Ubar pikeun prostatitis kronis: ngaran, indikasi, metoda aplikasi

Prostatitis nyokot tempat ngarah di antara kasakit sistim genitourinary dina lalaki anu leuwih opat puluh lima taun. Biasana panyakit ieu didiagnosis di dewasa, tapi nu modern pace hirup nyumbang ka kanyataan yén patologi mindeng kapanggih dina umur ngora. Alesan pikeun pengembangan panyakit loba, tapi anjeun kudu ngalaksanakeun treatment timely of prostatitis kronis di lalaki. Ubar kudu milih dokter dumasar kana hasil test. Ngan kompléks terapi, nu disadiakeun di waktu, bakal mantuan pikeun ngeureunkeun panyakit.

Prostatitis kronis

Alesan

Prostatitis kronis

Prostatitis nyaéta kasakit dicirikeun ku perkembangan prosés radang dina prostat. Panyakit ieu biasana provoked ku patogén nu meunangkeun kana prostat ti uretra, kandung kemih, bowel atawa aliran getih, limfa. Inféksi ngabalukarkeun perkembangan inflammation. Ngabalukarkeun prostatitis nu sabenerna loba. Faktor Predisposing nyaéta:

  • constipation kronis;
  • hipotermia;
  • gaya hirup sedentary;
  • STD atawa urological patologi;
  • kasakit kronis dina awak;
  • dahar ti bandung atawa, sabalikna, loba hubungan seksual;
  • hiji impaired sistim imun;
  • stress.

Rupa

Prostatitis kronis tina sababaraha rupa:

  1. baktéri;
  2. laten, dipirig ku nyeri kronis di wewengkon pelvic;
  3. asimtomatik radang;
  4. ngeuyeumbeu.

Saméméh nulis resep ubar pikeun pengobatan prostatitis kronis di lalaki, dokter kudu ngadegkeun patologi jeung ngabalukarkeun kajadian anak.

Baktéri bentuk panyakit

Prostatitis dina hal ieu tumuwuh alatan inféksi baktéri ngembang dina kelenjar. Salaku hasilna, awak mimiti jadi inflamed, eta aktip ngalikeun ku mikroba pathogenic.

Baktéri bentuk prostatitis

Laten bentuk prostatitis

Dicirikeun ku nyeri pelvic pikeun periode nu lila. Kasakit bisa jadi radang jeung radang. Gejala éta bolos, nu patologi disumputkeun ngalir.

Asimtomatik prostatitis

Kasakit hésé didiagnosis sabab for lila asimtomatik. Patologi ieu observasi dina hiji katilu lalaki jeung prostatitis. Didiagnosis ngahaja salila ujian pikeun alesan sejen. Ngabalukarkeun kasakit nu teu dipikanyaho.

Congestive prostatitis

Alesan pikeun pengembangan panyakit nu ngeuyeumbeu prosés di kelenjar. Ieu panyakit non-tepa di alam. Alesan pikeun pangwangunan nu loba:

  • tatu ka pelvis atawa tulang tonggong;
  • abnormal struktur pembuluh tina sistim urogenital;
  • tumuwuhna abnormal of peujit jeung kandung kemih;
  • dahar atawa multiple kontak seksual;
  • aktif gaya hirup;
  • gangguan métabolisme;
  • karacunan tina awak;
  • kasakit sistim musculoskeletal.

Diagnosis

Pikeun masang, naon pikeun ngubaran prostatitis kronis, dokter perlu survey lalaki jeung manggihan anu ngabalukarkeun panyakit, bentuk anak. Kahiji, dokter examines sajarah médis jeung ngalaksanakeun hiji ujian, rectal ujian awak. Manéhna nyokot rusiah tina prostat pikeun diajar. Ogé ditugaskeun transrectal ultrasonography, tes laboratorium getih jeung cikiih.

Dina ulikan sékrési kelenjar susunan sensitipitas tina patogén beda antimicrobials. Tanpa ieu mustahil pikeun nulis resep éféktif pangobatan ti prostatitis kronis.

Treatment

Nu bentuk kronis kasakit lumangsung jeung période remisi jeung kambuh for lila. Tapi pikeun cageur kasakit, nurutkeun urologists, kasebut nyaéta dimungkinkeun, tapi ngan lamun panyakit teu ngajalankeun. Tapi sanajan dina kasus parna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun betah kaayaan sabar, mindahkeun kasakit dina remisi.

treatment of prostatitis

Anjeun ogé kudu nuturkeun saran dokter sacara, pikeun minuhan sagala-na assignments tanpa ieu bakal jadi teu bisa cageur panyakit kronis. Perlakuan bisa jadi hésé sarta lila, tapi bakal ngahasilkeun hasil positif.

Dina urology pikeun perlakuan bentuk ieu panyakit nu dipaké sababaraha golongan narkoba. Perlakuan dina hal ieu kudu jadi kompléks. Allocates di handap ieu golongan obat:

  1. antibiotik;
  2. nonsteroidal ubar anti-radang (NSAIDs);
  3. hormon;
  4. alfa blocker;
  5. antispasmodics;
  6. bio-pangaturan péptida;
  7. relaxants otot;
  8. phyto ubar.

Antibakteri pangobatan

Ubar keur pengobatan prostatitis kronis merlukeun antibiotik. Ieu téh perlu pikeun ngurangan pathogenic microflora. Prescribes ubar dokter dumasar kana hasil test.

Pangobatan ieu ngaleungitkeun ngabalukarkeun panyakit. Ayeuna di urology dipaké, sababaraha golongan narkoba antibakteri.

Penicillinum group

Ubar ieu mindeng dipaké salaku maranehna boga bioavailability lisan luhur, spéktrum lega aktivitas, tahan ka lingkungan asam burih, nu panghandapna karacunan tina sagala aya antibiotik. Bener ngagunakeun nginum obat eliminates nu resiko tina réaksi ngarugikeun.

Kabéh olahan tina grup ieu bisa digabungkeun jeung ubar lianna. Lamun co-urusanna jeung antibiotik séjén nyaéta weakening penicillins.

Cephalosporins

Ubar pikeun prostatitis kronis di lalaki bisa diterapkeun ka katilu jeung kaopat generasi. Ubar ieu boga hiji spéktrum-rupa kagiatan, lalawanan gede ka beta-lactamases dibandingkeun jeung pénisilin ubar group.

Aminoglycosides

Hal ieu biasana alam antibiotik exert antimicrobial aksi di aktif jeung teu aktif baktéri. Nu leuwih gede kadar zat aktif dina getih, nu kuat ubar boga pangaruh. Ubar ieu grup anu dicirikeun ku kurangna réaksi alérgi, karacunan low, tapi karacunan luhur nephrotoxicity. Ku alatan éta, dokter kudu bener ngitung dosage tina agén saméméh pasini na.

Fluoroquinolones

Ubar di group ieu beda-beda ti nu sejen antibiotik anak struktur jeung asal. Maranéhanana geus teu aya alam counterparts, nu dipaké dina kasus parna lamun lain hartina geus dibuktikeun teu epektip. Ubar digambarkeun ku opat generasi.

Macrolides

Saperti pangobatan pikeun prostatitis kronis nyaéta saeutikna toksik. Ieu group antibiotik nu paling aman. Nu ubar well ditolerir ku sadaya penderita, réaksi ngarugikeun biasana teu lumangsung. Maranéhanana ngumpulkeun dina jaringan dina konsentrasi luhur, jadi éféktif dina pengobatan prostatitis jeung severity.

 

Ubar Anti-radang (NSAIDs)

Obat ti grup ieu nu dipaké pikeun eureun nyeri, ngurangan peradangan di kelenjar.

Hormonal pangobatan

Ubar ieu prescribed jarang, biasana ngan lamun NSAIDs teu ngahasilkeun éfék nu dipikahoyong.

Alfa blocker

Obat ieu mantuan bersantai otot jaringan kemih terusan, nu ngabalukarkeun ningkat outflow cikiih. Pangobatan ieu teu cageur kasakit, jeung ngaleungitkeun gejala, utamana ingetan kemih di akut atawa kronis bentuk.

Antispasmodics

Ubar ieu ngaleungitkeun spasm of otot pembuluh darah, ningkatkeun sirkulasi getih, ngaleungitkeun nyeri jeung ngaronjatkeun outflow prostat sékrési. Saperti dana anu biasana dipaké dua nepi ka lima poé.

Otot relaxers jeung bio-pangaturan péptida

Treatment médis prostatitis kronis di lalaki jeung bantuan pakakas ieu ngidinan anjeun pikeun bersantai otot di wewengkon séks, pikeun ngaleungitkeun nyeri jeung normalize fungsi tina ékskrési cikiih, pikeun normalize prosés métabolik di kelenjar, ngagancangkeun regenerasi jaringan prostat.

Jamu

Ubar saperti prostatitis kronis ieu dibere dina bentuk capsules atawa solusi.

Perlakuan séjén prostatitis

Salian terapi ubar ieu téh perlu pikeun urut prostat, narima, immunomodulators, kalibet dina kagiatan fisik. Dokter bisa nulis resep physiotherapy pikeun normalisasi of pungsionalitas kelenjar. Anjeun oge kudu dahar katuhu. Dokter bakal nyaritakeun naon jenis diet kudu taat ka. Ngan hiji komprehensif pendekatan bakal mantuan pikeun meunangkeun leupas tina prostatitis kronis. Panyakit nu bisa diubaran for lila, tapi tunduk kana sagala pasini bisa meunang leupas tina eta salawasna. Dina kasus parna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngahontal jangka panjang remisi.

INGET! PROSTATITIS NYAÉTA NGARAWAT DASAR

Sakur dokter bakal nawarkeun anjeun sababaraha métode treatment of prostatitis, ti trivial jeung teu epektip, pikeun radikal:

  • anjeun bisa rutin nyokot a tangtu terapi pél jeung rectal urut, balik unggal genep bulan;
  • bisa dipercanten remedies alami jeung percaya di mujijat;
  • balik pikeun bedah jeung poho ngeunaan kahirupan kelamin...