Alat pikeun pengobatan prostatitis di bumi: tinjauan alat populér

Kombinasi kompetén pangobatan narkoba sareng fisioterapi ngabantosan sacara efektif nyingkirkeun prostatitis. Fisioterapi tiasa dilaksanakeun di bumi, anjeun ngan ukur kedah milih alat pikeun pangubaran prostatitis. Di dieu, pangetahuan ngeunaan fitur operasi sababaraha alat sareng pangaruhna kana kelenjar prostat bakal nyalametkeun.

Jinis alat sareng fitur na

Fisioterapi dianggo salaku pangobatan tambihan pikeun prostatitis kronis. Éta parantos kabuktosan yén gabungan pangobatan sareng fisioterapi ngagancangkeun prosés mulangkeun karya organ sareng ngabantosan ngaleungitkeun panyakit kalayan gancang sareng épéktip. Fisioterapi tiasa dilakukeun henteu ngan ukur di rumah sakit tapi ogé di bumi. Aya seueur alat pikeun pengobatan prostatitis, bénten-bénten dina prinsip aksi na. Supados teu lepat nalika milih alat pikeun pangobatan prostatitis, disarankeun konsultasi sareng dokter.

Fisioterapi di bumi ngan ukur tiasa dianggo pikeun ngubaran prostatitis kronis atanapi kongestif. Fisioterapi dikontéksikeun dina peradangan baktéri akut tina prostat, sabab éta tiasa ngarugikeun kasihatan.

Sadaya alat pikeun prostatitis, numutkeun prinsip tindakan, dibagi kana opat kelompok. Pangaruh terapi kahontal kusabab:

  • éléktrostimulasi;
  • paparan suhu;
  • radiasi cahaya (paparan laser);
  • pangaruh geter.

Mesin Prostatitis tiasa dipésér di apoték atanapi toko alat médis naon waé. Disarankeun masihan leuwih sering dipake tinimbang alat anu dikawasa sacara médis.

Ku jinis pamakean, alat sapertos kitu transréktral sareng non-invasif. Dina kasus anu munggaran, urang nyarioskeun jinis tindakan langsung. Alat-alat sapertos kitu dilengkepan nozel khusus anu dilebetkeun kana réktum, mangaruhan dina caket caket organ anu kaserang panyawat. Alat non-invasif dilengkepan ku éléktroda atanapi lampiran anu disimpen dina tonggong tukang, beuteung handap, imbit atanapi perineum. Alat sapertos kitu mangaruhan jaringan sareng organ pelvis tanpa kontak langsung sareng kelenjar prostat.

Perlu milih alat pikeun panggunaan bumi numutkeun sababaraha kriteria:

  • kagunaan aplikasi;
  • gampang digunakeun;
  • kaamanan.

Aya anu disebat alat universal anu tiasa dianggo pikeun ngubaran sagala rupa panyakit, sanés ngan ukur prostatitis. Alat sapertos kitu bakal ngajaga kasihatan sadaya kulawarga, janten, éta anu paling pikaresep. Nanging, alat-alat fisioterapi universal biasana dianggo dina prinsip tindakan non-invasif, ku alatan éta, aranjeunna tiasa langkung handap dina épéktipitas pikeun alat anu dirancang ngan ukur pikeun ngubaran panyakit prostat.

Kriteria penting anu sanés nyaéta gampang digunakeun. Nalika mésér alat fisioterapi di bumi, saurang lalaki hoyong kéngingkeun pangaruh prosedur rumah sakit kalayan minimal usaha anu teu perlu. Alat bumi anu optimal henteu meryogikeun pangaturan tambahan sareng partisipasi jalma sanés.

Mungkin anuansa anu paling penting pikeun diperhatoskeun nyaéta kasalametan ngagunakeun alat. Parangkat fisioterapi kedah ngagaduhan minimum kontéksipikasi sareng efek samping. Salaku tambahan, penting pikeun alat ieu dipercaya, henteu gagal dina momen anu paling saé sareng cocog sareng sadaya syarat kaamanan listrik. Dina hubungan ieu, disarankeun pikeun masihan langkung resep kana alat-alat bermutu tinggi anu ngalangkungan cek kaamanan multi-tahap sateuacan dikirim ka toko.

Alat éléktrostimulasi

electromyostimulation salaku perlakuan pikeun prostatitis

Paparan arus listrik anu lemah ningkatkeun sirkulasi getih sareng ngabantosan prosés stagnan.

Alat éléktrostimulasi seueur dianggo di rohangan fisioterapi. Grup ieu kalebet alat-alat anu ngahasilkeun arus bolak atanapi langsung tina kakuatan low, anu ngagaduhan pangaruh anu stimulasi dina jaringan.

Alat dorongan listrik tiasa nyerang atanapi henteu nyerep.

Diantara alat-alat rumah sakit, jenis ieu kalebet alat-alat pikeun éléktroforésis, galvanoterapi, amplipulse, sareng sajabina.

Sipat tina grup alat ieu:

  • ningkatna sirkulasi getih di daérah anu kapangaruhan;
  • pangaruh solokan limfa;
  • nambahan nada organ panyawat.

Alat éléktrostimulasi gancang ngirangan nyeri sareng ngagentos spasms tina kandung kemih sareng uretra, sahingga normalisasi buang air kecil. Alat-alat sapertos kieu seueur dianggo dina prostatitis kronis sareng lalaki sepuh, sabab naékna nada organ. Salaku tambahan, stimulasi listrik mangaruhan pangaruh kana potency.

Generator médan magnét

Terapi magnét parantos seueur dianggo pikeun ngubaran sagala rupa panyakit langkung ti satengah abad. Kiwari, alat magnetotherapy tiasa dipésér pikeun dianggo di bumi tanpa aya masalah. Kauntungan utama generator médan magnét sapertos kitu nyaéta kasalametan panggunaan anu luhur. Magnetotherapy gaduh minimal contraindications, tapi dina waktos anu sareng éta pangaruh terapi diucapkan. Éféktivitas pangaruh sapertos kitu dina prostatitis disababkeun ku pemanasan lembut jaringan tina kelenjar prostat.

Upami henteu unggal jalma percanten kana kakuatan penyembuhan medan magnét konstan atanapi variabel, manpaat paparan suhu dina prostatitis kronis moal diragukeun. Pamakéan magnetoterapi ngabantosan stimulasi prosés metabolisme, ningkatkeun komposisi sékrési prostat sareng normalisasi aliran na nalika éjakulasi. Salaku tambahan, manaskeun hipu ningkatkeun aliran getih di daérah anu kapangaruhan. Alat tina jenis ieu invasif sareng non-invasif, sareng seueur dianggo salaku fisioterapi di bumi, janten henteu sesah mésér alat pikeun pangobatan di bumi.

Stimulan Geter pikeun prostatitis

stimulator geter alat pikeun pengobatan prostatitis

Disarankeun pikeun sadaya lalaki anu gaya hirup cicing pikeun nyegah prostatitis.

Kalayan prostatitis kongestif, aya édema tina prostat sareng kentel sékrési dina lobul kelenjar. Hasilna, prosés peradangan dimimitian, aliran getih lokal langkung parah. Konsékuansi alami tina pelanggaran sapertos kitu dina damel prostat nyaéta impotensi. Pikeun ngaleungitkeun peradangan, perlu pikeun nganormalkeun prosés metabolisme sareng jaringan trofisme, sareng di dieu stimulan geter sumping pikeun nyalametkeun.

Alat sapertos kitu pikeun pangobatan prostatitis di bumi mangrupikeun alternatif anu saé pikeun urut prostat anu dilakukeun ku ahli urologi. Éféktivitas alat tina jenis ieu didasarkeun kana aksi mékanis dina jaringan kelenjar prostat.

Stimulan geter tiasa dianggo pikeun pengobatan sareng pencegahan. Massager prostat, anu dianggo dina dasar stimulan geter, dituduhkeun pikeun sadaya lalaki langkung ti 40 taun pikeun nyegah pamekaran prostatitis kongestif. Nengetan alat anu saderhana sapertos kitu ogé disarankeun pikeun lalaki anu hirupna henteu teratur, padamelan cicing sareng ayana kaleuwihan beurat.

Terapi ultrasound

Pangaruh ultrasound dina jaringan prostat aya sababaraha cara mirip sareng pangaruh stimulasi geter, tapi épék ieu langkung lemes. Alat sapertos kitu nyiptakeun geter sora sareng pangaruh suhu hampang. Kauntungan utama fisioterapi ultrasonik bumi nyaéta ukuran kompak alat éta nyalira. Salaku tambahan, terapi ultrasound lumayan aman sareng kirang kontéstipikasi tibatan stimulasi listrik atanapi paparan geter.

Alat Laser

Alat terapi laser jauh langkung jarang dibandingkeun sareng alat fisioterapi anu sanés. Éta mangrupikeun alat persegi panjang alit kalayan nozel pikeun lebetkeun kana réktum.

Perlakuan laser dituduhkeun pikeun sindrom nyeri parah. Épék ieu ngagancangkeun restorasi jaringan prostat, dituduhkeun pikeun prostatitis kongestif sareng kronis, sareng tiasa ogé dianggo pikeun disfungsi erectile.

Contraindications sareng pancegahan

masalah jantung salaku kontéksi kana panggunaan alat pikeun prostatitis

Pamakéan jenis alat ieu henteu disarankeun pikeun jalma anu ngagaduhan masalah jantung.

Anjeun kedah konsultasi sareng dokter sateuacan mésér alat pangobatan prostatitis bumi. Alat sapertos kitu ngan ukur tiasa dianggo pikeun peradangan kronis kelenjar prostat. Fisioterapi pikeun peradangan akut dikontéksikeun. Ieu kusabab sadaya alat sapertos kitu ningkatkeun prosés metabolik sareng ngarangsang aliran getih lokal. Dina ayana fokus inféksi, stimulasi sapertos kitu tiasa teu aman, kumargi agén anu nyababkeun panyakit diangkut ku getih ka saluruh awak, nginféksi organ sareng sistem anu caket. Dina kasus anu parah, sapertos bisul tina prostat, fisioterapi tiasa nyababkeun kamekaran sepsis upami baktéri pyogenik asup kana aliran getih dina jumlah anu seueur.

Kontra utama pikeun fisioterapi:

  • prosés tepa akut;
  • tuberkulosis tina prostat;
  • diabetes;
  • patologis urat;
  • panyakit jantung parah;
  • nganggo pacemaker;
  • kaluli dina kelenjar prostat;
  • panyakit urolithiasis;
  • kanyeri.

Dilarang ngagunakeun alat transrectal pikeun peradangan rektum, parahna wasir, kanker rektum.

Penting! Sesi fisioterapi kedah dijadwalkeun deui dina kasus panyawat umum, muriang, ARVI.

Upami saatos sési fisioterapi aya parna gejala, nyeri sareng peurih muncul, nginum obat nyalira kedah diteruskeun sareng dokter kedah konsultasi.

Perkakas populér pikeun panggunaan di bumi

Aya seueur alat terapi fisik bumi anu sayogi. Gampang lieur dina rupa-rupa na, ku sabab éta disarankeun pikeun kenalkeun diri sareng ciri sareng fitur sababaraha alat sateuacan dipésér. Langkung saé konsultasi sareng dokter anjeun, anu henteu ngan ukur bakal nyarankeun modél khusus, tapi ogé ngajarkeun kumaha ngagunakeun alat anu leres.

Massa ngageter transréktral

Sateuacan nganggo alat naon waé, anjeun kedah taliti maca pitunjukna

Alat-alat ieu pikeun pengobatan prostatitis tiasa dianggo dina prinsip pijet geter transrectal. Indikasi pikeun dianggo:

  • prostatitis kongestif;
  • adénoma prostat tahap awal;
  • disfungsi erectile.

Massager ngageter ngagaduhan pangaruh mékanis, termal sareng éléktromagnétik sakaligus, janten tiasa aman disebat alat universal pikeun pengobatan prostatitis.

Radiator éléktromagnétik

Alat-alat ieu haneutkeun jaringan prostat kusabab médan magnét anu dihasilkeun sareng ningkatkeun prosés métabolik kusabab stimulasi listrik.

Sipat instrumen:

  • ngamajukeun kaluarna getih tina organ anu radang;
  • aksi drainase limfa;
  • ngalegaan saluran getih;
  • mulangkeun jaringan.

Pamakéan alat ngabantosan nyeri, ningkatkeun kiih sareng ngirangan pembengkakan jaringan prostat. Alat-alatna ngalegaan saluran getih, ku alatan éta, ngabantosan ningkatkeun degdegan.

Alat terapi magnét

Alat terapi magnét pikeun pengobatan sendi sareng panyakit sistem genitourinary. Alat-alatna ngahasilkeun medan magnét anu ningkatkeun sirkulasi getih sareng prosés metabolisme. Alat-alatna dilengkepan sabuk tina opat magnet anu kedah disimpen dina daérah anu katarajang. Dina pengobatan prostatitis, magnet dilarapkeun kana tonggong handap, perineum, beuteung handap sareng imbit.

Alat éléktromostostomulator

Ieu alat anu disarankeun pikeun dianggo di bumi. Alat-alatna tiasa dianggo dina prinsip stimulasi listrik; nozel kaca khusus dianggo salaku éléktroda. Alat-alatna universal sareng dianggo pikeun pangubaran sareng pencegahan sagala rupa panyakit, kalebet prostatitis. Salaku tambahan, alat-alatna tiasa dianggo pikeun méréskeun masalah kosmétik, contona, sepuh dini, kulit garing, rambut rapuh.

Alat-alatna dilengkepan ku nozel anu tiasa dicabut; dina terapi prostatitis, éléktroda ngawangun supa dianggo, anu dilarapkeun kana perineum. Alternatipna, Anjeun tiasa mésér Attachment Prostat Transrectal nyalira.

Alat terapi laser

Ieu alat-alat bumi. Alat-alatna universal sareng tiasa dianggo pikeun ngubaran sagala rupa panyakit sistem musculoskeletal, saluran pencernaan, sareng sistem genitourinary. Éta seueur dianggo dina dermatology sareng otolaryngology, maka éta tiasa dianggo ku sakumna kulawarga.

Alat-alat na ukuranana leutik, dilengkepan ku sababaraha lampiran, kalebet gabungan, anu sakaligus nyayogikeun épék laser sareng magnét dina jaringan. Alat-alat disarankeun pikeun dianggo dina prostatitis kongestif kronis pikeun ngagancangkeun restorasi jaringan tina organ anu radang.

Sateuacan ngawitan ngubaran prostatitis nganggo mesin terapi fisik di bumi, anjeun kedah konsultasi sareng dokter. Sababaraha jinis fisioterapi tiasa dianggo sasarengan sareng pangobatan, sareng spesialis bakal ngabantosan anjeun milih terapi kombinasi anu épéktip.