Pencegahan prostatitis di lalaki

Cageur lengkep prostatitis nyaéta hiji luar biasa sukses pikeun sabar jeung dokter-na. Paling ngatur pikeun ngahontal ngan ukur bisa ngurangan gejala jeung transisi inflammation dina kronis indolent bentuk, ngarah ka adenoma. Pencegahan prostatitis hijina cara pikeun nangtayungan diri ti kasakit jeung akibat anak.

Radang prostat nyaéta nu paling umum kasakit urological antara populasi jalu, nu utama babagi tina penderita lalaki umur gawe (25-40 taun). Antara sakabeh kasus saperti 45-55%. Jalma yuswa 50 taun geus tanda inflammation tina kelenjar prostat di 50% kasus, jeung 80 taun umur, manggihan panyakit dina 90% kasus. Di 80% tina kasus prostatitis transformirovalsya di adenoma, hasil dina waktu anu singget di kanker prostat, hiji-katilu pasien.

Prostat urut

Sosial jeung ékonomi significance of prostatitis anu cukup badag. Stress psikologis ngalaman ku sabar dina sambungan jeung gejala kasakit manggih aspék négatif dina karya jeung kahirupan kulawarga ngabalukarkeun turun kinerja, efisiensi, aktivitas sosial sabar. Kulawarga lalaki saperti mindeng persists atmosfir tense antara spouses, ngarah ka cardiovascular jeung panyakit psikologis boh. Treatment of prostatitis merlukeun teu ngan considerable waragad finansial nu gering, tapi ogé consuming waktu dina bagian tanaga médis.

Dina sambungan jeung durasi jeung relatif luhur biaya treatment janten jelas pentingna ukuran preventif dina merangan panyakit. Ngarti prinsip pencegahan prostatitis perlu fokus dina sabab jeung bentuk panyakit, ukuran preventative bakal kituna jadi rada beda.

Bentuk panyakit

Gumantung kana alesan ngabedakeun antara tepa jeung non-tepa prostatitis. Inféksi ieu disababkeun ku baktéri atawa virus nu asup prostat ngaliwatan kemih-excretory kanal (uretra), jeung kiwari getih atawa limfa, atawa ti ginjal jeung kandung kemih. Noninfectious prostatitis disebut stagnation dina awak, nu langsung hampers nu outflow produk métabolisme sél, kaayaan mabok tumuwuh eta.

Ngapung ngabedakeun akut jeung kronis radang prostat. Bentuk akut mindeng boga tepa karakter sarta dipirig ku gejala dibaca. Prostatitis kronis bisa jadi balukar tina inadequate atawa teu kapok pinuh akut atawa, leuwih umum, ngamekarkeun alatan kamacetan di organ pelvic. Nu bentuk kronis biasana lumangsung dina bentuk période asimtomatik tangtu jeung période exacerbation.

Pencegahan

Aya primér jeung sekundér pencegahan inflammation tina kelenjar prostat.

Pencegahan primér ngawengku ukuran pikeun nyegah panyakit, sekundér – lampah aimed di nyegah kanceuh panyakit sanggeus terapi.

Tepa prostatitis

Pencegahan primér tina inféksi prostatitis nyaéta utamana pikeun nyegah ingress mikroorganisme kana uretra nu. Pikeun ngalakukeun ieu:

  • pamakéan kondom salila sanggama;
  • pangaluaran of sex dijagi meta jeung pasangan seksual dipariksa iwal anal kontak, atawa make salila Komisi kondom;
  • timely kaséhatan pribadi jeung ngagantian baju jero teu kurang 1 kali dina 2 poé (OK unggal poé), saprak microflora hadir dina linen sanggup tembus kana uretra jeung terus dina tangtu anak kana prostat;
  • treatment of foci tina inféksi dina sabudeureun jaringan jeung organ hulu sistim urin - ginjal, kandung kemih;
  • pangaluaran bandel, najan make kondom;
  • sanggama ngan sanggeus awal toilet tina rarangan sahenteuna 15-30 menit saméméh coitus.

Noninfectious prostatitis

Pencegahan primér tina non-tepa prostatitis nyaéta pikeun nyegah berkepanjangan atawa repetitive episode of stagnation of sirkulasi cairan dina organ pelvic (getih, limfa, prostat sékrési). Noninfectious inflammation di prostat nyaéta kasakit peradaban, nu kasakit gaya hirup. Masarakat Modern nyaéta hiji masarakat saeutik mobile, jeung kombinasi low mobilitas jeung tetep dina posisi diuk, nu paling ngabahayakeun ka organ pelvic. Pencegahan ku alatan éta ngawengku:

  • teu beurat olahraga, pindah, dinamis, kaulinan tim;
  • kagiatan latihan isuk, atawa terapi fisik jeung husus dipilih latihan;
  • ngaronjatkeun mobilitas lamun pakasaban sedentary (dina waktu nu sarua, ngaronjat mobilitas ngakibatkeun teu jadi loba olahraga atawa aktivitas fisik luar karya, salaku citakan tina unsur mobilitas pakasaban – squats, leumpang, unsur tari unggal 2-2,5 jam cicing dina posisi diuk);
  • ditangtoskeun palaksanaan salah sahiji utama alamiah dina man fungsi, sanggama (ngurangan atawa ilangna ngarecah antara episode hubungan seksual);
  • beunang samentara panggantian pikeun full-fledged sanggama Masturbasi (rasa dina ngajaga nada neuro-muscular komponén sirit, aktivasina of sirkulasi jeung ngamutahirkeun rusiah tina prostat).

Pencegahan sekundér

Pencegahan sekundér tina exacerbation akut tina kronis radang prostat ngawengku teu ngan ditangtoskeun palaksanaan sarat pencegahan primér, tapi ogé nyoko tina ukuran preventif, nyokot kana akun pamahaman ieu panyakit. Prostatitis, sakumaha aturan:

  • geus seasonality – paling mindeng tumuwuh atawa miburukan di gugur-teu usum jeung usum tiris-spring perioda;
  • ciri jalma anu ngabalukarkeun henteu teratur hirup seksual;
  • lumangsung dina jalma mindeng nalangsara ti urethritis, cystitis, kabebeng;
  • jadi kronis sanggeus teu lengkep kapok tina prostatitis akut;
  • manifested dina bentuk milder, tapi jeung frékuénsi luhur bari teu nginum kaleuleuwihan;
  • lumangsung kalayan sering episode sadar reureuh urination;
  • Bobogohan di hiji umurna leuwih kolot.

Sasuai, pencegahan sekundér ngawengku:

  • maké baju haneut, utamana haneut deui handap jeung wewengkon groin dina usum tiis;
  • paningkatan dina frékuénsi seksual kontak urang ngarah henteu teratur hirup seksual, hususna, ngabogaan baheula prostatitis akut;
  • prophylactic administrasi dipilih dokter ubar dina tanda slightest tina prosés radang tina rarangan;
  • nyukupan, husus treatment kahiji mecenghul prostatitis akut jeung akut exacerbations kronis;
  • asupan poean badag jumlah cairan;
  • palaksanaan urination tanpa lila nepi;
  • sistematis (unggal taun) nganjang ka urologist pikeun diagnostik LAMUN (digital rectal ujian).

Diet jeung prostatitis

Pikeun pencegahan sababaraha pentingna diet. Pangaruh négatif dina prostat geus obesitas alatan kamampuh jaringan adiposa ka secrete estrogens nu bisa adversely mangaruhan produksi téstostéron. Téstostéron dina bentuk aktif utama stimulan pikeun prostat sél. Ngurangan kadar anak ngabalukarkeun stagnation dina kelenjar prostat jeung inflammation. Sasuai, nu diet kudu aimed di ngurangan konsentrasi lemak dina getih. Pikeun ngalakukeun ieu:

  • paling, tapi teu lengkep ngaluarkeun lemak jeung kadaharan goreng (teu lengkep, sabab kolesterol diperlukeun pikeun sintésis téstostéron);
  • lengkep ngaleungitkeun bir jeung nu séjénna alkohol;
  • ngurangan jumlah rempah dina diet, wates kadaharan lada;
  • ngurangan jumlah gancang karbohidrat dina getih (confectionery, permen, cake, coklat);
  • pikeun pamutahiran outflow prostat sékrési meakeun alfalfa, klorofil, hydrangea, bio-aditif;
  • pikeun ngaronjatkeun aliran getih nyokot ekstrak tina Ginkō biloba;
  • pikeun merangsang véna outflow dina diet antarana ginseng, Royal jelly, madu.

Kacindekan

Prostatitis nyaéta kasakit nu badag tanggung jawab perenahna jeung lalaki. Ayana dina hirupna nu ngabalukarkeun utama panyakit, saperti inféksi sistim genitourinary, dahar, hiji gaya hirup sedentary mangrupa hasil sadar atawa pingsan omission, half-hearted pendekatan kaséhatan maranéhanana. Hanjakalna, mayoritas lalaki dimimitian pikeun pindah ka arah nya kaséhatan jeung nyoba pikeun meunangkeun leupas tina prostatitis ngan lamun pencegahan geus kakuatanana – lamun sakabéh ukuran anak bakal teu mawa pangaruh nanaon.