana prostat. Nalika peradangan maju, gejala anyar muncul.

Lalaki éta ngaraos nyeri di daérah kelamin sareng beulah handap. Nyeri tiasa ditepikeun ka bagian awak anu sanés. Diuresis nokturnal janten langkung sering, nalika kiih, pasién rumaos sensasi ngaduruk.

Aya tanda-tanda mabok awak. Dina kasus anu parah, sepsis tiasa dimimitian. Kaayaan ieu meryogikeun rawat inap sareng pangobatan anu gancang.

Prostatitis kronis nyaéta asimtomatik dina kaseueuran kasus. Kalayan parah tina panyakit, gejala sapertos kaluar patologis tina uretra, ayana getih dina mani, sareng nyeri nalika éjakulasi tiasa muncul.

Salaku tambahan, meureun aya nyeri nyeri di daérah antara skrotum sareng dubur. Kalayan prostatitis anu berkepanjangan sareng teu dirawat, disfungsi erectile tiasa ngembangkeun.

Diagnostik tina prostatitis

Metodeu utama pikeun diagnosa panyakit nyaéta:

  • nyandak anamnesis, wawancara sareng pasién (dokter resep nalika gejala sapertos sering kiih, nyeri dina tonggong handap, perineum mimiti muncul, panyakit naon anu di penderita di penderita kapengker, naha aya operasi dina organ genitourinary, sareng sajabina dina);
  • analisa fungsi réproduktif (naha pasién gaduh pendirian énjing sareng wengi, sabaraha lilana hubungan seksual, naha aya disfungsi erectile, nyeri nalika éjakulasi, sareng sajabana);
  • pamariksaan aurat - nangtoskeun leresna kamekaranana, ayana pangaluaran patologis tina uretra, tanda peradangan;
  • pamariksaan réktum digital - dokter nangtoskeun tingkat nyeri sareng konsistén prostat;
  • Ultrasound tina prostat nganggo sénsor khusus, anu dilebetkeun kana dubur kana réktum pasién - salah sahiji metode diagnostik anu paling inpormasi, anu anjeun tiasa kéngingkeun gambar prostat sareng jelas ningali sadaya parobahan patologis;
  • analisis cikiih (umum, sampel gelas);
  • tés getih (umum) - nembongkeun tanda-tanda prosés peradangan dina awak;
  • nyandak rusiah tina prostat kalayan panilitianana anu salajengna dina mikroskop - mastikeun peradangan prostat sareng ngungkabkeun palanggaran fungsina;
  • nyandak smear tina uretra dituturkeun ku pamariksaan mikroskopis - tangtukeun komposisi debit tina uretra;
  • budaya baktéri sékrési prostat sareng smear urologis dina média gizi - pikeun ngaidéntifikasi jinis agén penyebab prostatitis sareng tingkat sensitipitasna pikeun antibiotik;
  • uroflowmetry - ngagunakeun alat khusus, kakuatan sareng laju ngijih ditangtoskeun;
  • Diagnostik PCR - dilakukeun pikeun ngadeteksi STD;
  • biopsi prostat kalayan pamariksaan salajengna tina bahan biologis anu dicandak dina mikroskop - dilakukeun pikeun ngaluarkeun kanker prostat.

Perawatan prostatitis

Bentuk baktéri panyakit dirawat kalayan antibiotik. Pasén diresepkeun dosis kejutan obat antibakteri. Dina prostatitis akut, pangobatan dimimitian sateuacan hasil tés ditampi, sabab kedah dilakukeun tindakan anu ngadesek.

Dina bentuk kronis tina panyakit, hasil tés diantosan, sareng dina dasarna dokter anu resep nulis resep kompléks. Salaku tambahan kana antibiotik, NSAIDs ditingalikeun pikeun ngagentos nyeri sareng peradangan.

Perlakuan pendukung dituduhkeun pikeun prostatitis kronis non-baktéri. Pasén diresepkeun imunomodulator, nguatkeun ubar pikeun ngarangsang sistim imun. Fisioterapi (ultrasound, electrophoresis, magnetotherapy, laser therapy sareng sajumlah téhnik anu sanés) parantos nunjukkeun hasil anu hadé dina pengobatan prostatitis.

Kaayaan pangobatan di luhur ngan ukur bakal masihan hasil samentawis upami lalaki éta henteu sacara radikal ngarobah gaya hirupna. Perlu dinormalisasi modeu damel sareng istirahat, leupas tina kabiasaan goréng, mimitian tuang leres, sareng lebet olahraga. Penting pisan pikeun netepkeun kahirupan séks anu teratur pikeun nyegah stagnasi sékrési prostat.

Pangubaran masarakat pikeun prostatitis

Prostatitis tiasa diubaran di bumi, kusabab ieu seueur resep ubar tradisional anu diuji ku waktos. Panyakit ieu kedah dina tahap awal atanapi kronis, kalayan kursus parah tina prostatitis, pangobatan atanapi bahkan operasi henteu tiasa dipiceun.

Pangubaran masarakat pikeun prostatitis ningkatkeun résistansi awak sareng ngagentos nyeri, éta diidinan digabungkeun sareng cara tradisional ngubaran.

Kalayan peradangan prostat dina ubar tradisional, ubar-ubaran ieu dianggo:

  • siki waluh.Éta parantos lami dianggo ku dukun dina pangubaran prostatitis. Éta mangrupikeun ubar masarakat anu saé sareng mampu pisan pikeun kaayaan ieu. Kusabab siki ieu ngandung seueur séng, anu diperyogikeun pikeun lalaki mana waé dina sagala umur, éta gancang nyageurkeun prostatitis. Anjeun kedah tuang 30 siki sadinten sateuacan tuang. Ieu persis proporsi séng sapopoé pikeun awak.
  • babakan aspen;
  • celandine.Ngabersihan awak polip, kista, sareng neoplasma sanés;
  • kastanyeu.Ningkatkeun sirkulasi getih sareng kaluarna getih tina kelenjar prostat, ningkatkeun produksi téstostéron, ngagentos peradangan;
  • jarum pinus.Ngaleungitkeun peradangan sareng nyeri, nenangkeun;
  • root burdock.Ngandung sajumlah ageung mikroélasi anu manpaat pikeun awak manusa, samak, minyak atsiri, protéin, asam lemak, vitamin;
  • madu.Ngaronjatkeun ngompol, ngagentos nyeri;
  • hazel (babakan, daun).Ngaleungitkeun prosés peradangan dina prostat, nguatkeun awak sacara gembleng;
  • sagebrush.Pangubaran anu épéktip pikeun pangobatan sadaya panyakit radang saluran kemih;
  • umbi orchis.
  • hop kerucut.Kanggo pangjurung sering ka kiih, salaku ubar antiséptik sareng nyeri.

Métode masak

  1. Candak hiji séndok daun hazel (atanapi babakan) sareng kulub dina gelas cai anu ngagolak. Tutup tutupna pageuh sareng antosan satengah jam. Teras saring sareng candak 1/4 gelas 4 kali sapoé.
  2. Salaku tambahan tina kulit hazel, kulit aspen ogé ngabantosan prostatitis. Candak dina jumlah 100 gram, giling sakedik teras lebetkeun kana toples satengah liter. Tuang 200 gram vodka di luhur, bari tuang babakan lengkep. Tutup toples ku tutup sareng tempat dina tempat anu poek salami 2 minggu. Saatos periode ieu, saring infus. Infus diinum 3 kali sapoé, éncér 20 tetes ku saparapat gelas cair. Candak sateuacan tuang. Kalayan panggunaan sadidinten, volume infus babakan aspen ieu bakal salami 2-2, 5 bulan.
  3. Pikeun ngadamel supositoria madu rektum, anjeun kedah nyandak 1 sdt. madu, 3 sdm. tipung, 1 endog. Sadaya komponén dicampur pikeun ngawangun lilin.
  4. Jarum pinus dianggo pikeun nyéépkeun sayah; pikeun ieu, infus pekat tina jarum pinus dituang kana mandi haneut. Dina hal ieu, jumlah cai kedah nutupan sakumna awak. Durasi pangakuan nyaéta 20 menit.
  5. Chestnut kuda tiasa dicandak salaku bagian tina biaya anu sanés atanapi nyalira. Pikeun nyiapkeun kaldu, anjeun kedah nyandak mesék dua buah sareng nempatkeun dina 500 ml cai ngagolak. Kulub ubar salami 2 jam, angkat tina panas, tutup, kantun ka infus. Anjeun tiasa nambihan sababaraha kembang chamomile bahkan nalika masak.

Cara aplikasi

Pikeun ngubaran prostatitis nyalira, anjeun kedah ngagaduhan kahoyong sareng karep anu hébat. Pangubaran naon waé anu kedah dilaksanakeun sacara sistematis pikeun waktos anu lami, sering kursus pangobatan salamina sahenteuna tilu minggu. Perlakuan di bumi sok langkung lami tibatan di rumah sakit, kumargi agén hampang dianggo pikeun terapi.

Perlakuan prostatitis kalayan ubar masarakat kedahna dibarengan ku kagiatan fisik anu sedeng. Ditémbongkeun nyaéta senam: jongkok, angkat suku, sareng jalan-jalan panjang dina hawa seger. Latihan saderhana nyegah penampilan stagnasi dina organ pelvis.

Pencegahan prostatitis

Léngkah-léngkah utama pikeun nyegah panyakit ieu nyaéta:

  • panolakan hirup séks anu promiskuous;
  • hubungan séks biasa sareng pasangan biasa;
  • panggunaan kontrasépsi panghalang nalika hubungan séks;
  • patuh kana aturan kabersihan intim;
  • tampikan gaya hirup cicing - atikan jasmani, leumpang dina hawa seger;
  • nyingkahan hipotermia awak;
  • nutrisi anu saé - panolakan tuangeun saé sareng tuang sampah sanésna, kalebet dina tuangeun sadidinten buah-buahan seger sareng sayuran, anu ngandung vitamin sareng mikroél anu manpaat pikeun awak;
  • nyingkahan cilaka sareng lebam aurat;
  • panolakan ti asupan pangobatan anu teu terkendali;
  • tampikan kabiasaan goréng;
  • karasa awak, nguatkeun imunitas;
  • nyingkahan overexcitation berkepanjangan sering tanpa éjakulasi;
  • sanitasi rutin tina fokus inféksi kronis dina awak;
  • kontrol beurat, nyegah ngembangkeun obesitas;
  • nalika gejala anu curiga mimiti muncul, kunjungan langsung ka dokter bakal ngabantosan ngaidentipikasi prostatitis dina tahap awal, anu bakal mempermudah pangobatan salajengna sareng ngabantosan pikeun nyingkahan komplikasi.