Top 16 remedies rahayat pikeun perlakuan prostatitis di imah.

Inflammation tina kelenjar prostat brings loba ngarareunah, adversely mangaruhan potency. Treatment of prostatitis remedies rahayat, popular sabab anak kasadiaan jeung ogé alatan lalaki nu teuing embarrassed pikeun ngubaran panyakit ka dokter. Tapi nya eta mungkin pikeun lengkep ngubaran panyakit di imah, naon metodeu nu paling éféktif?

Anu pangalusna remedies rahayat pikeun prostatitis. Top 16

treatment of prostatitis remedies rahayat paling éféktif

Propolis

Propolis ngabogaan pangaruh anti-radang, relieves nyeri jeung bareuh, strengthens sistim imun, gelut inféksi. Hal ieu bisa dicokot internal, nambah ka hiji enema, tapi paling éféktif anu lilin.

Pikeun nyiapkeun maranéhanana anjeun kudu:

  • Grind 15 gram propolis ngagunakeun hiji grater atawa coet, pre-tiis produk di freezer nu.
  • Nambah 25 g tina lanolin jeung 45 g koko mentega. Ngalembereh bahan dina mandi cai, campur tuntas.
  • Tuang kana molds (contona, ti 2-ml syringes jeung cut luhur) atawa ngadagoan parsial hardening, mangka bentuk lilin leungeun.

Ngajadikeun 30 suppositories. Eta disarankeun pikeun nuliskeun hiji lilin saméméh bade sare, keur bulan. Pikeun pencegahan cukup boga dua kursus-kursus per taun pikeun treatment — 4.

Bawang bodas

Bawang bodas geus an pangaruh antibakteri, thins getih, ngaronjatkeun métabolisme jeung sirkulasi limfa, ngurangan likelihood tina ngamekarkeun kanker.

Preferably ngagunakeun poéan sababaraha cengkéh, di sajaba ti éta, nu resensi positif nyatet resep jeung madu:

  • Pikeun ngabersihan leutik kapala bawang bodas, grind dina blénder atawa coet babarengan jeung 4 lemons (jeung mesek).
  • Pikeun massa nambahkeun 0,5 liter madu, campur tuntas. Mindahkeun ka jar bersih, ninggalkeun salila hiji minggu ka dua (dina fridge).

Siap sarana pikeun make sendok jeung unggal tepung. Hal anu penting pikeun dicatet yén hartina dipintonkeun dina tangtu kronis panyakit, tapi dina akut kaayaan jeung lamun calculous prostatitis bawang bodas téh teu pikaresepeun.

treatment of prostatitis remedies rahayat

Ivan-tea

Ivan-tea ngandung flavonoid, asam askorbat, tanin. Mantuan ngurangan peradangan, ngarangsang sintésis téstostéron. Promotes normalisasi tina getih microcirculation di kelenjar prostat anu ngamungkinkeun pikeun nyepetkeun recovery.

Bisa jadi brewed kawas biasa tea, tapi leuwih éféktif infusion:

  • Séndok garing daun jeung kembang tuang sagelas cai nu ngagolak (preferably dina thermos).
  • Keukeuh 2 jam. Galur jeung inuman per poé di bagian leutik.

Ivan-tea disarankeun nginum pikeun 4 minggu, mangka bulan-lila megatkeun. Pikeun meunangkeun ti pabrik nu teu ngabantuan maximum, kitu ogé leuwih sengit jeung rasa pikaresepeun, eta leuwih hade make ferméntasi bahan baku. Hal ieu bisa dibeuli di toko tea atawa nyiapkeun anjeun sorangan.

Siki waluh

Siki waluh ngandung loba zat gizi, kaasup séng, vitamin E, phytosterols. Ngagunakeun teratur promotes regenerasi sél nu prostat, ngurangan résiko ngaronjatkeun awak. Siki bisa dipaké dina bentuk murni, a sakeupeul hiji poé.

Tapi pikeun ningkatkeun nyerep jeung kanaékan nu dipake permissible pikeun ngagabung poto eta sareng madu:

  • 0,5 kg peeled siki grind dina blénder atawa kopi coet (teu merta di tepung — fit jeung badag orok).
  • Tambah 0.3 kg seger, teu candied madu, campur tuntas.
  • Wangun bola (kira hiji séndok tina massa mangrupa salah) jeung nyimpen dina kulkas. Pikeun betah pamakean anjeun optionally bisa gulung dina dicincang siki.

Nyokot bal, saméméh Sasarap. Volume diitung nu tangtu.

Waluh siki minyak

Meunang tiis-dipencet siki waluh minyak ngandung vitamin a, E jeung grup B, omega-3 asam lemak, flavonoid, mineral. Promotes regenerasi jaringan, nulungan, relieves severity tina prosés radang. Dipaké pikeun ingestion jeung mikroklizm, nu paling gancang action ieu bubuka rectal swabs.

Pikeun maranéhanana produksi anjeun kudu:

  • Steril kapas wol jeung perban. Di antarana kudu roll ketang wad ukuran standar rectal lilin. Ieu téh penting nu lapisan luhur téh teu rubuh.
  • Waluh minyak.

Swab soak, gently diselapkeun kana dubur saméméh bed, cabut dina isuk-isuk. Durasi perlakuan hiji minggu.

Peterseli

Peterseli ngandung penting pikeun kaséhatan gedong vitamin A, C, E, group B, kitu ogé inulin jeung loba mineral. Geus pangaruh antioksidan, ngaronjatkeun sirkulasi getih, ngaronjatkeun libido. Dipaké sadaya bagian tutuwuhan — daun, akar, siki.

Pikeun prostatitis pang gunana jus pikeun masak anu kudu:

  • Pilih seger, juicy daun. Bilas tuntas.
  • Rendang péso, blénder atawa coet daging.
  • Squeeze jus ngaliwatan cheesecloth.

Nginum sakali sapoé, saméméh hidangan, dua séndok. Durasi — 3 minggu, sanggeus nu eta anu penting pikeun nyieun hiji sapuluh poé break. Nu ubar ieu contraindicated di urolithiasis.

Aspen babakan

Aspen babakan — sadia, jeung paling importantly — éféktif hartina, beunghar flavonoid, glikosida, tanin, jeung salicin. Babakan ngabogaan pangaruh positif dina sistim kemih, ngurangan peradangan, thins getih, ngagentos.

Best sakabeh gizi diserep ku tincture:

  • Aspen babakan (200 g) ieu disimpen dina wadah kaca, tuang vodka (0,5 liter).
  • Sisihkan di hiji tempat poek, ninggalkeun salila dua minggu. Kadang ka ngocok hal nepi.
  • Solokan ti partikel babakan kalayan bantuan gauze atawa lawon.

Nginum a séndok téh saméméh unggal hidangan utama. Bisa diluted cai. Sabab alat ngarangsang sékrési jus gastric, geus sasaena pikeun dahar no saterusna ti 20 menit sanggeus ingestion. Disarankeun nu deadline 3 bulan.

Ruku

Bow — ngaduruk tutuwuhan dipikawanoh pikeun miboga kamampuh ngancurkeun baktéri jeung ningkatkeun imunitas. Geus walirang, beusi, asam askorbat, tambaga jeung zat gizi penting séjén. Bow pangaruh positif dina dicerna, potency, sirkulasi. Eta bisa dipake pikeun dipake dina wangunan pangan, sarta ogé bisa masak jus, nu teu ngan gancang diserep, tapi ogé ngarangsang sintésis téstostéron.

Popular dina treatment of prostatitis nyaéta resep:

  • Leutik bawang tuntas ngumbah, bersih tina husk, nyabut wewengkon ruksak.
  • Grind dina blénder a, grater atawa coét.
  • Squeeze nu jus, nyampur jeung séndok téh madu.

Nginum ubar sakali sapoé salila hidangan lamun rasa jigana teuing seukeut éncér cai. Bubur sésana bisa dipaké pikeun tujuan wisata kuliner. Dahar bawang bombay atah ieu teu desirable dina bentuk akut tina prostatitis.

treatment of prostatitis

Rhodiola rosea

Ramuan ubar disebut akar Emas, nyaéta sabalikna tina inféksi baktéri, boosts kawedukan, strengthens pembuluh darah, accelerates ilangna racun. Geus pangaruh antioksidan, nyaéta adaptogen, dipaké pikeun pencegahan sarta suprési tina kanker. Ngatur tingkat hormon.

Nu paling populér tincture alkohol, nyiapkeun pakakas anjeun kudu:

  • 50 g tina garing akar rendang, tuang dina jar kaca.
  • Tuang 0,5 liter kualitas alus vodka pikeun nunda di hiji tempat anu ditangtayungan ti cahaya.
  • Infuse salila sabulan.

Siap ubar nasional nyokot 0,5 ml (10 tetes) tilu kali sapoé, nu disarankeun durasi perlakuan 3 minggu. Alat teu bisa dipaké dina hipertensi.

Celandine

Dipikawanoh ka sadayana ti budak leutik awal, tutuwuhan jeung konéng caang jus bisa nulungan spasms, nyepetkeun regenerasi jaringan. Celandine ngarangsang sirkulasi getih, maéhan kuman, nyegah tumuwuhna tumor.

Sabab tutuwuhan ieu aya sagala taun buleud, eta disarankeun pikeun nyiapkeun infusion:

  • Ngumpulkeun greens seger dina jarak ti jalan.
  • Ngumbah daun jeung stalks ka sari nu jus. Jang ngalampahkeun ieu, grind celandine dina sagala cara jeung squeeze ngaliwatan cheesecloth.
  • Diluted jeung vodka atawa alkohol dina babandingan sarua.

Candak isuk-isuk, saméméh dahar. Mimiti kalawan hiji drop diluted dina kaca cai. Salila bulan jumlah tinctures kudu ngaronjat ku leupaskeun per poé, mangka ngurangan nurutkeun skéma sarua keur lain hiji bulan. Salajengna megatkeun teu kurang ti 30 poe.

Haneut pad panas

Cageur prostatitis, hal anu penting pikeun mulangkeun normal sirkulasi di kelenjar prostat. Pemanasan teu ngan speeds nepi métabolisme, tapi ogé mantuan ngagentos nyeri, ngaleungitkeun bareuh.

Nu prosedur, populér di ubar rahayat, anu dipigawé saperti kieu:

  • Dina warmer diketik haneut (teu luhur 40° Celsius) cai. Anjeun bisa make kandel layered karung dipanaskeun uyah, keusik atawa béas.
  • Cai panas botol dilarapkeun ka perineum balik kanjut, nuju anus. Éta ogé mungkin ka haneut abdomen handap.

Waktu — 15 menit, ieu pangalusna dipigawé dina malem. Penting: termal pangaruh ieu contraindicated di adenoma, neoplasms, radang akut prosés, ayana borok. Saméméh awal ieu téh sasaena konsultasi urologist.

Coniferous baths

Cai perlakuan boga pangaruh reureuh jeung ngaronjatkeun sirkulasi getih dina organ pelvic. Nu paling éféktif nu baths jeung pinus jarum, nu salajengna ngurangan peradangan jeung nyeri, jeung suppresses patogén.

Prosedur kudu:

  • Jauh ti jalan mangtaun 0.2 kg héjo cabang pinus atawa spruce.
  • Nyimpen eta dina hiji wadah tina volume cukup. Leuwih hade lamun eta enamel atawa dijieun tina stainless steel.
  • Tuang cai nu ngagolak jadi yén sadaya cabang anu ditutupan ku cai.
  • Keukeuh 10 jam.
  • Dihasilkeun kaldu tuang kana bak mandi, campur jeung cai haneut ka nu dipikahoyong volume (kurang leuwih satengah).

Prosedur kudu dilaksanakeun diuk pikeun 15 menit sanggeus pancuran. Tangtu ngawengku 15 sesi dina hiji poé, nu disarankeun frékuénsi — dua kali sataun. Mandi haneut ieu contraindicated di tahap akut panyakit.

Hirudotherapy

Zat anu dikandung dina lentah ciduh jeung nuliskeun awak manusa ku ngegel, ngurangan peradangan, ningkatkeun kekebalan, ngurangan viskositas getih, sarta nyegah anak tilepan. Sajaba ti éta, eta ngarangsang sirkulasi limfa jeung naek ka jaringan perméabilitas, nu ngaronjatkeun efisiensi tina ubar.

Saprak kinerja éféktif geura keur palanggan kudu dijieun di titik nu tangtu, kaasup teuas-ka-ngahontal — handap deui, sacrum, wewengkon kira-kira anus jeung sapanjang perineum — eta disarankeun pikeun dirawat ku girudoterapevt. Tangtu ngawengku nepi ka 9 sesi dilumangsungkeun unggal 3-4 poé. Minimum megatkeun antara kursus — 60 poé.

treatment of prostatitis latihan

Latihan

Hiji gaya hirup aktip mangrupa salah sahiji cara pencegahan prostatitis. Olah awak nu mangaruhan wewengkon pelvic, suku, jeung crotch bisa nyieun treatment leuwih éféktif.

Paling populér "bike":

  • Lie deui anjeun, ngangkat taktak. Anjeun bisa nahan sirah anjeun jeung leungeun anjeun dipasung ka kenténg atawa pikeun ngajaga kasaimbangan, condong ka lantai. Deui handap kudu dipencet ngalawan lantai.
  • Ngangkat suku ka 40-45° jeung mimiti ganti ngalipet jeung ngalempengkeun eta, nyoba ngalakukeun gerak sirkular, kawas tunggang hiji bike.

Eta disarankeun pikeun ngalakonan saeutikna 20 gerak dina unggal leg pikeun 5 susunan per workout. Jeung saterusna dina hiji rutin, unggal poé, tanpa wates waktu.

Urut

Metoda sejen nu konsistén ngagunakeun boh tradisional jeung rahayat treatment of prostatitis — prostat urut.

Panggih jeung dampak ngurangan pikeun massaging prostat ngaliwatan anus jeung ramo atawa husus massager. Prosés anu cukup rumit.

PENTING: komo lamun ieu téh leuwih hade keur ngalaksanakeun di imah, kudu kacatet sahenteuna hiji sési ka nu ahli jeung nanya ka manéhna ngajelaskeun dina jéntré prosedur. Meuseul ieu contraindicated di calculous prostatitis.

Saki terapi leutak

Massa leutak tina lake Saki ngabogaan anti-radang jeung pangaruh antibakteri, accelerates regenerasi jaringan, hatur nuhun ka lemes urut pangaruh, ngaronjatkeun sirkulasi getih lokal.

Perlakuan jeung leutak anu dilakukeun saperti kieu:

  • Nu tube husus atawa jarum suntik (kudu indit jeung husus tip, jadi, pastikeun anjeun mariksa jeung tukang ubar) nu ngajual kokotor, dipanaskeun nepi ka 40° Celsius cai haneut.
  • Dina ahir kabuka lemes tip anu dipaké, mangka tube/suntik diselapkeun kana dubur. Nyorong handap dina plunger, lalaunan ka leutak datang dina awak saeutik demi saeutik. Iklas leuwih hade di sisi kénca, bending tuur ka dada (jadi nyaman).
  • Sanggeus bubuka tina total volume (100 ka 200 ml) anu diperlukeun pikeun tempatna dina burih anjeun, suku lempeng, sanggeus 15 menit, ngahurungkeun leuwih dina sisi kénca.

Disarankeun lilana satengah jam, nu satutasna kokotor anu dikaluarkeun dina cara alami (optionally, tapi teu merta, pikeun nyieun hiji douching dekok tina chamomile). Tangtu ngawengku 15 injections ngaliwatan poé. Leutak treatment teu dilarapkeun dina inflammation akut, geus desirable pikeun konsultasi ahli, teu pikeun nyieun hal goréng.

Kumaha cageur prostatitis remedies rahayat, naha bener ngalakukeun nu?

Kahoream pindah ka dokter antara lalaki geus ilahar, utamana lamun panyakit nu datang ka lapisan intim. Tapi, najan kanyataan yén ubar rahayat prostatitis di lalaki bisa pisan éféktif, maranéhanana kudu dianggap sajaba diangkat urologist ka skéma nu, teu perlakuan utama.

Tepa patologi dirawat ngan jeung antibiotik, jeung ka ngajamin hasilna, éta téh desirable ka test pikeun merangan, gumantung kana hasil nu dokter bakal milih paling éféktif nginum obat (atawa sababaraha). Jeung tampikan tradisional terapi di awal nu panyakit, jeung asa penyembuhan "alami" pangobatan, mindeng ngabalukarkeun transisi of prostatitis ka tahap kronis jeung komplikasi.