Pengobatan prostatitis sareng ubar rahayat

Prostatitis sareng adenoma prostat mangrupikeun masalah anu ampir unggal lalaki umur 40 taun tiasa nyanghareupan. Anu jadi sabab panyakit ieu seueur - tina kamacetan di daérah pelvis pikeun kasakit tepa. Pengobatan prostatitis sareng adenoma wajib, kumargipanyakit ieu ngagaduhan seueur akibat négatip.

Seueur pasien naroskeun patarosan anu sami: kumaha langkung efektif pikeun ngubaran prostatitis kalayan ubar atanapi obat pangobatan? Tangtosna, pengobatan narkoba masihan hasil positip, tapi éta mahal. Ubar tradisional ngajantenkeun anjeun ngarampungkeun masalah éta henteu kurang efektif sareng kurang artos.
  • kaleuwihan beurat.
  • Sedentary.
  • Kasakit sistem genitourinary, kalebet kasakit venereal.
  • prostatitis kronis bisa dipicu ku nyiksa bako sareng alkohol.
  • Masalah sareng fungsi saluran pencernaan (sembelit).
  • Pantang séksual.
  • Pelanggaran sirkulasi getih di daérah panggul. Ieu nyababkeun kana penembusan mikroorganisme ngabahayakeun anu ngangsonan pamekaran prosés radang.
gejala prostatitis

Naon gejala prostatitis di lalaki - patarosan masih dibuka. Éta ampir teu mungkin pikeun ngagambar gambar klinis umum dumasar kana indikasi pasien 5-10, kusababgejala béda pikeun tiap pasien. Anjeun tiasa nyangka aya anu lepat dina kasus di handap ieu:

  • Nyeri nyeri dina perineum.
  • Gangguan seueur pisan.
  • Kakapusan.
  • Sensasi ngaduruk salila urination di kanal.
  • mani parantos janten mendung sareng ipis.
  • Nyeri kanker, aliran ipis urin.
  • Serat bodas katingali dina cikiih
  • Turunkeun potensi sareng nyeri nalika taun mani ngaleupaskeun nalika sapatemon.

Upami anjeun perhatikeun sahenteuna salah sahiji tanda di luhur, anjeun teu kedah reureuh ngadatangan dokter. Survey bakal ngamungkinkeun anjeun akurat pikeun milari masalah anu parantos timbul. Dokter tiasa resep pangobatan. Rawatan alternatif pikeun prostatitis tiasa dianggo salaku perawatan tambahan.

bumbu pikeun prostatitis

Pikeun leuwih ti hiji abad, sababaraha resep anu efektif pikeun decoctions ubar sareng infusions ubar parantos dianggo pikeun merangan panyakit. Kaseueuran produk ubar dihasilkeun dina dasar pepelakan ubar. Aranjeunna ngagaduhan kaunggulan anu teu kaélangan:

  • ngabantosan sacara efektif ngalawan virus sareng peradangan;
  • ngirangan sareng blok blok spasms;
  • boga pangaruh analgesik;
  • ngabantosan pikeun ngeureunkeun perdarahan.

Resep tiasa langkung efektif upami phytotherapy dianggo kalayan sababaraha pedoman dasar:

  • Ubar rakyat anu tiasa disiapkeun sacara mandiri di bumi kalebet dekok, jus, tincture, campuran, anu paling dicandak internal.
  • Ngagabungkeun obat herbal sareng éléktroforesis bakal tiasaeunkeun anjeun ngahontal hasil maksimal dina waktos anu paling pondok.
  • Tinctures parantos disusun ti luhur tangkal, sedengkeun rimpang anu paling sering dianggo pikeun infusi.

Waluh
waluh kanggo prostatitisAnu pangsaéna sareng paling efektif alat anu efektif. Siki waluh luhur dina séng, anu penting pikeun kaséhatan lalaki. Nalika tanda-tanda munggaran panyakit ditembongkeun sareng pikeun nyegah panyakit, disarankeun ngadahar sakitar 30 waluh sapopoé. Sikina efektif henteu ngan ukur pikeun prostatitis sareng peluh, tapi ogé pikeun hyperplasia prostatik.

Anjeun tiasa ngagiling siki waluh kanggo bubuk. Blénder pisan idéal pikeun tujuan ieu. Ngonsumsi 2 séhat satengah jam saacan tuang. Anjeun tiasa nginum éta nganggo cai polos, tapi pangaruh pangsaéna tiasa dihontal ku ngabubarkeun madu dina cai.

Alat di handap ieu parantos kabuktosan mujarab. Siki waluh atah tuntas ditumbuk sareng dicampur madu, dumasarkeun sakitar 5 kg siki sareng 0. 2 kg madu alami. Campuran dibagi kana bagian alit sareng digulung jadi bal (rada langkung leutik tibatan walnut). Balna tiasa disimpen dina kulkas. Sateuacan tuang, anjeun kedah ngaleutikeun bal sakaligus. Nalika nganggo jumlah produk anu ditangtukeun, dana anu ditampi bakal cekap pikeun sakumna perawatan.

Aspen

Anjeun ogé tiasa ngubaran masalah prostatitis ku cara di handap ieu. Keukeuh pikeun 2 minggu di tempat anu tiis tanpa aksés ka cahaya. Saatos waktos anu diperyogikeun, infusna disaring sareng dikonsumsi 1 séndok sateuacan tuang. Pamakéan infus babakan henteu disarankeun pikeun jalma anu ngalaman masalah sareng deformasi teu saimbangna mikroba dina awak (dysbiosis, panyakit sanés dina tahap kronis sareng teu sabar ka komponén anu ngawangun éta.

Hazel

Resep ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling efektif pikeun radang kelenjar prostat.Hasil positip diperhatoskeun saatos minggu ngagunakeun infusna. Pikeun nyiapkeun produk anjeun, anjeun peryogi babakan seger sareng daun bahya. Campuran anu dikurutan dituang sareng cai anu ngagolak, dina laju 1 sésér per 200 ml cair, sareng dipicun kirang langkung ¼ jam. Infusion anu hasilna kedah disaring, dibagi janten 4 bagian sareng dihakan sapopoe. Perawatan sapertos prostatitis kronis kalayan obat rahayat tiasa masihan hasil anu dipikahoyong dina waktos anu paling pondok.

Chestnut

Ubar anu mujarab pikeun adenoma prostat.cangkang buah ditumbuk kedah digodog sareng dianggo ngagoskeun tèh. Nginum kaldu nambahan napsu, janten anjeun peryogi périal ngabersihan sacara berkala.

Nettle

Tanduran ieu parantos nyarioskeun sipat hépatik sareng ngabantosan nguatkeun sistem imun.celandine, buah juniper, sereh, rimpang tina jukut gandum. Pikeun menangkeun koleksi, komponénna dicandak dina bagian anu sami sareng ditumbuk. Koleksi 10 gram dituang kana 0, 3 liter cai ngagolak sareng infused sakedik kirang ti satengah jam. Ninggalkeun ubar kanggo 2 jam, teras galur. Pangobatan dicandak sajam sateuacan tuang, 100 ml.

Pir

Ngan ukur liar anu digunakeun pikeun pengobatan masalah jalu. Anjeun tiasa ogé ngagunakeun buah garing. Parantos dina poe kalima, masalahna henteu muncul pisan.

Peterseli

Ngubaran radang prostat kalayan peterseli mangrupikeun pilihan anu saé diantara pangobatan rahayat sanésna kusabab pangaruh anti-radang pepelakan. Aya sababaraha kasus pangguna. Anjeun tiasa nginum jus akar anu nembé sateuacan tuang.

A dekok tiasa didamel tina siki ku cara ngagiling heula. Pikeun kaldu, anjeun ngabutuhkeun 4 teaspoons produk pikeun ngirér 250 ml cai ngagolak. Kulub infusion salila 15 menit dina cai mandi, tiis sareng galur. Dosis - henteu langkung ti 6 kali sapoé, dina interval anu rutin, 1 séndok téh masing-masing. Dumasar kana ulasan pasien, perlakuan herbal prostatitis mangrupikeun resep anu paling efektif sareng siki peterseli sareng akar.

Bawang Putih

Tincture bawang bodas bakal ngabantosan tamba prostatitis. Aranjeunna kedah dituang sareng 0, 5 liter cai ngagolak sareng tinggaleun sapeuting. Isuk-isuk, saring produk sareng ngonsumsi 50 ml 2 kali sapoé dina burih kosong.

Perlu dipikanyaho yén ampir teu mungkin pikeun ngubaran prostatitis kronis, tapi upami aya kasempetan pikeun ngirangan kakirangan, naha maké éta? Pangobatan prostatitis kalayan ubar rahayat nyaéta paling mujarab - sual anu paling sering aya dina Internét. Déklarasi dumasar kana tansy, chamomile, bearberry, Rosemary bakal ngabantosan pikeun ngagentos gejala anu pikaresepeun.

Dekripsi anu hasilna dianggo dumasar kana skéma anu tangtu. Pikeun nyiapkeun produk, anjeun kedah nyandak unggal komponén dina saham anu sami, campur sareng tuang cai panas. Dina laju 0, 3 liter, 1 séndok téh unggal tutuwuhan dicandak. Perlu keukeuh sahenteuna 3 jam. Resepsi dilaksanakeun sateuacan tuang di sababaraha sips.

Terapi ubar tiasa digabungkeun sareng jus sareng sayuran seger. Disarankeun nginum inuman anu diperah unggal dinten. Ubar nyaéta timun, beets, wortel sareng asparagus.

Resep Térbal dina Kedokteran Tradisional pikeun Prostatitis

Latihan terapi pikeun prostatitis sareng adenoma prostat, urut sareng metode anu sanés masihan hasil anu pangsaéna lamun digabungkeun sareng ngagunakeun infus herbal sareng decoctions. Sababaraha spésiés tutuwuhan parantos kabuktosan janten langkung saé.

Radiola pink
Akar nu garing tina tutuwuhan kudu dituang sareng cai anu ngagolak (1 séndok per 200 ml). Kulub produk leuwih panas low moal leuwih ti 15 menit, teras tiis. Kaldu saring sateuacan dianggo. Dosisna 100 ml 2 kali sapoé.

Kalanchoe
Tincture ieu disusun tina daun ditumbuk tina tutuwuhan (250 g) sareng vodka (0, 5 l). Peryogi infuse campuran salila 5 dinten. Dosis - 1 séndok téh sakali sapoé. Salaku ukuran pencegahan, tincture tiasa dicandak dina jumlah anu sami, tapi kirang sering, contona, dina interval 7 dinten.

Aya pilihan sanésna kanggo setting. Daun 100 buah daun seger janten taneuh kasar sareng ngeusi alkohol médis (200 ml). Alatna kedah diiring ku sakitar 3 minggu di hiji tempat anu poék, tiis. Éta kedah émut yén produk peryogi filtrasi. Dosis - 1 séndok téh 3 kali sapoé. Éta ngabantuan nyeri kusam sareng gejala sanésna anu ngabarengan prostatitis.

Rumput gandum
Pikeun nyiapkeun ubar, akar pepelakan parah diperyogikeun. Aranjeunna kedah dieusi cai tiis ku cara sapertos cairan lengkep nutupan aranjeunna. Disarankeun ninggalkeun eta sapeuting. Pas isuk, akar ngabareuhan, saatos éta bakal kedah dituang kalayan cai anu ngagolak, ditutupan ku simbut haneut sareng tinggaleun salami 60 menit. Alat kasebut diterapkeun 100 ml 3 kali sapoé.

Produk lebah salah sahiji ubar pangsaéna!

Sakumaha anjeun terang, madu sareng propolis sacara umum dianggo pikeun normalkeun fungsi sadaya awak, kalebet ningkatkeun fungsi jantung sareng pembuluh getih. Zat anu mangpaat anu aya dina produk lebah nyumbang kana peremajaan sél. Kekebalan dikuatkeun, awak gelut mikroba kalayan langkung efektif. Madu sareng turunanna nyayogikeun awak manusa kalayan mineral sareng vitamin anu ageung.

Naha prostatitis kongestif di lalaki tiasa dicabut? Jawaban bakal enya lamun perlakuan digabungkeun sareng produk beekeeping. Janten isuk-isuk dina burih kosong disarankeun ngadahar 1 séndok madu. Kaayaan utama nyaéta yén produk anu dipaké nyaéta alami. Dina pengobatan prostatitis, disarankeun ngonsumsi 1 sudu sari saos sateuacan tuangeun.

Lebah paéh, atawa ngan saukur lebah mayit, ogé seueur dianggo dina ubar rahayat. Pikeun mulangkeun awak bisi adénoma prostat, perlu tuang uyah kana cai anu leuwih tiis ka suhu kamar (2 séros per 0, 5 liter cair). Pasang campuran dina seuneu sareng bawa kana kulub. Ninggalkeun salami 2 jam, saring. Candak 1 séndok, tos dicampur sareng madu sakedik. Dosisna 3 kali sapoé. Simpen dina kulkas.

Épék positip tiasa dihontal ku nginum sagelas susu kalayan diambah madu. Upami anjeun henteu alérgi kana bahan ieu, saatos sababaraha dosis, anjeun tiasa nampi lega tina gejala anjeun.

Propolis tincture tiasa ngagaleuh sacara bébas di apoték naon waé. Kudu dicampurkeun sareng cai (40 tetes ubar per 100 ml cair). Dianggap 30 menit sateuacan tuang. Kursusna langkung ti 6 minggu. Ogé propolis tiasa dianggo pikeun enemas. 40g produk dicampur jeung alkohol médis (1 kaca), koko mentega (2g). Jumlah leutik (teu leuwih ti 2 g) campuran anu hasilna kedah disimpen cai (100 ml). Enema dipigawe sapopoé salami 60 dinten. Sanggeus éta, istirahat 30 dinten diperyogikeun, sareng pangobatan kedah diulang deui.

Dina perang ngalawan prostatitis baktéri, lilin madu parantos kabuktosan langkung saé. Aranjeunna henteu tiasa kapendak di apoték, janten anjeun kedah nyiapkeun diri anjeun. Hiji endog leutik peupeus kana wadah sareng anjeun kedah nambihan séndok téh madu didinya. Nalika milih produk, pastikeun éta alami. Produk non-asim idéal. Tepung Rye (3 sudu) tambah kana campuran. Hasilna, anjeun nampi adonan anu ketat, ti mana lilin bakal digulung. Ieu téh perlu pikeun nyimpen ubar réngsé dina freezer. Lilin cahayana 2 kali sapoé - isuk-isuk sareng énjing.

Mandi

Saatos konsultasi sareng dokter anu ngahadiran, disarankeun ngalebetkeun mandi panas dina perlakuan pikeun pangaruh maksimal. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa nganggo decoctions, anu kalebet chamomile, thyme, sage. Tanduran héran tos dicampur dina babandingan anu sami. Campuran ieu dituang kalayan cai anu ngagolak (2 sendok per 400 ml) sareng infused salila 60 menit. Kaldu dituang kana baskom, saatos éta pasien tiasa tetep di dinya sahenteuna satengah jam. Perawatan lumangsung sakitar dua minggu. Douching kedah dilakukeun sabada mandi.

Pencegahan

Rawatan narkoba kalebetantibiotik pikeun prostatitis kronis, daptar anu kalebet makrolida, penisilin, cephalosporins, tetracyclines, sareng obat-obatan sanésna anu diresmikeun ku dokter gumantung kana panggung panyakit.

Pikeun ngajaga diri anjeun amantina pengobatan anu larang sareng jangka panjang, profilaksis disarankeun. Ubar tradisional tetep sampurna pikeun ieu.

Iwan tea jamu. Kaldu butuh daun garing sareng cai anu ngagolak, dina laju 2 teaspoons bahan atah per 0, 5 liter cair. Infus kasebut kedah diidinan pikeun niiskeun, galur, sareng dicandak 2 kali sadinten, énjing sareng énjing.

Campuran madu sareng propolis sampurna pikeun nyegah radang prostat. Ubar kasebut kedah diinum dina dosis leutik kalayan katuangan.

Walnuts ogé tos damel. Kernel buah kulit sareng siki sunflower (1 kg masing-masing) kudu dikubur tuntas atanapi minced. Candak 1 sésan isuk-isuk dina hiji burih kosong, ditambah 1 bawang bombay.

Latihan

Disarankeun ngagabungkeun pangobatan sareng latihan fisik salami dirawat, sababstagnation sirkulasi getih mangrupikeun panyabab utama prostatitis. Anjeun tiasa ningkatkeun sirkulasi getih sareng sababaraha latihan. Cara ieu henteu épéktip pikeun baktéri pikeun kasakit, tapi pikeun jinis henteu baktéri aranjeunna masihan hasil anu positip.

urut perineal

Kombinasi obat-ubatan rahayat sareng latihan senam khusus bakal ngahontal pangaruh anu pangsaéna. Bebanana kudu ditujukan pikeun nguatkeun otot pelvis, sapertos squats. Squats kudu dilakukeun salaku jero salaku jéntré, ulah atosan teraskeun nalika di tingkat dengkul. Saenna, sahenteuna 100 squats sapoé. Pikeun jalma lemah fisik, anjeun tiasa ngulang latihan unggal 2-3 dinten. Anjeun tiasa ngalakukeun latihan dina sababaraha sét.

Di antawis squats, anjeun tiasa ngalakukeun latihan gunting. Gunting dilakukeun sareng unggal suku kira-kira 20-25 kali. Anjeun ogé tiasa ngalakukeun latihan lilin. Dina tempatna, suku naék kana sudut 90 ° sahenteuna 20 kali.

Dina ngabohong ka tukang, anjeun tiasa ngalakukeun latihan anu sanés. Tarik tuur anjeun kana gado anjeun, bungkus panangan di na aranjeunna sareng beku salila 25 menit. Éfisién gumantung kana lilana pendekatanna.

Massa parineal mangrupikeun pilihan anu paling efektif dina perang ngalawan prostatitis. Urut dilaksanakeun dina posisi anu nangtung dina dua tahapan - langsung saatos bobo sareng saatos sasarap. Gimnastik sapertos kieu bakal ngabantosan prosés macét dina prostat.

Ujang rakyat atanapi terapi ubar?

Upami kasakit ieu ngan ukur ngaraoskeun sorangan atanapi aya eksaserbasi prostatitis kronis, gejala-gejala anu diungkabkeun dina sababaraha cara dina lalaki, perlu ngagunakeun jasa profésional anu, dumasar kana data anu diperyogikeun nalika pamariksaan sareng tina nganalisa, tiasa resep perawatan anu dipikabutuh pikeun pasien, dumasar kanakasus anu khusus.

Ubar rakyat tiasa janten suplemén atanapi alternatif pikeun pengobatan narkoba, ngan ukur ngémutan kanyataan yén éta bakal nyandak waktos anu lami sareng ngabutuhkeun pendekatan terpadu. Dina sagala hal, perlakuan bakal dumasar kana pangobatan. Éféktivitas anu hébat tiasa dihontal ku ngagabungkeun ubar tradisional sareng tradisional. Pasién kedah ningalikeun dietna, ngajantenkeun langkung rasional sareng ngaluarkeun alkohol, produk bako, gajih, lada, goreng sareng asin asupan tina konsumsi.

Salaku tambahan pikeun pangobatan sareng obat rahayat pikeun peradangan, diet kedah terus ngandung madu, kacang, bran, lauk, produk susu (dibakar susu bakar, kefir).

Pamakéan ubar tradisional pikeun ngaleungitkeun prostatitis ngagaduhan kauntungan anu tangtu:

  • toleransi Alus tina dekok sareng infusions anu dianggo. Dana ogé ditolerir saé pisan ku awak. Pangecualian nyaéta intoleransi individu tina komponén konstituén.
  • Résiko minimal tina efek samping, sedengkeun pengobatan narkoba tiasa provoke réaksi alérgi.
  • Restorasi fungsi pelindung awak.
  • Ngaleungitkeun kemungkinan komorbiditas.
  • Kombinasi tina sagala rupa resep pikeun pengobatan prostatitis sareng adenoma.

Metode tradisional ngagaduhan aral anu penting - lilana perawatan. Tapi upami phytotherapy dibandingkeun sareng nginum obat, maka aya kaunggulan anu tangtu. Ubar tiasa gaduh pangaruh anu negatif kana ginjal sareng ati pasien, sareng hasilna positip teu tiasa dihontal dina saminggu. Bakal tiasa langkung mangpaat pikeun awak ngagunakeun obat-obatan herbal digabungkeun sareng panggunaan dekok sareng infus, anu disarankeun ku ubar tradisional.