Perlakuan éféktif prostatitis dina téhnik modern jeung remedies rahayat

Panyakit prostatitis ayeuna anu beuki mimiti muncul teu ngan dina manula, tapi ogé di lalaki ngora. Patologi patali jeung impaired sirkulasi getih di wewengkon pelvic, hasilna inflammation tina kelenjar prostat. Nyeri salila urination jeung gerakan bowel, dysuric gangguan jeung éjakulasi prématur nyieun man gede ngarareunah. Lamun untreated, patologi jadi kronis jeung ngabalukarkeun hardening tina prostat jeung komplikasi serius séjén. Pikeun nyingkahan hal, hal anu penting pikeun milih cageur pangalusna pikeun prostatitis.

prostatitis di lalaki

Naon prostatitis

Dina ubar, ieu istilah nujul ka kasakit urological di lalaki dibarengan jeung inflammation tina kelenjar prostat. Patologi provokes sababaraha gejala pikaresepeun, jeung kadang bearing bahaya komplikasi. Alam aliran nya éta:

  1. Seukeut. Ieu ngembang pesat, dicirikeun ku sering urination, nyeri deui handap jeung perineum. Bentuk ieu ngangsonan gram-négatif baktéri, tah eta anu disebut ogé baktéri. Pikeun perlakuan ngagunakeun antibiotik.
  2. Kronis. Spiral jeung période stabilisasi jeung deterioration. Nu bentuk kronis nyaéta baktéri atawa abacterial jeung asimtomatik (asimtomatik). Tanda nu kurang dibaca atawa non-existent, nyieun hésé pikeun diagnosis final.

Alesan

Baktéri dina bentuk 80% tina kasus dipicu ku E. coli. Ngabalukarkeun staph inféksi bisa atypical atawa anaérobik baktéri saperti Legionella, cocci, mycobacteria, chlamydia. Sedeng gizi pikeun pangwangunan maranéhanana nyaéta prostatik jus. Sumebarna baktéri ngaliwatan getih jeung ti hiji kainféksi uretra ngaliwatan limfa maranéhanana tembus kana kelenjar prostat.

Prostat ngabogaan struktur husus. Eta boga intrinsik pembuluh getih batang, jadi anak asupan getih nu disadiakeun ku sababaraha leutik kapal. Lemah aliran getih sarta ngabalukarkeun stagnation jeung mecenghulna tepa prosés. Salian alesan fisiologis nu disorot di faktor resiko pikeun prostatitis:

  • sering hipotermia atawa tatu.
  • henteu teratur kahirupan seksual.
  • lowered kekebalan;
  • deterioration limfa jeung asupan getih organ leutik pelvis;
  • imbalances hormonal;
  • kasakit venereal;
  • diet teu bener jeung predominance of goreng, lada, kadaharan beurat, ngabalukarkeun rurusuhan getih ka peujit;
  • sessile, sedentary gawé;
  • obesitas;
  • sex dijagi;
  • nyiksa alkohol, Udud.

Gejala

Gejala umum prostatitis anu motong ngilu dina beuteung, leuwih sering urination dina toilet di peuting, disfungsi erectile, nyeri salila sapatemon jeung masalah sareng urination. Gejala ieu bisa disangka kalayan panyakit ieu. Pikeun nangtukeun jenis nu tangtu mantuan tanda bentuk akut jeung kronis. Kahiji manifests sorangan kieu:

gejala prostatitis
  • chills;
  • muriang;
  • nyeri deui handap;
  • rasa teu ngarareunah jeung panas dina perineum;
  • bareuh prostat, ngaronjatna ukuran anak;
  • turbidity cikiih;
  • nyeri bari noel perineum jeung mencét dina prostat;
  • sumebarna nyeri ka wewengkon séjén tina awak;
  • kaduruk nalika anjeun urinate;
  • naékna suhu;
  • seueul, utah;
  • masalah jeung potency;
  • lemah.

Kumaha pikeun ngubaran prostatitis

Dina kasus nu mana wae nu mustahil pikeun timer medicate. Penampilan gejala ciri kudu ménta tulung ka urologist. Diagnosis nu ditangtoskeun mastikeun pasini nyukupan terapi. Pendekatan treatment of prostatitis nyaéta kompleks, mangaruhan sagala spheres kahirupan lalaki. Terapi ngawengku kagiatan di handap ieu:

  1. Pamakéan ubar. Perlakuan éféktif prostatitis nyaéta dipigawé kalayan bantuan lilin, intramuscular injections, non-steroidal ubar anti-radang, microclysters, ubar jeung instillation. Pamungkas prosedur nu insertion tina nginum obat langsung ka tujuan.
  2. Terapi urut. Mantuan pikeun ngaronjatkeun sirkulasi getih dina prostat. Eta mantuan pikeun ngurangan peradangan. Rectal urut anu dilumangsungkeun kursus-kursus sababaraha prosedur.
  3. Diet. Ngawengku nu panolakan of junk dahareun, nu overloads peujit jeung ngabalukarkeun iritasi tina sistim kemih. Eta ngagantikeun nu gede ngarupakeun sayuran, bungbuahan, daging lean jeung lauk, sayuran, cereals.
  4. Laksana. Penting pikeun ngaleungitkeun ngeuyeumbeu phenomena dina pelvis. Jeung tujuan ieu, basajan latihan leumpang di tempat, tegangan/rélaxasi gluteal otot, diuk-UP jeung proprietary.
  5. Physiotherapy. Perlakuan aimed di ningkatkeun microcirculation getih. Ieu facilitated ku ultrasonic phonophoresis, laser koagulasi.
  6. Bedah manipulations. Popularitas radikal métode low, tapi dina kasus parna maranehna dipaké. Sakapeung ngagunakeun konvensional prosedur, saperti prostatectomy, transurethral resection prostat. Leuwih ilahar bedah minimally invasif, saperti cryotherapy, balon dilatation uretra, ultrasound, jeung termal métode, magnetolaserotherapy, sanirovanie nu prostatik uretra, treatment jeung éféktif geura keur palanggan.

Terapi ubar

treatment of prostatitis

Perlakuan éféktif prostatitis ngawengku pamakéan beda golongan narkoba nu tujuan pikeun nepikeun husus gejala patologi. Dokter prescribes bentuk nu beda-beda ubar, saperti:

  1. Lilin. Dituduhkeun pikeun rectal administrasi, nu diperlukeun pikeun ngaronjatkeun métabolisme, ngaleungitkeun inféksi baktéri, anesthesia.
  2. Injections. Anu diselapkeun kana otot, whereby zat aktif nu leuwih gancang diserep kana awak. Nu injections merangsang vascular jeung sistem imun.
  3. Pél jeung capsules. Dimaksudkeun pikeun lisan administrasi. Dina treatment panyakit kudu mertimbangkeun antibiotik, alfa blocker, relaxants otot, hormonal agén, Immunostimulants, non-steroidal ubar anti-radang, antithrombine obat, antispasmodics.
  4. Dropper. Infusion dituduhkeun pikeun kaayaan mabok parna. Maranéhanana mangaruhan kapilér tingkat, promosi aliran limfa jeung véna getih ti wewengkon pelvic. Ka jero nadi éléktrolit, rheological jeung detoxification solusi.

Eta teu mungkin keur nangtukeun nu ubar pangalusna pikeun prostatitis. Nyandak kana akun nu tangtu panyakit dina unggal sabar, dokter prescribes pangobatan nu tangtu.

Bedah treatment

Radikal cara éféktif treatment of prostatitis geus teu miboga loba popularitas. Ieu téh alatan persentase low of recovery nyaéta kira-kira 40-45% lalaki. Sajaba ti éta, loba penderita nu ditandaan bahaya komplikasi saperti retrograde éjakulasi, kontraksi of uretra, disfungsi erectile nepi ka peluh. Indikasi pikeun campur bedah nyaéta ineffectiveness konservatif terapi.

Radikal métode anu digunakeun dina kasus darurat, sapertos bisul, bisul prostat, ingetan tina cikiih, anuria, batu ginjal atawa kandung kemih. Jenis transaksi:

  1. Transurethral resection prostat. Eta diperlukeun ngaleupaskeun bagian atawa sakabéh prostat, nu relieves tekenan dina uretra, relieves sabar ti nocturia jeung nyeri. Operasi anu dipigawé ku ditutup metoda, ie, jeung bantuan resectoscope.
  2. Adenectomy, atawa prostatectomy. Campur ieu nyaeta dilaksanakeun kabuka kalayan ngagunakeun instrumen bedah. Saperti ngaleupaskeun prostat dicirikeun ku lilana deui periode rehabilitasi.

Bezoperatsionnye métode

Leuwih ilahar éféktif métode treatment of prostatitis ti kategori minimally invasif. Maranehna kurang nyeri jeung teu teuing lila periode rehabilitasi. Ieu métode ngawengku:

  1. Transuretralna microwave thermotherapy. Eta ngakibatkeun a ngurangan prostat maké suhu luhur.
  2. Ultrasound. Dianggap metodeu nu éféktif. Hiji dampak dina prostat ultrasonic gelombang. Kauntungan tina metoda ieu nyaeta henteuna nyeri.
  3. Cryosurgery. Dina hal ieu, nu inflamed jaringan bisa dihapus jeung cauterization ku nitrogén cair.
  4. Magnetolaserotherapy. Ngawengku kombinasi laser jeung magnet. Maranéhanana boga pangaruh mangpaat dina sirkulasi getih, accelerates jaringan penyembuhan, relieves nyeri.
  5. Stenting tina prostatik uretra. Tembok nu uretra ngalegaan ngaliwatan panempatan of stent – polimér rancah tina bentuk cylindrical.
  6. Reflexology. Ieu di antarana electroacupuncture, akupungtur jeung métode séjénna pangaruh dina biologis aktip titik awak manusa.
  7. Hirudotherapy. Hiji perlakuan jeung éféktif geura keur palanggan, nu nambahan aliran limfa ka kelenjar prostat.

Terapi urut

Perlakuan éféktif prostatitis, akut atawa kronis bentuk teu lengkep tanpa pijat. Hal ieu dilakukeun ngaliwatan ducts tina kelenjar prostat, nu alokasi radang rusiah. Salaku hasilna, sabar meunang leupas tina ngeuyeumbeu prosés. Urut ngawengku nyekel 10-15 sesi. Sanggeus tangtu ieu pembuluh supplying prostat, datang dina nada. Prosedur ieu dipigawé dina dua cara:

  1. Dina bougie. Dina hal ieu, maké alat husus dina bentuk ipis tube, disebut bougie. Éta dikaluarkeun ngaliwatan saluran sirit jeung make ka ahir ararateul prostat.
  2. Transrectal (ramo). Ngaliwatan anus.
homemade perlakuan

Métode Modern perlakuan

Kawilang modern cara éféktif treatment of prostatitis aya nu serius sengketa. Kalolobaan dokter teu nyarankeun ka ngandelkeun téhnik kawas salaku utama. Sababaraha cara pikeun méré pribadi pangaruh, mindeng négatif, atawa ngan saukur teu bisa éféktif dina alamat saperti jalu masalah. Ngagunakeun métode anyar leuwih hade dina kombinasi jeung tradisional terapi. Versi Modern of perjuangan jeung inflammation tina kelenjar prostat di antarana prosedur handap ieu:

  • prostat urut;
  • bubuka nepi ka jaringan kanker sél sirung;
  • akupungtur;
  • hirudotherapy;
  • hipnotis;
  • pamakéan produk tina beekeeping;
  • pamakéan biologis aditif;
  • herbal treatment;
  • bioenergy dampak dina sabar.

Akut prostatitis

Taktik anu mujarab pikeun treatment of prostatitis akut disababkeun dibaca gambar klinis. Bentuk ieu kasakit ieu dipirig ku kaayaan serius sabar alatan kaayaan mabok parna. Nyandak kana akun fitur ieu geus dihartikeun di handap ieu prinsip treatment:

  • patuh bed sesa;
  • administrasi ubar antibakteri;
  • kagagalan urut pikeun nyegah sumebarna inféksi jeung septicopyemia;
  • administrasi ubar nu ningkatkeun microcirculation;
  • nyoplokkeun panas jeung inflammation jeung NSAIDs, saperti Ibuprofen, Paracetamol, Ketoprofen, Piroxicam;
  • ilangna nyeri alatan nyokot nyeri – Nimesil, Naiza, Ketanov jeung rectal suppositories dipaké dina hemorrhoidal urat phlebitis;
  • gejala ditarikna tina kaayaan mabok parna ku ka jero nadi detoxification, éléktrolit jeung rheological cairan.

Bedah dituduhkeun dina kasus purulent radang prostat. Dina bentuk akut antibiotik anu mindeng prescribed tanpa nungguan hasil bacteriological studi. Kahiji make ubar tina spéktrum-rupa action – ftorinol. Sanggeus narima hasil diajar atawa ineffectiveness diangkat antibiotik resort ka pamakéan macrolides jeung cephalosporins. Koreksi treatment upami éta teu hasil, diperlukeun sanggeus 2 minggu dimimitian treatment.

Treatment of prostatitis di imah

Salian terapi ubar éféktif treatment of prostatitis di imah dilumangsungkeun ku sababaraha métode. Di handap ieu kaasup latihan, nu utamana penting dina penderita jeung hiji gaya hirup sedentary, jeung resep ubar tradisional. Ieu métode nu lawanna. Terapi primér nyaéta asupan ubar prescribed.

treatment of prostatitis rahayat métode

Remedies rahayat

Paling éféktif cageur prostatitis teu ngan nginum obat, tapi ogé sababaraha resep tradisional. Maranéhanana make ieu ubar tutuwuhan salaku St. John sacara wort, Echinacea, goldenrod, licorice akar, aspen, waluh, wormwood. Decoctions jeung infusions dumasar kana eta geus fitur anu bisa ngurangan rupa pathogenic manifestasi tina inflammation tina kelenjar prostat. Sacara Umum, éféktif treatment of prostatitis ensured ku di handap ieu resep populér:

  1. Nyokot 100 g tina garing aspen babakan, rendang jeung tuang 200 g tina vodka. Zakuporit panutup, pikeun ngirim salila 2 minggu di hiji tempat poék. Mangka solokan jeung candak 20 tetes dina 1/4 Cup cai nepi ka 3 kali sapoé. Terapi – 2-2,5 bulan.
  2. Kira-kira 0,5 kg siki waluh ka grind maké coét. Nambah 200 g madu, campur ogé. Dazzle maranéhanana massa leutik bola, ngaleyurkeun 1 hal saméméh hidangan 1-2 kali sapoé.
  3. Daily babarengan jeung tea dahar 100-200 g madu, tinimbang gula. Pake pikeun ngamajukeun urination jeung ngagentos nyeri.