Tanda panyakit prostat jeung prostatitis

Prostatitis nyaéta cukup ilahar kaayaan antara lalaki (awewe ieu panyakit téh teu kaancam sabab kelenjar prostat nyaéta hiji sacara éksklusif awak jalu sistim genitourinary). Ngan salah sahiji tina lima wawakil kuat sex komo sakali dina kahirupan nyanghareupan masalah nu sarupa.

Prostatitis nyaéta hiji panyakit jalu nu urogenital wewengkon, wajib atribut nu mangrupakeun prosés radang nu ieu localized di kelenjar prostat.

Normal jeung inflamed prostat

Prostatitis nyaéta jadi nyebar kiwari anu ampir saratus persén kapercayaan gering eta dina varying darajat, bisa dianggap unggal manusa anu crosses nu bangbarung tina 45 taun.

Naha dina umur ieu aktiviziruyutsya masalah jeung kaséhatan lalaki?

Sabenerna geus mimiti loba saméméhna, nu modern pace hirup, jenuh jeung stress, teu aktif gaya hirup, gawe di kantor di hareup komputer, diet goréng, nu biasa konsumsi alkohol jeung sanggama jeung remen ngarobah mitra tanpa kontrasépsi jeung paling faktor, nu saeutik demi saeutik ngabalukarkeun radang prostat.

Gejala prostatitis, nu kahiji drew perhatian manusa anu biasana di handap ieu:

  • Awal dina kasakit, lamun prostat ngan mimiti ningkat dina volume, eta ngan rada compresses urétér, nu lingku kawas cingcin dina ramo anjeun. Ku kituna, salah sahiji nu mimiti gejala prostatitis bakal dianggap leutik narrowing urétér, jeung, akibatna, nu tangtu halangan pikeun petikan tina cikiih, kasusah urinating.
  • Dihasilkeun masalah anu sering urination. Dina awal ieu manifestasi teu patalina jeung masalah, nu man kungsi wakes nepi ieu waktu peuting, bisa nangtung pikeun nelen kandung kemih sakali atawa dua kali dina peuting jeung kapur tulis eta nepi ka hiji tambahan Cangkir tea for malam. Tapi, dumasar kana waktu, interval antara urination bakal greatly ngurangan.
  • Ayana nyeri dina beuteung mangrupa salah sahiji nu mimiti gejala prostatitis. Maranéhanana bisa jadi beda rarasaan, narik, mencet, bursting, kaganggu maranéhanana biasana dina ahir soré atawa sanggeus nu mana wae nu daya beban.
  • Minor gangguan tina cacakan jeung éjakulasi prématur, tangtu, nyokot nu mana wae nu man jeung pasangan-na sababaraha patalina jeung masalah, tapi ngan salaku mindeng blamed dina kacapean jeung stress.

Saperti kalindih di glance kahiji, gangguan tina jalu sistim urogenital, tanpa alatan perhatian, boh ti nu sabar jeung dokter, pasti bakal hasil dina masalah gede, nu prostatitis kronis.

Inflammation tina kelenjar prostat bisa jadi akut, baktéri bentuk jeung, dina kasus ngajalankeun panyakit dina anak pajeulit, nu bentuk kronis.

Gejala prostatitis dina fase akut tina baktéri wangun:

  • Luhur suhu awak, lila nyekel waktu di wewengkon 39 darajat.
  • Chills.
  • Kalemahan umum, aches awak, kaayaan nyeri.
  • Headaches.
  • Seueul, dina kasus parna ngahontal kumat utah.
  • Nyeri parna dina perineum, abdomen handap, jeung périodik di handap deui jeung testicles. Nyeri mindeng parah lamun stool, ogé salila gerakan bowel bisa nembongan mukosa ngurangan ti uretra nu.
  • Lamun digital rectal ujian prostat ku dokter ujian bisa dicirikeun kanaékan prostat volume, ngarobah struktur anak, mindeng palpated rupa formasi jeung scars.
  • Sering, susah, nyeri urination. Alatan kanyataan yén hiji inflamed prostat teuas teuing squeezes uretra, manusa teh kudu galur pikeun ngamimitian urination, kusabab alesan nu sarua jeung di sababaraha kasus kandung kemih nu teu lengkep emptied, nu teu mawa nu dipikahoyong relief sanggeus ngadatangan toilet.
  • Nyeri seukeut nalika éjakulasi.

Lamun teu ngubaran prostatitis dina tahap ieu, geus dijamin ka ngamekarkeun kana tahap kronis.

Prostatitis kronis dibagi kana tilu tipe utama:

  • Tepa kronis prostatitis.
  • Kronis noninfectious prostatitis.
  • Kronis asimtomatik prostatitis.

Hal ieu kapanggih dina kalolobaan kasus ku kacilakaan, dina ngalakukeun tes getih jeung manggihan ngaronjat jumlah sél getih bodas atawa baktéri, atawa ku cara nyokot biopsy prostat.

Dina sababaraha kasus radang prostat nu kauninga dina mangsa muka prosedur bedah di wewengkon kelenjar prostat, atawa lamun bedah dina dirina.

Gejala prostatitis lamun geus kronis non-baktéri ngawangun:

  • Abacterial prostatitis ngabogaan ngaran nu sejenna, nyaéta "pelvic kronis nyeri sindrom". Nyeri sering, repetitive, tapi variatif boh dina leuwih leutik jeung di jalan gedé. Lokalisasi nyeri intermittent, eta bisa jadi pohara prostat, perineum, jeung nyeri tailbone, testicles, nu organ seksual jalu. Salila defecation nyeri nu ngumpul di anus jeung réktum. Kanaékan inténsitas nyeri lumangsung komo di low beban.
  • Gangguan tina kahayang seksual, turun libido, cacakan teu stabil, périodik ngiles dina prosés kopulasi, kitu ogé awal éjakulasi. Pikeun nyegah deterioration tina kaayaan, eta disarankeun pikeun geura-giru menta nasehat dokter, salaku jeung perlakuan timely aya kamungkinan luhur recovery full seksual soundness lalaki.
  • Palanggaran urination. Pangjurung ka nelen of kandung kemih nu cukup ilahar, tapi lengkep kosong teu sok — karya anjeun gaduh pikeun nunda dina usaha. Stream cikiih jadi loba thinner, ieu téh alatan ayana primér sclerosing robah urétér di wewengkon prostat.
  • Depresi, hampang atawa parna depresi, létoy, insomnia, atawa, sabalikna, drowsiness jeung fits anger — mungkin, nu manifestasi tina gangguan psikologi di lalaki nalangsara ti prostatitis.

Gejala prostatitis di anak tepa kronis bentuk:

  • Nyeri sindrom dina hal ieu sagemblengna gumantung kana darajat kakeuheul panyakit dina waktu tinangtu. Jeung puncak konsentrasi baktéri nyeri kusam, nagging, kontinyu, localized di palangkangan, kanjut, di bagian handap beuteung, leuwih goreng dina posisi diuk (utamana lamun dina permukaan teuas), urination, defecation jeung éjakulasi.
  • Salila remisi, hiji periode weakening atawa leungit lengkep séjén gejala prostatitis di na kronis baktéri bentuk, impaired urination, atawa rada tegangan lamun anjeun nyoba kosong kandung kemih jeung henteu mampuh pikeun ngalakukeun ieu pinuh ngan gejala nu tetep jeung manusa di ieu panyakit. Dina waktu kakeuheul mindeng a man lengkep dicabut tina kamampuh pikeun urinate, salaku prostat anu kakara inflamed blok petikan cikiih dina uretra atawa cikiih ngalir drop ku drop, sacara harfiah.
  • Rarasaan manjang jeung nyeri di kandung kemih ogé mindeng marengan panyakit dina fase akut. Stagnation cikiih ni ' mat perkembangan inféksi jeung formasi uyah microcrystals, injuring mukosa tembok kandung kemih nu. Urination dina cikiih anu ditalungtik filaments jeung flakes nu bodas dina warna.
  • Mindeng aya anu berkepanjangan cacakan salila sare, tapi dina moment sapatemon, manéhna mindeng bakal kituna pikeun ngarengsekeun sanggama teu no way. Upami ieu kajadian, anjeun bisa ngalaman nyeri seukeut salila atawa langsung sanggeus orgasme, jeung éjakulasi bisa ditempo, nu pangotor getih.
  • Ditengah sadaya gejala ieu, utamana dina mangsa akut lalaki nu mindeng subjected ka psycho-emosi gangguan tina varying severity. Dina kalolobaan kasus aranjeunna keur depresi, apathetic, teu aman, maranéhanana pikiran nu pajeulitna treatment, sarta kacapean ti angger nyeri. Hal ieu ditandaan sénsitip, komo agrésif lamun reflecting kana jejer nu patali kaséhatan sabar.
  • Penderita hadir gambar nu lengkep ti kaayaan mabok Umum: kacapean, lemah, headaches, ngurangan kawedukan, penderita mindeng nolak dahar jeung sok hayang diuk atawa bohong ka handap.
Virus ngabalukarkeun prostatitis

Dina klinis exacerbation of prostatitis bisa jadi kasus akut réaksi pikeun prosés radang dina kelenjar prostat, tanpa diagnosis akurat jeung ditangtoskeun, timely jeung nyukupan treatment, ngarah kana komplikasi saperti salaku karacunan getih sarta komo wewengkon lokal suppuration dina awak prostat.

Éta pisan sababna naha nalika munggaran tanda ngarareunah, eta disarankeun pikeun langsung kontak urologist jeung teu ka diri nunjuk diri ka sadaya sorts of obat tradisional, lilin, pél jeung obat séjén, sanggeus maca ulasan dina Internet. Perlakuan di imah mungkin ngan sanggeus konsultasi jeung ahli, nu harga masalah kaséhatan anjeun.

Gejala loba panyakit nu sarupa, contona, urination karusuhan bisa jadi saperti dina prostatitis jeung prostat adenoma. Tanda nu mana wae nu kasakit leuwih spésifikna characterize eta, kitu milik ngan ka manéhna, ngahindarkeun basa kabur.

Gejala umum prostatitis boga sorangan fitur di unggal husus tahapan kasakit. Contona, lamun ngajalankeun bentuk akut tina radang prostat di ieu glandular-muscular organ bisa ngamekarkeun teu ngan purulent inflammation, tapi ogé pikeun ngabentuk abscissae rohangan. Mindeng kaayaan ieu téh dibarengan ku cukup luhur, teu nyirorot suhu, ngilu seukeut dina beuteung handap, suprapubic wewengkon, perineum, jeung thighs luhur. Sering pangjurung ka urinate, tapi cikiih aliran nyata ngarembet, sabab uretra nu bakal squeezed kelenjar prostat ka extent saperti nu dina sababaraha kasus, ngan campur médis bisa mantuan pikeun kosong kandung kemih.

Ieu gejala prostatitis rada umum pikeun jalma anu aya di risiko: penderita pisan ngurangan kawedukan, penderita jeung nyiksa ubar jeung alkohol, penderita kanker.

Mayoritas lalaki, radang prostat teu manifes sorangan kuduna mah. Keur dina kaayaan disumputkeun, gejala prostatitis lumangsung ngan sababaraha hampang gangguan: sering urination, occasional ngurangan ti uretra, ngaduruk jeung itching dina urétér, ngurangan potency, turunna kualitas spérma jeung, akibatna, henteu mampuh pikeun nyusun, kitu ogé nyeri di wewengkon pubic, perineum jeung organ séks.

Mun anjeun teu nengetan ieu gejala prostatitis, hasil bisa rupa-rupa akibat négatif, contona, parobahan anu signifikan dina awak prostat, nepi ka kudu campur bedah.

Najan multiplicity variasi di manifestasi gejala tina radang prostat, aya susunan nu tangtu gejala kasakit, ayana anu kudu siaga a man jeung nyegah perkembangan patologi.

Kahiji tanda prostatitis di lalaki:

  • Muriang A nyaéta réaksi alami organisme pikeun prosés radang.
  • Parobahan dina frékuénsi urination dina cara gedé (utamana peuting).
  • Rarasaan Uncomfortable dina uretra: mucunghul ngaduruk sensasi, iritasi, nyeri lamun urination.
  • Mecenghulna thread kawas formasi of warna bodas dina cikiih.
  • Nyeri dina beuteung handap.
  • Panurunan dina potency, jeung nyeri salila éjakulasi.
Diagnosis of prostatitis

Kahiji tanda prostatitis di lalaki dina bentuk kronis nyaéta ampir sarua jeung tanda tina fase akut panyakit, tapi sajaba ti ngagabung a ngurangan signifikan dina enjoyment seksual sapatemon, nu disebut "rumeuk" orgasme, nu aya saméméhna thrills jeung total kapuasan teu lumangsung. Manusa bisa perhatikeun kumaha salila gerakan bowel urethral mukus.

Alas, tapi kuring kapanggih tanda awal prostatitis, lolobana lalaki teu puguh ka klinik, hoping yén sagalana bakal kumaha bae jadi oke. Tapi, dumasar kana waktu, nu gejala ngan worsen, sajaba panyakit pasti bakal nambahkeun leuwih pikaresepeun tanda.

Sekundér tanda radang prostat di lalaki:

  • Nyeri salila urination. Dina pisan maju kasus, getih bisa nembongan dina cikiih.
  • Nelen kandung kemih merlukeun deal gede usaha. Ipis aliran cikiih jeung intermittent, rasa fullness tina kandung kemih sanggeus ngagunakeun kamar mandi, sakapeung mantuan ka cope jeung stagnation cikiih bisa jadi dokter.
  • Turunna kualitas cacakan, nepi ka penampilan samentara peluh.

Ti cystitis, urethritis jeung prostatitis nu sarua sering jeung nyeri urination jeung ngaduruk sensasi, utamana dina ahir prosés, kasusah dina nelen kandung kemih. Dina sakabeh kasus dina ieu kasakit cikiih bisa jadi mendung jeung ngandung getih. Mindeng aya kalemahan, seueul, muriang.

Adenoma (benign tumor) tina prostat jeung prostatitis pasangan boga gejala di handap ieu: prostat enlarged, mencet nu uretra, eta nyegah lengkep jeung gampang nelen of kandung kemih nu, sabar ngalaman palsu pangjurung ka urinate. Ipis aliran cikiih, intermittent, teu boga ditangtoskeun tekanan, aya kasus congestive prosés di kandung kemih, sare peuting alatan sering kunjungan ka toilet.

Kanker kandung kemih jeung prostat enlarged: gejala ieu dua panyakit anu sarupa ogé di loba cara. Nyeri urination, nyeri dina beuteung handap, getih dina cikiih, rasa fullness tina kandung kemih sanggeus ngagunakeun toilet jeung kacapean kronis.

Kanyataan yén dokter salila ujian nangtukeun jeung ngarasa sakabeh gambar panyakit salaku sakabeh, complementing eta jeung nganalisa, data, non-invasif diagnosis jeung ayana gejala séjén. Jeung ngan lengkep unsure of diagnosis nu, dokter prescribes terapi ukuran.