Perawatan prostatitis

Pangobatan pikeun prostatitis

Prostatitis mangrupikeun peradangan kelenjar prostat, organ anu penting pisan pikeun awak lalaki anu henteu tanpa alesan disebat "jantung kadua lalaki".

Kelenjar ieu ngagaduhan bentuk bantal kabuka anu aya di handapeun kandung kemih. Sungut kandung kemih sareng (sawaréh) uretra ngalangkungan bantal kelenjar. Sacara struktural, kelenjar prostat diwangun ku seueur kelenjar tubular-alveolar anu dihubungkeun ku jaringan otot.

Tujuan kelenjar prostat:

  1. ngahasilkeun cairan sékrési anu diperyogikeun pikeun pencairan, pelestarian sareng transportasi spérma,
  2. angger prosés ngijih.

Prostatitis aya dua jinis - akut sareng kronis, sareng prostatitis kronis nyatakeun 95% tina jumlah total panyakit prostatitis.

Pikeunprostatitis akutsadaya tanda kaayaan febrile mangrupikeun ciri:

  • keukeuh sering nyeri ngijih;
  • ngijih nyeri;
  • gerakan peujit nyeri;
  • ningkat kesang;
  • muriang sareng muriang;
  • kaayaan teu resep sareng ngantuk;
  • kacapean gancang sareng perasaan kalemahan umum;
  • panurunan dina potency.

Prostatitis kronislangkung-langkung insidious: ngahasilkeun karya destructive dina kelenjar prostat, éta ngungkabkeun sakedik ayana. Sakumaha aturan, dorongan ngijih peuting (dina rasa turun tina ranjang tengah wengi angkat ka jamban) sareng perasaan teu raoseun dina palangkangan biasana pikeun prostatitis kronis. Hanjakalna, saeutik lalaki anu penting pikeun gejala ieu.

Sadaya gejala di luhur tiasa dititénan sakaligus, atanapi éta tiasa sacara selektif (ngan ukur sababaraha gejala); Nanging, aya kaayaan nalika saurang lalaki henteu ngaitkeun gejala ieu sareng panyakit dina bidang genitourinary, tapi ngajelaskeun malaise kalayan kaayaan émosional sareng kacapean.

Kaséhatan prostat, aduh, ripuh pisan. Numutkeun kana statistik médis, kelenjar ieu gampang pisan kabakar. Ampir teu mungkin pikeun namina sabab anu pasti moal ngangsonan peradangan kelenjar prostat.

Anu nyababkeun prostatitis

  • penetrasi inféksi; éta tiasa janten inféksi anu sumebar ti organ tatangga (contona, prosés peradangan dina uretra, kandung kemih, téstis, epididymis) atanapi tina anu jauh pisan - tina kelenjar anu radang (tonsilitis), ceuli (otitis media), huntu (karies), bahkan inféksi kuku sareng kulit.

    Agén penyebab inféksi tiasa janten seueur rupa baktéri sareng virus, ogé rupa-rupa jamur patogén sareng virus.

  • parah prosés stagnan duanana dina kelenjar prostat éta sorangan, sareng sacara umum di daérah urogenital lalaki, nyaétaperadangan tanpa operator inféksi.

    Stagnasi dina spésiés genitourinary mangrupikeun kajadian anu umum. Éta ngandung harti yén lalaki ngagaduhan masalah sareng gaya hirup anu pas, sareng, sakumaha aturanana, masalah ieu sering disababkeun ku gaya hirup cicing, sareng aranjeunna nyambung pisan, numutkeun para ilmuwan anu berwibawa, skala sareng komprehensif prostatitis di jaman ayeuna urang pajak pikeun kauntungan peradaban. Salaku tambahan, prostatitis ngantosan jalma-jalma anu sacara aktif teuing séksual sareng jalma-jalma anu ngagaduhan gaya hirup tapa.

    Teu tiasa jelas pikeun ngaduga munculna prostatitis di lalaki anu ngagaduhan hubungan séks sanajan upami aranjeunna niténan kontrasépsi panghalang.

Saha anu résiko?

Musuh kaséhatan kelenjar prostat nyaéta kaleuwihan beurat, alkohol, ngaroko, nganggo pakean anu teu pantes (ketang, sintétik atanapi teu usum), hipotermia, sering perjalanan ku angkutan (dina transportasi naon waé, tapi khususna kana mobil sareng motor), sareng éta henteu masalah, dina kualitas naon - supir atanapi panumpang. Jalma-jalma anu dipaksa sering ngumbara kakeunaan ancaman ganda tina prostatitis: duanana kusabab terus-terasan oyag, sareng kusabab henteu mampuh ngosongkeun kandung kemih sareng usus dina pangjurung anu munggaran.

Prostatitis salaku hasil tina oyag parantos biasa janten dokter anu disebatkeun datangna kadua "panyakit Scythian" ("Panyakit Scythian" - prostatitis tina tunggang gunung). Tina guncangan konstan, microtrauma dugi ka perineum lumangsung, anu ngagaduhan pangaruh kumulatif sareng, salaku hasilna, manifés dirina salaku masalah anu biasana tina hiji tatu parah.

Konsékuansi tina prostatitis

Komplikasi prostatitis: impotensi sareng infertilitas, prostat adenoma, prostat sclerosis (maot kelenjar), sista prostatsareng seueur panyakit anu sanés. Dugi ka ayeuna, ubar parantos ngempelkeun sajumlah conto anu cekap ngabuktikeun silih gumantungnaprostatitis sareng kanker prostat.

Skala prostatitis anu pikasieuneun sanés hartosna asa di payuneun panyakit anu matak pikasieuneun ieu. Aranjeunna ngan ukur nyarioskeun ngeunaan kamekaran budaya ngadatangan dokter. Statistik nyatakeun yén 90 persén pasien anu ningali dokter parantos ngembangkeun prostatitis, sareng aya sababaraha pasién anu didiagnosis sareng tahap awal panyakit.

Leres, dina taun-taun ayeuna, dokter parantos nyarioskeun perkawis kamajuan positip, tapi béda anu béda di daérah ieu - jumlah pasién anu milari perlakuan pencegahan parantos ningkat. Sakumaha aturan, ieu mangrupikeun lalaki ngora anu disebut gaya hirup aktip. Komunitas médis ngabagéakeun usaha ieu dina unggal kamungkinan.

Diagnostik tina prostatitis

Ngadegkeun kanyataan yén gaduh prostatitis ngan ukur satengah perang. Anu utami nyaéta milari alesan anu nyababkeun éta. Pikeun ieu, éta kedah ngalaksanakeun pamariksaan diagnostik.

Pasien anu datang ka klinik pikeun diagnosis prostatitis bakal ditawarkeun pikeun:

  1. PCR pikeun inféksi séks,
  2. Ultrasound sareng TRUS tina prostat, kandung kemih sareng vesikel mani,
  3. mikroskop sékrési prostat,
  4. sows sékrési kelenjar prostat pikeun nangtoskeun agén panyabab inféksi (ieu perlu pikeun nangtukeun sénsitip antibiotik sareng pilihan antibiotik anu pantes)
  5. rupa-rupa tés cikiih,
  6. spérmogram;
  7. palpasi prostat.

Sadaya tés ieu diperyogikeun pikeun milih pangobatan, upami henteu janten gejala (ditujukeun ngan ukur ngaleungitkeun gejala nyeri, tanpa mangaruhan perlakuan nyalira).

Perlakuan prostatitis akut sareng pangobatan prostatitis kronis ngagaduhan bénten anu signifikan.

Perawatan prostatitis

Perawatan pikeun prostatitis akut biasana rumit sareng tiasa kalebet:

  • terapi antibakteri,
  • terapi anti radang,
  • Terapi laser,
  • urut tina kelenjar prostat.

Perawatan prostatitis kronis sok individual sareng gumantung kana riwayat médis (tina jinis prostatitis) sareng karakteristik masing-masing pasién.

Jinis prostatitis anu paling umum nyaéta prostatitis baktéri. Antibiotik pikeun pangobatanana dirumuskeun nginget sensitipitas mikroba anu nyababkeun aranjeunna.

Supados pangobatanna janten épéktip mungkin, terapi antibakteri digabungkeun sareng terapi laser, urut prostat, ogé terapi anti radang sareng réstoratif.

Pijat prostat diperyogikeun pikeun memeres massa purulén tina prostat, anu teras-teras aya peradangan prostat.

Dina prostatitis kronis, antibiotik henteu épéktip salaku hiji-hijina bentuk pangubaran; kombinasi sareng metode anu sanés diperyogikeun.

Saatos perlakuan, ultrasound kontrol prostat sareng analisis kontrol sékrési kelenjar prostat diperyogikeun.

Ramalan pangobatan prostatitis langkung dipikaresep (ramalan pangobatan prostatitis dina tahap awal suksés).