Prostatitis: tipe, gejala jeung nyababkeun kasakit

Prostat (prostatitis) mangrupa bagian penting tina sistem reproduksi jalu: eta ngahasilkeun hiji rusiah, nyadiakeun aktivitas motor jeung viability spérma. Rusiah ngandung énzim, immunoglobulins, asam sitrat, vitamin, séng ion. Lamun gangguan prostat fungsi seksual jalu awak nurun. Kasakit nu paling umum tina kelenjar prostat nyaéta anak inflammation – prostatitis. Biasana kakeunaan eta dina umur 20-50 taun. Kolot hiji lalaki, nu leuwih luhur résiko morbidity. Prostatitis nyaéta akut atawa kronis bentuk, mindeng teuas pikeun nangtukeun jenis panyakitna jeung bisa ngabalukarkeun permanén disfungsi prostat. Nu paling parna akibat prostatitis – infertility jeung kanker prostat.

diagnosis

Di sakuliah dunya prostatitis kronis hurts kira satengah tina bisa-bodied lalaki. Patarosan treatment of prostatitis ubar modern geus pisan aktip. Prostatitis, dina kanyataan, aya junun diolah – hal anu penting pikeun nangtukeun jenis panyakitna eta salaku awal mungkin. Ngan kaciri awal gejala prostatitis, anjeun kudu konsultasi urologist. Dina tahap awal bisa jadi treatment outpatient, dina kasus maju, sabar hospitalitynet. Perlakuan dina boh kasus téh hiji nepi ka dua minggu, nu satutasna sabar anu diperlukeun pikeun nyokot tindakan preventif pikeun nyegah anyar inflammation tina kelenjar prostat. Laju kanceuh of prostatitis kronis – leuwih ti 50%

Tipe prostatitis

Gumantung kana ngabalukarkeun jeung gambar klinis tina panyakit jenis handap prostatitis:

Prostatitis akut – parna inflammation tina kelenjar prostat disababkeun ku inféksi baktéri anak jaringan. Loba baktéri nu bagian normal microflora awak jeung terus hadir dina peujit jeung dina kulit. Tapi, lamun pencét dina jaringan tina prostat, biasana alatan non-observance tina aturan kasehatan jeung alesan sejen − maranéhanana bisa ngabalukarkeun perkembangan prosés radang akut. Prostatitis akut pisan jarang. Perlakuan kudu di rumah sakit.

Kronis baktéri prostatitis - hiji-katilu sakabeh kasus inflammation tina kelenjar prostat. Bentuk ieu of prostatitis nyaéta bahaya sabab nyeri gejala bisa spontaneously subside komo tanpa perlakuan. Tapi nu teu mean penyembuhan – sanggeus bari aya asalna hiji exacerbation kajadian unggal waktu meunang leuwih nyeri. Leuwih jeung leuwih deui lamun euweuh nu dipigawé, aya résiko suppurative foci, déposisi tina batu di prostat, inflammation tina kandung kemih jeung komplikasi serius séjén, kaasup kanker.

Prostatitis kronis/pelvic kronis nyeri sindrom. Hésé nangtukeun jenis panyakitna bentuk prostatitis nyaéta manifested ku angger nyeri di wewengkon pelvic nu lasts leuwih ti tilu bulan. Sapanjang jalan, bisa ngalaman gangguan neurological jeung psychoemotional gangguan. Diagnosis nu dijieun ku pangaluaran tes bisa jadi teu némbongkeun tanda inflammation.

Asimtomatik prostatitis kronis. Asimtomatik jeung bisa ditandaan dina cikiih test results that show konsentrasi luhur sél getih bodas jeung baktéri.

Kronis granulomatous prostatitis. Biasana mangrupa pangaruh sisi treatment médis séjén kasakit atawa perlakuan radiasi prostat. Dina kursus kasakit prostat jaringan saeutik demi saeutik diganti ku jaringan konéktif, jeung beusi ceases ka fungsi.

prosedur

Gejala

Dina lalaki nalangsara ti bentuk nu beda-beda prostatitis, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun allocate gejala umum. Ieu di antarana: Kasusah urinating alatan komprési uretra nu inflamed kelenjar prostat. Lamun urinating aya bisa jadi nyeri jeung ngaduruk sensasi. Palanggaran mékanisme cacakan, orgasme weakening. Gancangan éjakulasi. Ngurangan potency. Mental depresi, kahariwang. Pikeun sabar jeung prostatitis nyaéta pohara penting mental dangong pikeun recovery. Stress salajengna weakens awak jeung ngajadikeun eta hésé pikeun ngubaran, ngarah ka komo leuwih gede penindasan. Ti bunderan ieu galak sabar hésé pikeun megatkeun, jadi sakapeung lamun prostat sajaba ti nulis resep antidepressants.

Nu ngabalukarkeun prostatitis

Nu jadi sabab panyakit nu prostatitis anu cukup variatif, tapi anu utamana nu patali jeung ngalalaworakeun lalaki pikeun kaséhatan maranéhanana: inféksi, inféksi dikirimkeun sacara séksual; impaired sirkulasi dina organ pelvic – contona, alatan gaya hirup sedentary, berkepanjangan seksual dahar, coitus interruptus atawa jieunan manjangkeun sanggama; impaired kekebalan; sering hipotermia, nu has pikeun fans olahraga ekstrim; stress; saimbangna hormonal; a kakurangan vitamin jeung mineral; gagal pikeun niténan aturan kasehatan pribadi.

Komplikasi

Prostatitis lalaki delivers serius inconveniences: masalah kemih, ngurangan libido, impaired fungsi erectile. Lamun sabar waktu jeung teu meunang nyukupan perlakuan, manéhna bisa jeung kamungkinan 40% ngamekarkeun infertility sabab prostat bisa ngahasilkeun rusiah dina jumlah normal jeung kualitas diperlukeun. Diri treatment of prostatitis nyaéta unacceptable, sabab eta bisa ngabalukarkeun deterioration tina sabar jeung concomitant kasakit. Contona, salah antibiotik prescribed mangaruhan adversely nu microflora peujit sarta ngurangan sistim imun, bari teu ngarengsekeun masalah jeung kelenjar prostat. Pangobatan séjén ngan topeng kasakit jeung gejala anak, exacerbating kaayaan. Ku alatan éta, prostatitis kudu didiagnosis jeung diolah ku hiji ngalaman ahli.

treatment

Pencegahan

Pikeun ukuran preventif pikeun nyegah prostatitis di antarana: teleb kasehatan pribadi; teratur, tertib hirup sex; cageur aktivitas fisik; a diet jeung nyukupan protéin, vitamin jeung mineral; ningkatkeun sakabéh kekebalan; temperance dina pamakéan alkohol jeung Roko; treatment ajakan nu mana wae nu kasakit tepa; ngurangan sakabéh tingkat stress sapopoé. Alatan jumlah badag tina variétas of prostatitis jeung precipitating faktor perkembangan lalaki kudu mayar perhatian pikeun kaséhatan maranéhanana jeung sahenteuna dua kali taun ka neng urologist. Ieu téh utamana penting sanggeus opat puluh taun.