Pencegahan prostatitis jeung BPH: métode jeung pakakas

Pencegahan prostatitis jeung BPH

Diaméter normal prostat - henteu leuwih ti 4 cm, Tapi ieu leutik organ anu bisa nganteurkeun manusa dina kasulitan gedé. Nyeri, kasusah urinating, cacakan masalah nu paling umum tanda kasakit prostat. Ngeunaan kumaha pikeun nyegah eta, maca artikel urang.

Prostatitis jeung BPH: mana pikeun ngamimitian pencegahan?

Dua paling umum masalah lalaki: prostatitis jeung adenoma prostat, aka hyperplasia prostatik benign. Kahiji panyakit mangaruhan nepi ka satengah tina populasi jalu nu pangeusina, tina sakabeh umur. Kadua panyakit mangaruhan lolobana maranéhanana anu leuwih kolot, tapi unmistakable: antara 40-taun heubeul BPH kauninga dina 40% jeung ku umur 80, anak prévalénsi ngahontal 90%.

Sabab ieu kasakit nu beda. Lamun prostatitis ieu téh kahiji jeung foremost ngeunaan inféksi atawa slow-pindah inflammation salaku konsekuensi tina congestive jeung catarrhal kajadian di wewengkon pelvic, lamun BPH datang ka fore nu kasaimbangan hormonal, nyaéta babandingan antara dua fractions téstostéron: sabenerna téstostéron bébas jeung anak dirobah bentuk dina ngaran "dihydrotestosterone". Dina pangaruh tina dihydrotestosterone jeung ngaronjatkeun prostat. Sedengkeun lalaki ngora, téstostéron bébas restricts prosés ieu, tapi jeung umur, kuantitas anak nurun, sedengkeun tingkat dihydrotestosterone naek. Ieu ngaktifkeun benign hyperplasia tina organ nu. Hanjakalna, kumaha bae pikeun ngatur proses ieu ku cara alami tanpa ngabogaan pangobatan resép, mustahil, ku alatan éta, ngobrol ngeunaan pencegahan prostat anu cukup hésé.

Bisnis séjén - prostatitis. Pikeun meunang inféksi aman dimekarkeun, nu katuhu kombinasi faktor predisposing:

  • Disordered hirup seksual tanpa kontrasépsi — alesan pikeun asup kana awak tina inféksi.
  • Gaya hirup Sedentary, sedentary karya, jeung constipation kronis - faktor contributing ka gangguan sirkulasi getih dina pelvis.
  • Kronis foci tina inféksi ngangsonan a panurunan dina imun defenses.
  • Kurangna sare, stress kronis, leuwih-latihan, sering hipotermia ngali daya tahan awak sacara Umum.

Hal ieu ilangna ieu faktor predisposing dasar pencegahan prostatitis.

Primér atawa sékundér pencegahan prostatitis

Nu mana wae nu pencegahan kasakit nu mana wae nu, kaasup radang prostat bisa jadi primér atawa sékundér. Pencegahan primér ngawengku pencegahan panyakit kawas kitu nepi ka jelema cageur. Lamun prostatitis biasana ngawangkong ngeunaan bentuk akut panyakit ieu, dina kanyataan, inféksi akut mangaruhan jaringan payudara.

Pencegahan sekundér ngawengku pencegahan kambuh jeung kanceuh panyakit nu geus aya. Di dieu biasana ieu nujul kana prostatitis kronis, pikeun nyegah exacerbation nu tugas sabar jeung dokter-na.

Maca leuwih jeung leuwih husus ngeunaan pencegahan prostatitis, urang nampilkeun modern klasifikasi ieu patologi:

  1. Baktéri akut prostatitis.
  2. Kronis baktéri prostatitis.
  3. Cider pelvic kronis nyeri: inflammation jeung tanpa inflammation
  4. Asimtomatik radang prostatitis.

Jelas, cara nyegah baktéri akut jeung prostatitis nyeri pelvic sindrom tanpa inflammation (lamun aya sagala gejala has, tapi dina ujian, sumber inféksi bisa jadi kapanggih, sarta di rusiah no kanker sél getih bodas nu nunjukkeun inflammation) bakal beda.

Jelas, cara nyegah baktéri akut jeung prostatitis nyeri pelvic sindrom tanpa inflammation (lamun aya sagala gejala has, tapi dina ujian, sumber inféksi bisa jadi kapanggih, sarta di rusiah no kanker sél getih bodas nu nunjukkeun inflammation) bakal beda.

Pencegahan prostatitis tepa

Dina konsep ieu, anjeun bisa ngartikeun akut jeung kronis baktéri prostatitis (radang pelvic kronis nyeri sindrom sumber tina inféksi anu teu kauninga). Paling sering agén sabab tina akut prostatitis pathogenic E. coli, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas aeruginosa. Dina prostatitis kronis peran patogén, panyakit dikirimkeun sacara séksual saperti chlamydia jeung pathogenic séjén inféksi. Jadi pencegahan prostatitis nyaéta pohara penting kasehatan, boh pribadi jeung hubungan seksual. Non-pamakéan kontrasépsi ngaronjatkeun resiko tina ngamekarkeun nu mana wae nu inféksi.

Ieu téh penting! Pasti waktu pikeun ngubaran nu mana wae nu inféksi, kaasup sahingga bisa hirup kalawan séjén nu teu patali ka bisnis, saperti diseased huntu jeung tonsils. Inféksi bisa sumebar ngaliwatan getih ka bagian mana wae awak - ieu cara transfer of kuman disebut hematogenous.

Sababaraha dokter percaya yén mecenghulna tepa prostatitis nyaéta dimimitian ku réfluks cikiih réfluks kana prostat ti uretra, nu lumangsung nalika ngaronjat tekenan dina uretra nu. Jeung cikiih salaku kelenjar prostat meunang inféksi.

Tangtu, anjeun kudu mayar perhatian ka ukuran nu ningkatkeun Umum lalawanan tina organisme. Ieu téh hiji diet lengkep jeung cukup protéin, vitamin jeung mineral, dosed aktivitas fisik, katentreman sare.

Pencegahan "congestive prostatitis" jeung BPH

Mastikeun diomongkeun, ubar modern ngagunakeun istilah "congestive prostatitis" ngaran nu teu dipaké deui saprak sahenteuna ahir abad ka tukang, nalika ieu kahiji ngarumuskeun modern klasifikasi. Jeung gedé manteng bisa disebut pelvic kronis nyeri sindrom jeung inflammation atawa tanpa inflammation tina karakter, di mana aya ciri gejala nyeri jeung masalah séjén, tapi prostat sékrési bisa allocate mikroorganisme anu bisa ngabalukarkeun inflammation jeung nyeri.

Pikeun nyegah masalah ieu, kahiji sadaya, anjeun bakal kudu ngarobah cara hirup:

  • pikeun nyadiakeun aktivitas fisik teratur;
  • pakéan pikeun cuaca, ngahindarkeun hipotermia;
  • ngawates alkohol;
  • pikeun nyingkahan panas, lada jeung pangan lemak;
  • pikeun nyadiakeun jumlah cukup tina serat dietary dina diet: sayur, bungbuahan, séréal sakabeh, bran pikeun nyegah kabebeng.

Urusan jeung nu biasa aktivitas seksual ngagunakeun contraceptives.

Dina normal aktivitas fisik pikeun pencegahan prostatitis teu kudu nu mana wae nu husus latihan. Tapi lamun anjeun ngukir kaluar waktu pikeun sahenteuna satengah jam leumpang teu hasil, anjeun bisa make Kegel latihan pikeun otot floor pelvic. Ku jalan kitu, ieu latihan téh éféktif pikeun nyegah teu ngan prostatitis, tapi jeung hemorrhoids.

Dina vérsi jalu of latihan Kegel ngawengku nu tegangan pubic-coccygeal otot. Ngadeteksi eta, anjeun kudu nyoba ngaganggu prosés urination - tegangan bakal némbongan persis di nu dipikahoyong otot. Pikeun starters, anjeun bisa ngalatih 5-7 kali langsung sakaligus interrupting. Saterusna, lamun jadi jelas ka otot jeung karasaeun anak tegangan, ulah kegels di mana wae posisi jeung dina sagala kaayaan.

Pilihan sejen pikeun ngadeteksi katuhu otot coba kakawasaan pamikiran angkat sirit ngadegkeun.

Sarua saran ngeunaan gaya hirup jeung aktivitas fisik bakal mantuan ngalambatkeun progression gejala BPH. Husus pencegahan panyakit ieu, sakumaha geus disebutkeun, teu dimekarkeun. Tapi dina perkembangan kasakit muterkeun hiji peran teu ngan hormon, tapi ogé aseptic inflammation nu ngabalukarkeun bareuh tina kelenjar jeung inflame gejala. Normalisasi of aliran getih bakal mantuan ngurangan bareuh sarta ku kituna halangan saluran kemih.

Naon anjeun bisa nginum pikeun pencegahan prostatitis: remedies rahayat

Sedengkeun dokter henteu manggihan bukti tina efektivitas nu mana wae nu remedies rahayat pikeun nyegah prostatitis atawa hyperplasia prostatik benign. Ku kituna, pikeun ngamimitian pencegahan jeung tujuan sorangan ubar jeung narima duit rahayat, ngan teu patut eta, eta leuwih hade konsultasi dokter.

Jeung hal ka pencegahan bumbu nu henteu langsung ngaronjatkeun daya tahan awak bisa mantuan remedies herbal Echinacea, Rhodiola rosea, ginseng jeung pakakas sarupa. Hal anu penting pikeun dicatet yén maranéhanana kabéh nambahan tekenan getih sarta ku kituna ieu contraindicated di urang jeung tekenan getih luhur. Pikeun ngaronjatkeun nada urat, ku kituna aliran getih ka extremities jeung pelvis bisa herbal ubar jeung pangaruh ngaronjatkeun véna outflow. Ieu extracts herbal kuda chestnut, Sophora japonica, kayu putih, Ginkgo (make caution jeung hipertensi!), beureum daun vine jeung siki anggur.

Lamun prostatitis atawa gejala BPH disababkeun kasusah jeung urinating - dina kasus nu mana wae nu, anjeun bisa make diuretik bumbu tipe cowberry atawa bearberry. Saperti pakakas anu alus pikeun cystitis, lamun nyeri jeung keram salila urination disababkeun ku inflammation nu kandung kemih, cikiih téh hiji jenis washings, mechanically nyoplokkeun agén tepa ti mémbran mukosa. Lamun prostat oge kandung kemih jeung uretra teu kapangaruhan. Masalah nu maranéhanana kelenjar prostat compresses, ngabareuhan alatan inflammation atawa alatan ngaronjat hypertrophy. Jeung kanaékan volume cikiih dina peta diuretik bumbu ngan bakal worsen kaayaan, sabab anak outflow geus ngarembet.

Ubar pencegahan prostatitis

Lamun urang keur diajak ngobrol ngeunaan sekundér pencegahan prostatitis, nu pencegahan exacerbations atawa pencegahan tumuwuhna nu tos aya hyperplasia prostatik benign, dokter jeung ngan a dokter bisa nulis resep nginum obat jeung SUPLEMÉN dietary. Saprak éféktif remedies tanpa efek samping nu aya, nu mana wae nu saperti dana, kaasup SUPLEMÉN dietary, kudu nunjuk hiji ahli, nyokot kana akun ciri individual of status kaséhatan sabar.

Prostatitis jeung BPH - masalah anu serius nu merlukeun komprehensif pendekatan ka pencegahan jeung perlakuan. Diet ditangtoskeun, kagiatan fisik biasa, normal aktivitas seksual bakal mantuan pikeun ngajaga kaséhatan lalaki jeung aktif manjangkeun hirup.